Οι Γερμανοί που ανέβηκαν στο τρένο Bundesliga - Premier League

Παναγιώτα Χαλκιά14 Ιουνίου 2020

Ανατροπή δεδομένων στην υπόθεση του Τίμο Βέρνερ αφού η Τσέλσι είναι το πρώτο φαβορί για την απόκτηση του. Οι Λονδρέζοι σύμφωνα με την Bild είναι διατεθειμένοι να καταβάλλουν το ποσό των 60 εκατομμυρίων ευρώ, να καλύψουν τη ρήτρα και να τον ντύσουν στα «μπλε». Μάλιστα, σκοπεύουν να προτείνουν συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας στον παίκτη με απολαβές άνω των 10.000.000.

Ο Γερμανός είναι ένας δεινός εκτελεστής. Έχει αποδείξει ότι ένας σύλλογος μπορεί να στηριχθεί πάνω του αφού δεν είναι πυροτέχνημα της μιας χρονιάς καθώς σε τέσσερις σεζόν με τη φανέλα της Λειψίας μετρά 92 τέρματα και 39 ασίστ σε 154 αναμετρήσεις. Φέτος έχει αγωνισθεί σε 40 παιχνίδια και έχει σημειώσει 31 γκολ και 12 ασίστ. Αποτελεί έναν ιδανικό επιθετικό για τις ομάδες της Αγγλίας. Και εφόσον η Λίβερπουλ αποχώρησε, οι οπαδοί της Τσέλσι μπορούν να κάνουν όνειρα ακόμη και για τίτλο.

Με αφορμή την ενδεχόμενη μεταγραφή του Τίμο Βέρνερ στο Νησί, το metrosport.gr θυμάται τους Γερμανούς ποδοσφαιριστές που άφησαν το στίγμα τους σε Bundesliga και Premier League.

Γιούργκεν Κλίνσμαν (Τότεναμ 1994-1995, 1997-1998)


Είχε αγωνισθεί σε Στουτγκάρδη, Ίντερ και Μονακό πριν έρθει στο Λονδίνο το 1994 έναντι του ποσού των δύο εκατομμυρίων λιρών. Η άφιξη του προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις αλλά γρήγορα ο Κλίνσμαν φρόντισε να κλείσει το στόμα στους επικριτές του σημειώνοντας 20 τέρματα στο πρωτάθλημα και 30 σε όλη την σεζόν. Μάλιστα, κέρδισε και το βραβείο FWA Footballer of the Year. Κατά τη δεύτερη θητεία του στο σύλλογο, συνέβαλλε τα μέγιστα για να μην υποβιβασθεί σημειώνοντας εννέα γκολ σε 18 παιχνίδια.

Μίκαελ Μπάλακ (Τσέλσι 2006-2010)


Μετά από ένα επιτυχημένο πέρασμα στη Γερμανία, το 2006 μια νέα πρόκληση χτύπησε την πόρτα του Μίκαελ Μπάλακ. Ο Γερμανός ήταν πραγματικά ένας ηγέτης, έκανε απίθανα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο και ήταν χαρά κάθε προπονητή να τον έχει στα χαρτιά του. Κατά καιρούς πολλοί τον αμφισβήτησαν και περισσότερα όταν τραυματιζόταν. Εκείνος δεν το έβαλε ποτέ κάτω και το 2008 μετά από χειρουργική επέμβαση στον αστράγαλο βοήθησε την Τσέλσι στον τελικό του Champions League. Αγωνίσθηκε 166 φορές, κατέκτησε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Λιγκ Καπ.

Γιενς Λέμαν (Άρσεναλ 2003-2008, 2010-2011)


Μπορεί να ήταν επιρρεπής στο λάθος αλλά είχε ικανότητες, ευελιξία και ενέπνεε εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του. Υπήρξε ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες της Premier League. Ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα το 2004, βοήθησε την Άρσεναλ να φτάσει στον τελικό του Champions League το 2006. Έμεινε για πέντε χρόνια στους «κανονιέρηδες» και έπειτα επέστρεψε για μια σεζόν το 2011.

Ντίτμαρ Χάμαν (Νιουκάστλ, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι 1998-2009)


Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998 τράβηξε τα βλέμματα των ανθρώπων της Νιουκάστλ, οι οποίοι δαπάνησαν το ποσό των 5,5 εκατομμυρίων λιρών για να αποκτήσουν τα δικαιώματα του από την Μπάγερν Μονάχου. Μια σεζόν αργότερα θα ενταχθεί στο ρόστερ της Λίβερπουλ και θα αρχίσει να μετρά τρόπαια. Δύο επιτυχίες στο FA Cup, δύο Λιγκ Καπ, ένα Κύπελλο UEFA και ένα τρόπαιο του Champions League. To 2006 πήρε μεταγραφή στην Μάντσεστερ Σίτι, όπου και έμεινε για τρία χρόνια.

