«Οι επόμενες δέκα μέρες είναι κρίσιμες για την Ελλάδα»

Δημήτρης Καλαϊτζής19 Μαρτίου 2020

Κρίσιμες οι επόμενες δέκα μέρες στην Ελλάδα λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού χαρακτήρισε, ο γιατρός της ΚΑΕ Άρης, Νίκος Κουκούλιας, μιλώντας στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο»

Στο πρώτο του σχόλιο ανέφερε: «Συζητώντας με τα στελέχη του Άρη, κρίναμε αναγκαίο να περάσουμε το μήνυμα στον κόσμο ότι πρέπει να μείνει σπίτι του για να προστατευτεί από τον κορωνοϊό. Χρησιμοποιήσαμε μπασκετικούς όρους για να γίνει πιο κατανοητό στον κόσμο».

Στη συνέχεια είπε: «Οι επόμενες δέκα μέρες θα είναι κρίσιμες για την Ελλάδα και θα βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε σαφή εικόνα, αφού υπάρχει οδηγία όσοι έχουν ήπια συμπτώματα να παραμένουν σπίτι. Πάντως, θέλω να τονίσω ότι το επίπεδο της ιατρικής στη χώρα μας είναι εξαιρετικό και θεωρώ ότι τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση είναι σε σωστή κατεύθυνση. Είναι πολύ σημαντικό να παραμείνουμε σπίτι μας, ώστε να εκλείψει ο ιός να μεταδίδεται και συνεχώς τα κρούσματα να αυξάνονται. 

Το διάστημα που πρέπει να μείνουμε στο σπίτι πρέπει να γεμίσουμε το χρόνο μας δημιουργικά. Να κοιμόμαστε καλά, να προσέχουμε τη διατροφή μας και φυσικά να κάνουμε γυμναστική. Να τονίσω ότι όποιος έχει καλή φυσική κατάσταση θα αντιμετωπίσει καλύτερα τον ιό. Τέλος, να επισημάνω ότι στο μέλλον θα αλλάξει προσωπικά η ζωή μας, αλλά και γενικότερα το κοινωνικό σύνολο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.