Οι εξηγήσεις για το σοκ του 4-4 από 4-1 είναι απλές, αρκεί να θέλεις να τις δεις

Στέλιος Γρηγοριάδης18 Οκτωβρίου 2021

Aγαπητή Metrosport

Εύκολο και βολικό είναι να βαυκαλίζεσαι ότι έχεις ομαδάρα που μπορεί να κερδίζει ακόμη και με κακή απόδοση.

 Είναι όμως και επικίνδυνο γιατί η ψευδαίσθηση για τις αληθινές δυνατότητές σου και η αδυναμία να αναγνωρίσεις τις αδυναμίες σου μπορούν να σε καταστρέψουν. Γι' αυτό, το χθεσινό σοκ του 4-4 θα είναι πολύ χρήσιμο αν αποφασίσουν παίκτες και Λουτσέσκου να το αναλύσουν σοβαρά και να κάνουν ειλικρινή αυτοκριτική.

Η είδηση του αγώνα θα ήταν θετική για τον ΠΑΟΚ. Κατάφερε μέσα σε εννιά λεπτά να πετύχει τρία γκολ και το 0-1 να το κάνει το 3-1. Υστερα πέτυχε και τέταρτο γκολ και έκλεισε το ημίχρονο με 4-1. Φοβερό.

Ο ίδιος ο ΠΑΟΚ, όμως, φρόντισε η είδηση του αγώνα να είναι όχι μόνο αρνητική γι' αυτόν, αλλά και πέρα για πέρα προσβλητική. Τον να λήξει ένα ματς μέσα στην Τούμπα 4-4 ενώ στο ημίχρονο προηγείτο ο ΠΑΟΚ 4-1 δεν δικαιολογείται ακόμη και αν αντίπαλος είναι η καλύτερη ευρωπαική ομάδα.

Πώς ήρθε όμως το σοκ; Οι λόγοι είναι απλοί και φαντάζομαι τους είδε όλος ο κόσμος:

1. Η άμυνα του ΠΑΟΚ όχι μόνο στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και στο πρώτο, ήταν χύμα στο κύμα και ο Πασχαλάκης βρέθηκε σε κακή μέρα.

2. Ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν ακόμη μπροστά στο σκορ έχασαν δύο “άχαστα” ο Αουγούστο (που δεν υπήρχε στο παιχνίδι) και ο Ακπομ, ενώ ήρθε και το χαμένο πέναλτι από τον Βιειρίνια.

3. Ο Βόλος διαθέτει εξαιρετικό τερματοφύλακα. Διαθέτει όμως και πολλούς άλλους πολύ καλούς παίκτες, οι οποίοι προφανώς υποτιμήθηκαν, εξ αιτίας ίσως της εντυπωσιακής ανατροπής στο πρώτο ημίχρονο.

4. Οι αλλαγές δεν βοήθησαν, αλλά αποσυντόνισαν και έβλαψαν την ομάδα. Μόνο ο Σφιντέρσκι δικαιολόγησε τη συμμετοχή του στο ματς.

Χρειάζονται κι άλλες εξηγήσεις; Οχι βέβαια. Οπότε απορώ γιατί δήλωσε ο Λουτσέσκου ότι δεν μπορεί να εξηγήσει πώς έγινε αυτό το θαύμα, από τη στιγμή που έπαιξε η ομάδα του καλά. Επαιξε καλά γιατί πέτυχε τέσσερα γκολ; Αν είναι έτσι, πώς μπορείς να πεις ότι έπαιξε καλά όταν άλλα τόσα δέχτηκε και έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια της μέσα στην έδρα της και, μάλιστα, από κατώτερο αντίπαλο;

Μολονότι ο Ρουμάνος δεν μπόρσε μπροστά στην κάμερα να εξηγήσει το 4-4, είπε ότι η ομάδα του δέχτηκε “ηλίθια” γκολ. Ε, αυτό δεν είναι μια εξήγηση; Δεν σημαίνει κάτι; Δεν δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα και συλλογικά και ατομικά για κάποιους παίκτες; Κι αν τυχόν “αθωώνεται” μια ομάδα επειδή τα γκολ που δέχτηκε ήταν “ηλίθια”, ο Βόλος δεν δέχτηκε ηλίθια γκολ; Από πού κι ως πού τα γκολ του ΠΑΟΚ είναι... μάγκικα αλλά του αντιπάλου είναι “ηλίθια”;

Η απώλεια των δύο βαθμών είναι οδυνηρή και δεν αναπληρώνεται με τίποτε. Αυτοί οι βαθμοί δεν θα επιστραφούν ποτέ. Αλλά μπορεί από αυτό το απίστευτο χθεσινό ματς να διδαχτούν πολλά και οι παίκτες και ο Λουτσέσκου και ο ίδιος ο Ιβάν. Με κυριότερο ότι ο επίδοξος νταμπλούχος ΠΑΟΚ έχει αρκετά ζητήματα και σ' αυτά τα ζητήματα μόνο η προσθήκη ποιότητας στο ρόστερ του θα απαντήσει πειστικά...

ΥΓ. Πάρα πολύ καλή ομάδα ο Βόλος. Κατέβηκε στην Τούμπα και έπαιξε επιθετικά, με άφθονη αφέλεια και με περίσσιο θάρρος. Συνέβαλε στο να δούμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι και πέτυχε κάτι που κανείς άλλος αντίπαλος δεν είχε πετύχει σ' αυτό το γήπεδο σε όλη την ιστορία του ΠΑΟΚ. Επίσης ο Βόλος (όχι μόνο χθες) μας δείχνει ότι οι έξυπνες μεταγραφές δεν γίνονται απαραίτητα με πολλά λεφτά...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.