Τα μεγάλα λάθη του Πασχαλάκη και οι περσινές αναμνήσεις

Πέτρος Χαριζακλής22 Ιουνίου 2020

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης είναι ένας τερματοφύλακας αρκετά υψηλού επιπέδου. Την περσινή χρονιά ήταν εξαιρετικός, κάποιες φορές έμοιαζε με τον σούπερμαν, όπως στην στολή που φορούσε στην φιέστα της κατάκτησης του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όμως την φετινή χρονιά έχει χάσει την θέση του βασικού και κάνει λάθη που την περσινή χρονιά δεν θα φανταζόταν κανείς πως θα κάνει.

Αφορμή για το εν λόγω θέμα μας έδωσε ο 30χρονος τερματοφύλακας με το μεγάλο λάθος που έκανε στον αγώνα με τον ΟΦΗ, που ευτυχώς δεν στοίχισε στον Δικέφαλο. Ο Πασχαλάκης ξεκίνησε τη χρονιά ως βασικός στα 4 ευρωπαϊκά παιχνίδια και στα 4 πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος. Τα 14 γκολ που δέχθηκε σε αυτά τα 8 παιχνίδια αλλά και η περσινή σιγουριά που δεν είχε η ομάδα όταν βρισκόταν ο ίδιος κάτω από τα δοκάρια, έκανε τον Αμπέλ Φερέιρα να βάλει τον Ζίφκοβιτς βασικό και να αφήσει τον Πασχαλάκη για 20 ματς πρωταθλήματος στον πάγκο.

Στο Κύπελλο ο Πασχαλάκης έχει παίξει βασικός και στα 5 παιχνίδια που έχουν δώσει οι «ασπρόμαυροι» μέχρι στιγμής, και οι καλές του εμφανίσεις κόντρα στον Παναθηναϊκό στα προημιτελικά, του έδωσαν ξανά τα γάντια του βασικού στα τελευταία δύο παιχνίδια πρωταθλήματος, στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό αλλά και στα τρία πρώτα παιχνίδια των πλέι οφ.

Ξεκινώντας από το τελευταίο, ο Πασχαλάκης στο 49ο λεπτό δέχθηκε το 0-1 από τον Νέιρα έπειτα από την ασταθή απόκρουσή του σε σουτ του Στάικου. Ενας τερματοφύλακας του επιπέδου του, θα έπρεπε να βγάλει την μπάλα σε πλάγιο ή έστω σε κόρνερ. Κόντρα στον Παναθηναϊκό δεν δέχθηκε γκολ, όμως στην πρεμιέρα των πλέι οφ ο ΠΑΟΚ έχασε με 0-1. Πολλοί ξέχασαν πως ο Ολυμπιακός πριν προηγηθεί στο 23ο λεπτό με τον Ελ Αραμπί, είχε σκοράρει εκ νέου στο 7ο λεπτό όταν μετά από σέντρα, ο Σεμέδο έκανε την κεφαλιά και ο Πασχαλάκης κράτησε την μπάλα πριν περάσει την γραμμή με το ένα χέρι δίνοντας την ευκαιρία στον Ελ Αραμπί να γράψει το 0-1. Το γκολ εκείνο ακυρώθηκε ως οφσάιντ του Σεμέδο όμως δεν ακυρώνει και την κακή έμπνευση του Αθηναίου κίπερ να μην διώξει την μπάλα εκτός μικρής περιοχής όταν παραμόνευαν πολλοί αντίπαλοι.

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ είχε παρόμοια αντίδραση και στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό για τα ημιτελικά, όταν ο Χασάν με κεφαλιά προσπάθησε να του παραβιάσει την εστία, εκείνος απέκρουσε ασταθώς και ο Αιγύπτιος από κοντά έκανε το 0-1 στην Τούμπα. Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση. Στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού εκείνου του 3-2 του ημιτελικού, ο Πασχαλάκης δεν φέρει τόσο μεγάλη ευθύνη όσο οι αμυντικοί του, ωστόσο κοιτάει τον Τσιμίκα που βγάζει την σέντρα μέσα από την περιοχή και δεν καλύπτει την απέναντι γωνία του.

Μεταφερόμαστε λίγο πιο πίσω και στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Σούπερ Λιγκ. Ο ΠΑΟΚ αφήνει βαθμούς στην Ξάνθη (1-1), αν και προηγήθηκε στο 4ο λεπτό. Στο 18’ όμως, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης αποφασίζει να μην κάνει έξοδο σε εκτέλεση κόρνερ των «ακριτών», με αποτέλεσμα ο Λισγάρας να πάρει την κεφαλιά από τα όρια της μικρής περιοχής και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη.

Τελευταίο, όπως το καταγράφουμε, αλλά πρώτο χρονικά λάθος του 30χρονου κίπερ ήταν στην προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας στην Τούμπα όταν ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 0-1 από τον Ολυμπιακό. Ο Τσιμίκας κάνει το σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ αποκρούει αλλά σε λάθος σημείο και εκεί έρχεται ο Ραντζέλοβιτς να στείλει την μπάλα προς την εστία, με τον Γιαννούλη να παρεμβαίνει και τον Πασχαλάκη να μην μπορεί να αντιδράσει. Αλλη μια απόκρουση αστάθειας για τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ που την περσινή χρονιά κράτησε στο «Γ.Καραϊσκάκης» τον Δικέφαλο με τις αποκρούσεις του.

Τέλος και τα στατιστικά του τη φετινή χρονιά δείχνουν ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση αφού σε 21 ματς έχει δεχθεί 18 γκολ και έχει κρατήσει μόλις 4 φορές ανέπαφη την εστία του. Την περσινή χρονιά, ο Πασχαλάκης είχε 49 συμμετοχές, δέχθηκε 40 γκολ και κράτησε 22 φορές ανέπαφη την εστία του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.