Οι ευκαιρίες φέρνουν χειροκροτήματα και οι ήττες προβληματισμό

Βασίλης Μάστορας09 Απριλίου 2024

Ο Αρης, στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, έκανε πολλά πράγματα καλά, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν κατάφερε να νικήσει. Εβγαλε αντίδραση, σε σχέση με τον αγώνα της περασμένης Τετάρτης, είχε τρεξίματα, είχε πλάνο όταν επιτίθονταν και ήταν καλός στο δημιουργικό κομμάτι. Δεν ήταν ομάδα χωρίς αδυναμίες, αλλά με δεδομένο αυτό που έδειξε στο «Γ. Καραϊσκάκης», τα πήγε μια χαρά. Αλλωστε απέναντι του δεν είχε μία ομάδα από τις μικρομεσαίες της Stoiximan Super League. 

Είχε έναν αντίπαλο που είναι μέσα στο παιχνίδι της κατάκτησης του Πρωταθλήματος, μ’ ό,τι αυτό συνεπάγεται. Παρ’ όλα αυτά ο Αρης κατάφερε, είτε με «παγίδες», είτε με καλά αντανακλαστικά όταν οι «πράσινοι» είχαν την μπάλα, να τους αφαιρέσουν το δικαίωμα να δημιουργήσουν πολλές σημαντικές ευκαιρίες. Συνολικά 10 δημιούργησε ο Παναθηναϊκός σ’ όλο τον αγώνα, από τις οποίες τρεις φορές η μπάλα είχε κατάληξη την εστία του Κουέστα.

Ο Αρης δικαιούται να αισθάνεται ικανοποίηση για το δημιουργικό κομμάτι και απογοήτευση από την αποτελεσματικότητα του. Κατά παράφραση της ρήσης «η άμυνα φέρνει νίκες και η επίθεση κόβει εισιτήρια», για τον προχθεσινό αγώνα ισχύει το «οι ευκαιρίες φέρνουν χειροκροτήματα και οι ήττες προβληματισμό». Αυτή είναι η ανάγνωση των 90 λεπτών του αγώνα του Αρη με τον Παναθηναϊκό. Ακόμη κι αν θεωρηθεί βήμα προόδου το γεγονός ότι ο Αρης ήταν καλός στο δημιουργικό κομμάτι, το ότι δέχτηκε δύο γκολ από έναν αντίπαλο που δεν έδειχνε ότι έχει τρόπο να σκοράρει, είναι θέμα προβληματισμού. 

 Σαφώς και το τελικό αποτέλεσμα δεν αντανακλά την εικόνα του αγώνα. Αλλά από τη στιγμή που, υπό μία έννοια, ο αγώνας ήταν ένα τεστ για τον Τελικό, ο Αρης έχει λόγους να ψηλαφήσει όλα αυτά τα οποία έφταιξαν και δεν πήρε αυτό που δικαιούνταν. Με τα ίδια δεδομένα, το ίδιο αποτέλεσμα αν ήταν το προϊόν του Τελικού, η απογοήτευση στον οργανισμό Αρης θα ξεχείλιζε. Στον αθλητισμό, στους αγώνες της μίας βραδιάς, αξία έχει η νίκη και όχι το πώς τελικά έχασες. Το είπε και ο Φαμπιάνο ότι «μέχρι τον Τελικό θα πρέπει παιχνίδι με παιχνίδι να βελτιωνόμαστε». Αυτό είναι το ζητούμενο για τον Αρη. 

Πέρα από τα όποια αποτελέσματα στα πλέι οφ, αξία έχει να δείχνει ότι κάνει βήματα προόδου για τη μητέρα των μαχών. Κανείς δεν πιστεύω ότι είναι ευχαριστημένος που ο Αρης κέρδισε τις εντυπώσεις και όχι τον αγώνα. Όλα ήταν καλύτερα στον αγώνα του Πρωταθλήματος με τον ίδιο αντίπαλο που οι «κίτρινοι», σχεδόν με τις μισές ευκαιρίες, κατάφεραν να νικήσουν καθαρά τον Παναθηναϊκό.

Κι αυτή θα πρέπει να είναι η κεντρική φιλοσοφία της ομάδας βαδίζοντας προς τον Τελικό. Κάνοντας διαχείριση του ρόστερ, η ομάδα να βρεθεί πνευματικά, και σωματικά στο καλύτερο επίπεδο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.