Οι γκολάρες του Κλάους και η... «κλοπή» από τον Παππά

Γιώργος Ζαΐρης06 Μαρτίου 2021

Ο ΠΑΟΚ θα μάθει τον αντίπαλο του στο Κύπελλο στις 16 Μαρτίου όταν και θα γίνει η κλήρωση της ημιτελικής φάσης. Η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΣ είναι οι πιθανοί αντίπαλοι του Δικεφάλου σε διπλούς αγώνες που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο. Συγκεκριμένα, η πρώτη αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 6 ή 7 ή 8 Απριλίου και οι δεύτεροι αγώνες στις 27 ή 28 ή 29 Απριλίου. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει αναμετρηθεί ποτέ με τον ΠΑΣ σε ημιτελική φάση Κυπέλλου ενώ έχει βρεθεί τρεις φορές απέναντι σε Ολυμπιακό αλλά και ΑΕΚ. Μάλιστα ο ΠΑΟΚ έχει αποκλείσει δυο φορές την ΑΕΚ σε αυτή τη συγκεκριμένη φάση του Κυπέλλου ενώ έχει αποκλείσει μια φορά τον Ολυμπιακό, οι ερυθρόλευκοι μετρούν και αυτοί μια πρόκριση ενώ πήραν και μια ακόμη στα χαρτιά, όταν με πρωταγωνιστή τον διαιτητή Παππά στο ματς της Τούμπας είχαμε τη διακοπή του αγώνα με μηδενισμό του ΠΑΟΚ που δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στον επαναληπτικό αγώνα με απόφαση του Ιβάν Σαββίδη.

Ματς-θρίλερ και τα τρία

Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει τον αέρα της ΑΕΚ στο θεσμό του Κυπέλλου και τρανή απόδειξη είναι η επικράτηση στους τρεις τελευταίους τελικούς όπου ο Μάνταλος μπήκε στο γήπεδο με το Κύπελλο αλλά έφυγε χωρίς αυτό. Στην ημιτελική φάση οι δυο ομάδες έχουν βρεθεί στο παρελθόν τρεις φορές με τον Δικέφαλο του Βορρά να πανηγυρίζει δυο προκρίσεις αλλά όλες κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Αρχικά την περίοδο 1980-81 όταν ο ΠΑΟΚ κέρδισε και τους δυο αγώνες με 1-0 στην Τούμπα και 2-0 στην Νέα Φιλαδέλφεια. Η δεύτερη φορά που συναντήθηκαν πάντα για την ημιτελική φάση ήταν την περίοδο 1991-92 όταν η πρόκριση είχε κριθεί στην παράταση. Ο ΠΑΟΚ είχε ηττηθεί με 2-0 στην Νέα Φιλαδέλφεια, κατάφερε στην Τούμπα στην κανονική διάρκεια του αγώνα να πετύχει το ίδιο σκορ και στην παράταση βρήκε ένα ακόμη γκολ και πήρε την πρόκριση. Τελευταία φορά που βρέθηκαν αντιμέτωπες οι δυο ομάδες ήταν πριν από δέκα χρόνια, την περίοδο 2010-11 όταν ο ΠΑΟΚ πήρε λευκή ισοπαλία στην Αθήνα αλλά ηττήθηκε με 1-0 στη Θεσσαλονίκη.

Η «ζωγραφιά» του Παππά

Μια πρόκριση, ένας αποκλεισμός και μια... ζωγραφιά. Αυτή είναι η προϊστορία του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό όταν βρέθηκαν ένα βήμα πριν από τον τελικό. Η πρώτη μονομαχία ήταν το μακρινό 1974-75 όταν στο Γ. Καραϊσκάκης οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν με 4-0 με γκολ των Περσίδη, Κρητικόπουλου (2) και Λοσάντα. Χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια για να βρεθούν ξανά οι δυο ομάδες στους «4». Ο Ολυμπιακός στον πρώτο αγώνα κερδίζει με 2-1 έχοντας προηγηθεί με τον Ντομίνγκες στο 8’ και τον Φουστέρ στο 11’ και με τον Αθανασιάδη να μειώνει σε 2-1. Ο Κλάους στο δεύτερο ματς σκοράρει στο 47’ και χαρίζει την πρόκριση στον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ χωρίς Νάτχο, Κατσουράνη και Αθανασιάδη αγωνίστηκε (λόγω τιμωρίας τους) στον τελικό του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό. Και φτάσαμε στην περίοδο 2015-16 όπου ο Παππάς τίναξε στον αέρα τον αγώνα της Τούμπας. Ο Ολυμπιακός προηγείται με 1-2, ο Μακ ανατρέπεται μέσα στην περιοχή από τον Καπίνο, ο ανεκδιήγητος Παπάς δεν δίνει το πέναλτι και τελικώς έχουμε τη διακοπή του αγώνα με τον Ολυμπιακό να κερδίζει το ματς στα χαρτιά με 0-3. Με απόφαση του Ιβάν Σαββίδη ο ΠΑΟΚ δεν κατεβαίνει στο δέυτερο ματς και μηδενίζεται εκ νέου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.