Οι ερωτήσεις για τον Αρίας και οι Πάουλo, Γκαρσές

Metrosport Team04 Ιουνίου 2022

Η διαφαινόμενη συνεργασία του Αρη με την Ατλέτικο Μαδρίτης οδήγησε σε έκρηξη ονοματολογίας σχετικής με τους ποδοσφαιριστές που μπορεί να αποκτήσει ο Αρης υπό τη μορφή δανεισμού, δεν αμφισβητείται όμως ότι υπήρξε συζήτηση για τον 30χρονο Κολομβιανό, Σαντιάγκο Αρίας ο οποίος αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας.

Την ίδια πληροφορία επιβεβαίωσε και ο Χόρχε Γκαρθία (ρεπόρτερ της Ατλέτικο Μαδρίτης στην ισπανική «AS») λέγοντας στο Metropolis 95.5 ότι… «ο Αρίας είναι από τους παίκτες που ενδιαφέρουν τον Αρη καθώς η συζήτηση των δύο πλευρών δεν επικεντρώθηκε μόνο σε νεαρούς παίκτες αλλά και σε έμπειρους». 

Ο Αρίας μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, δεν έχει καμία πιθανότητα ένταξης στο πλάνο του Ντιέγκο Σιμεόνε και προέρχεται από εξαιρετικά μέτρια χρονιά όπου αγωνίστηκε ως δανεικός στη Γρανάδα. Οικονομικά, τα νούμερά του είναι απλησίαστα. 

Η Ατλέτικο είχε δώσει 11 εκατ. ευρώ στην Αϊτχόφεν για την απόκτησή του και οι Ολλανδοί είχαν κερδίσει 9εκατ. ευρώ σε σχέση με αυτά που είχαν επενδύσει γι’ αυτόν. Η δε Μπάγερ Λεβερκούζεν που τον είχε αποκτήσει υπό τη μορφή δανεισμού είχε καταβάλει ενοίκιο 3εκατ. ευρώ.

Στη συζήτηση με τον Αντρέα Μπέρτα (αθλητικός διευθυντής της Ατλέτικο) δεν τέθηκαν αυτά τα νούμερα αλλά η προοπτική δανεισμού του παίκτη χωρίς ασφαλώς ενοίκιο. 

Ο Αρίας είναι περίπτωση που ενδιαφέρει τον Αρη γιατί είναι σε καλή ηλικία (30 ετών), με 54 συμμετοχής στην εθνική Κολομβίας και γενικώς μια αδιαπραγμάτευτη αγωνιστική αξία ειδικά για το επίπεδο του ελληνικού Πρωταθλήματος. Εξάλλου, το 2017 είχε αναδειχθεί κορυφαίος παίκτης του ολλανδικού Πρωταθλήματος.

Παρά την έντονη επιθυμία του Αρη για τον Ροδρίγκο Ρικέλμε, η περίπτωσή του δεν μοιάζει ρεαλιστική. «Εχει τέσσερις προτάσεις από ομάδες της LaLiga και θεωρώ ότι είναι αδύνατο να μετακομίσει στον Αρη», εκτίμησε ο Χόρχε Γκαρσία ο οποίος άφησε ανοιχτό ενδεχόμενο για τους Σέρτζιο Καμέγιο, Βίκτορ Βαγιέχο.

Πάντως, πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν ότι μεταξύ των ονομάτων που έπεσαν στο τραπέζι είναι κι αυτά των Μάρκους Πάουλο (21, 1.86 αριστερός χαφ), Μπόρχα Γκαρσές (22, 1.83 σέντερ φορ). Ο πρώτος είναι Βραζιλιάνος στην καταγωγή και πέρυσι αγωνίστηκε στη Φαμαλικάο αλλά ο αγωνιστικός ρόλος του δεν ικανοποίησε τους ανθρώπους της Ατλέτικο γιατί δεν ήταν βασικός. 

Κι εκτιμούν ότι η παρουσία του Χερμάν Μπούργος στον Αρη αποτελεί εγγύηση για τον ρόλο του παίκτη στην ομάδα. Γενικώς πρόκειται για ένα «άγουρο» ταλέντο το οποίο δύσκολα θα βρει θέση στο πλάνο του Σιμεόνε. Η περίπτωση του Ισπανού Γκαρσές είναι διαφορετική καθώς ο νεαρός ουσιαστικά έχασε μια χρονιά λόγω ρήξης χιαστού. Στην τελευταία διετία έδειξε στοιχεία επιστροφής καθώς έπαιξε σε 59 παιχνίδια και σημείωσε 15 γκολ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.