Οι επιλογές του Ζεσούς και το 4-2-3-1

Γιώργος Μάντζιος02 Σεπτεμβρίου 2020

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες η Μπενφίκα θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για την «μάχη» με τον ΠΑΟΚ κι ενώ βρισκόμαστε πάντα σε... ανοιχτή μεταγραφική περίοδο, με τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα 2 του Σεπτέμβρη, υπάρχει ήδη ένα ξεκάθαρο πλάνο σκέψης του κόουτς Ζεσούς για την κρίσιμη αναμέτρηση. Ένα πλάνο που δουλεύει άλλωστε από την πρώτη μέρα που επέστρεψε στη Λισσαβόνα, με μεταγραφικές επιλογές δικές του και μένει να φανεί αν θα διατηρήσει το συγκεκριμένο πλάνο και στα δύο επόμενα φιλικά παιχνίδια με την Μπράγκα και τη Ρεν, πριν το παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ.  

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος που εδώ και μια διετία έχει πάρει... γάντια βασικού γκολκίπερ, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Άλλωστε ο αναπληρωματικός ο Σβιλάρ και ο νεοφερμένος Βαρέλα δεν είναι της κλάσης του Έλληνα γκολκίπερ.  

Στην άμυνα είναι δεδομένο το κεντρικό δίδυμο των στόπερ το οποίο και απαρτίζουν ο διεθνής Πορτογάλος Ρούμπεν Ντίας δεξιά (ένας παίκτης για τον οποίο η Μπενφίκα είπε όχι πέρυσι στα 40 εκατομμύρια που της προσέφερε η Λυών) και ο έμπειρος Βέλγος Βερτόνγκεν στα 33 του πια, αριστερά. Ένας παίκτης που αποκτήθηκε μάλιστα ως ελεύθερος από την Τότεναμ. Στο δεξί άκρο της άμυνας σίγουρος θεωρείται ο Αντρέ Αλμέιδα, ενώ στο αριστερό πολλά θα εξαρτηθούν από το πόσο έτοιμος θα είναι ο Γκριμάλδο που έχασε μεγάλο στάδιο προετοιμασίας και παλεύει να επανέλθει στα... γνωστά του επίπεδα. Προς το παρών εκεί παίζει ο Νούνο Ταβάρες.  

Η δύναμη στα εξτρέμ και το «τρικ» με τον Πίζι  

Στη μεσαία γραμμή είναι δεδομένο ότι ο Γερμανός Βάιγκλ που ήρθε πέρυσι τον Γενάρη από την Ντόρτμουντ, με τον Μαροκινό Τααράμπτ θα αποτελέσουν τους δύο χαφ μπροστά από την άμυνα, στο σύστημα 4-2-3-1 που χρησιμοποιεί ο Ζεσούς, αλλά προσέξτε γιατί πολλές φορές το μετατρέπει σε 4-3-3 και σε αυτό τον βοηθούν τα χαρακτηριστικά του ηγέτη αυτής της ομάδας, του Πίζι. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός είτε παίζει στο δεξί άκρο της επίθεσης, είτε συγκλίνει προς τον άξονα, δίνοντας τη θέση του, στον ταχύτατο Ράφα Σίλβα.  


Ένα «τρικ» που χρησιμοποιεί ο Ζεσούς στα πρώτα φιλικά τεστ της ομάδας του, με τους δύο παίκτες να αλλάζουν θέσεις, ανάλογα τον αντίπαλο. Ο Ράφα Σίλβα άλλωστε πέρα από την ταχύτητα του ως εξτρέμ, έρχεται εξαιρετικά πίσω από τον φορ και δημουργεί ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Στο αριστερό άκρο της επίθεσης δεσπόζει ο Βραζιλιάνος Εβέρτον, με τον 24χρονο Βραζιλιάνο να είναι άκρως επικίνδυνος και να κοστίζει αρκετά εκατομμύρια ευρώ στην Μπενφίκα, για να τον φέρει από την Γκρέμιο. Στην κορυφή ο Σεφέροβιτς δείχνει ο επικρατέστερος αντί του Βινίσιους, ωστόσο διακαής πόθος του του Ζεσούς είναι ο «μπόμπερ» της Αλμερία, ο Ουρουγουανός Νούνιες και μένει να φανεί αν θα αποκτηθεί έγκαιρα από την πορτογαλική ομάδα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.