Πιέρ Μερτεζάκερ (Άρσεναλ 2011-2018)


Έχοντας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, ο «γίγαντας» Πιερ Μερτεζάκερ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Άρσεναλ το καλοκαίρι 2011. Έφτασε στο σύλλογο λίγες ημέρες μετά την ταπεινωτική ήττα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 8-2. Καθιερώθηκε γρήγορα και πανηγύρισε την κατάκτηση τριών FA Cup.

Τόμας Χιτσλσπέργκερ (Άστον Βίλα 2000-2005, Γουέστ Χαμ 2010-2011, Έβερτον 2012-2013)


Διέθετε ένα εξαιρετικό αριστερό πόδι, χάρη στο οποίο έμεινε γνωστό ως «Den Hammer». Αγωνίσθηκε με τη φανέλα της Άστον Βίλα για μια πενταετία αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο Γερμανός μέσος επέστρεψε στην πατρίδα του για να βοηθήσει την Στουτγκάρδη να κερδίζει τον τίτλο (2007) και δοκίμασε την τύχη του και στην Ιταλία με τη φανέλα της Λάτσιο. Έπειτα επέστρεψε στο Νησί και αγωνίστηκε για ακόμη δύο σεζόν για λογαριασμό των Γουέστ Χαμ και Έβερτον. Το 2014 παραδέχθηκε δημόσια ότι είναι gay τονίζοντας ότι ακόμη το θέμα είναι ταμπού.

Στέφεν Φρόιντ (Τότεναμ, Λέστερ 1998-2004)


Ήταν μέλος της επιτυχημένης ομάδας της Ντόρτμουντ στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Το 1998 πήρε την απόφαση να μεταβεί στο Νησί για λογαριασμό της Τότεναμ. Λατρεύτηκε για το χαρακτήρα, τις ικανότητες και την αφοσίωση στο παιχνίδι και την ομάδα. Έφυγε και επέστρεψε για μια μόλις σεζόν με τη μορφή δανεισμού από την Καϊζερσλάουτερν στη Λέστερ.

Ούβε Ρέσλερ (Μάντσεστερ Σίτι 1993-1996, Σαουθάμπτον 2000-2002)


Πήρε μεταγραφή στην Μάντσεστερ Σίτι το 1993. Την πρώτη του σεζόν σημείωσε 22 τέρματα και τη δεύτερη 13. Παρέμεινε στο σύλλογο ακόμη και όταν έπεσε στην Division One αλλά όταν ήρθε και άλλος υποβιβασμός επέστρεψε στη Γερμανία. Το 2000 υπέγραψε και πάλι σε αγγλική ομάδα, τη Σαουθάμπτον.

Μεσούτ Οζίλ (Άρσεναλ 2013-)


Ένας πραγματικά ταλαντούχος ποδοσφαιριστής. Τράβηξε τα βλέμματα της διοίκησης της Άρσεναλ, η οποία δαπάνησε το ποσό των 42.5 εκατομμυρίων λιρών για να αποκτήσει τα δικαιώματα του. Εκείνος φρόντισε να τους δικαιώσει σε κάθε λεπτό.

Ρόμπερτ Χουθ (Τσέλσι, Μίντλεσμπρο, Στόουκ, Λέστερ 2001-2015)


Ο κεντρικός αμυντικός κατέχει το ρεκόρ με τις περισσότερες συμμετοχές στην Premier League από Γερμανό παίκτη, αφού μετρά 322 με τέσσερις ομάδες. Όντας παίκτης της Τσέλσι κατά την πρώτη θητεία του Ζοσέ Μουρίνιο βοήθησε το σύλλογο να κατακτήσει δύο τίτλους. Επειδή ο χρόνος συμμετοχής του στο Λονδίνο ήταν ιδιαίτερα μικρός, αποφάσισε το 2006 να φύγει και υπέγραψε στη Μίντλεσμπρο. Οι πολλοί τραυματισμοί στον αστράγαλο δεν του επέτρεψαν να κερδίσει φανέλα βασικού και έφυγε για τη Στόουκ. Δεν βρήκε τον εαυτό του και άλλαξε ποδοσφαιρική στέγη. Επόμενος σταθμός η Λέστερ. Αγωνιζόμενος με τη φανέλα των «αλεπούδων» βοήθησε το σύλλογο να ξεφύγει από τον υποβιβασμό και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση του τίτλου στην εποχή του Κλαούντιο Ρανιέρι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.