Οι «ευεργέτες» του Ηρακλή και η αξιοποίηση των φιλέτων

Βασίλης Μάστορας07 Φεβρουαρίου 2021

Η ψήφιση του άρθρου απ’ όλα τα πολιτικά κόμματα, στην τροπολογία που κατέθεσε ο ΥΠΟΙΚ, για τη μεταβίβαση της ακίνητης περιουσίας του Γ.Σ. Ηρακλή στο νέο Σωματείο χωρίς βάρη, είναι μίας πρώτης τάξεως επιτυχία των «κυανολεύκων». Συγχρόνως κι ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες για τη δυναμική του ονόματος του ιστορικού Συλλόγου.

Τον δρόμο άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία όμως όταν έφθασε μπροστά στην πόρτα έψαχνε το… κατάλληλο κλειδί. Αντιθέτως η κυβέρνηση της Ν.Δ βρήκε και την πόρτα, είχε και το απαραίτητο… κλειδί. Ετσι κατάφερε να απαλλάξει από τα δεσμά την ιστορική ομάδα.

Όπως γίνεται πάντα στις μεγάλες επιτυχίες διαγκωνίζονται πολλοί προκειμένου να πάρουν το κομμάτι που τους ανήκει από τη δόξα. Ο κ. Θόδωρος Καράογλου που «χτίζει» το επόμενο βήμα της πολιτικής του καριέρας, το οποίο δεν περνάει από το κοινοβούλιο, έδειξε τα καλύτερα αντανακλαστικά και επικοινώνησε νωρίς νωρίς την ψήφιση της τροπολογίας. Οι κακές γλώσσες όμως λένε ότι όλη την ουσιαστική δουλειά την έκαναν με μεθοδικότητα οι κ.κ. Γεραπετρίτης και Καλαφάτης. Υπάρχουν μάλιστα και κάποιες περισσότερο δηλητηριώδεις γλώσσες που λένε ότι ο πρώην ΥΜΑΘ μπήκε δυνατά στο τελευταίο στάδιο πριν κατατεθεί τροπολογία-βάλσαμο για τον Γ.Σ. Ηρακλής.

Όλα αυτά πάντως λίγη αξία έχουν. Το πολύτιμο λάφυρο για τους «κυανόλευκους» είναι ότι έχουν έναν καθαρό ΑΦΜ και μία τεράστια ακίνητη περιουσία-φιλέτο. Τι απομένει; Να ισχυροποιηθεί ο νέος Σύλλογος με την εγγραφή μελών, να εκλεγεί η νέα διοίκηση και να παρθούν αποφάσεις για την αξιοποίηση της περιουσίας. Ένα τεράστιο project η διαχείριση του οποίου δεν απαιτεί ως μοναδικό εφόδιο να τρέχει γαλάζιο αίμα στις φλέβες των ανθρώπων που θα αποφασίσουν. Χρειάζεται τεχνοκρατική προσέγγιση του θέματος χωρίς δογματισμούς και προκαταλήψεις. Κυρίως χρειάζεται οι άνθρωποι οι οποίοι θα αναλάβουν την προώθηση του project να έχουν την κατάλληλη τεχνογνωσία. Οσο για τις ασφαλιστικές δικλείδες; Αυτές θα τις βάλουν η νέα διοίκηση του Συλλόγου και τα μέλη. Με καθαρή σκέψη και γνώμονα το συμφέρον του Ηρακλή. Κοντόφθαλμες σκέψεις και ρομαντισμοί δεν χωρούν σε τέτοιες αποφάσεις.

Focus

Oταν σχολάσει ο γάμος μην ψάχνεις τη νύφη. Τζάμπα ο σαματάς γιατί η νύφη δεν γυρνάει πίσω. Οπότε όλα γίνονται για τις εντυπώσεις και μόνο. Αλλωστε το διοικείν εστί προβλέπειν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.