Οι επιχειρηματίες χάνουν για να κερδίσουν όσα εξακολουθούσαν να χάνουν

Στέλιος Γρηγοριάδης05 Νοεμβρίου 2020

Αγαπητή Metrosport

Πολλοί, ανάμεσά τους και ΠΑΟΚτσήδες, πιστεύουν ότι ο Ιβάν Σαββίδης άφησε να φύγει ένας προπονητής στον οποίο είχε επενδύσει, αγνόησε όσα είχαν “χτιστεί” πάνω του και επέλεξε κάποιον άλλο που προσπαθεί να γίνει προπονητής, μόνο και μόνο επειδή είναι αρεστός στην πλειονότητα των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Οντως ο Ιβάν είχε επενδύσει στον Φερέϊρα. Μολονότι νέος σχετικά στο προπονητιλίκι και χωρίς ιδιαίτερες περγαμηνές στην Πορτογαλία, του έδωσε ένα σωρό λεφτά και του υπέγραψε τριετές συμβόλαιο. Μετά από μία πρώτη απογοητευτική χρονιά, του πρόσφερε και μια δεύτερη ευκαιρία. Αλλά όταν “έσκασε” το ενδιαφέρον από τη Βραζιλία, ευχαρίστως τον άφησε να φύγει, διότι είχε συνειδητοποιήσει ότι το μόνο που θα θυμάται με ευχαρίστηση από τη θητεία του Φερέϊρα είναι η πρόκριση επί της Μπενφίκα. Τίποτε άλλο. Ούτε καν την προώθηση νεαρών παικτών στην πρώτη ομάδα, διότι αυτή την επέβαλαν... ο κορωνοϊός και το Financial Fair Play.

Συνεπώς, το ότι είχε επενδύσει στον Φερέϊρα και το ότι έχτισε πάνω του, δεν σημαίνουν ότι θα έπρεπε να επιμείνει σε μια επένδυση και σε ένα χτίσιμο που φαινόταν ότι αποτυγχάνουν. Οι έξυπνοι επιχειρηματίες κάποια στιγμή αποφασίζουν να χάσουν για να κερδίσουν αυτά που θα εξακολουθούσαν να χάνουν... Υστερα, ο Πάμπλο Γκαρσία δεν έπεσε ξαφνικά από τον ουρανό στο σκεπτικό του Ιβάν. Πέντε χρόνια δούλεψε στις ακαδημίες και η επιτυχία του ήταν τεράστια. Βαρέθηκε να παίρνει αήττητα Πρωταθλήματα. Και όλοι, μα όλοι, ξέραμε ότι, κάποια στιγμή, θα έρθει η ώρα του. Αργησε κιόλας. Προσωπικά περίμενα να έρθει το καλοκαίρι.

Πράγματι, ο Γκαρσία προσπαθεί να γίνει προπονητής και όλα αυτά τα χρόνια δοκιμάζει τις δυνάμεις του και εμπλουτίζει τις γνώσεις του. Ετσι, όμως, προσπαθούσαν να γίνουν προπονητές και πολλοί άλλοι, σε όλο τον κόσμο. Οπως ο... Πεπ Γκουαρντιόλα, ας πούμε. Κρέμασε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του το 2006, την περίοδο 2007-08 δούλεψε στην Μπαρτσελόνα Β' και το καλοκαίρι του 2008, με έναν μόνο χρόνο προπονητικής θητείας, ανέλαβε την πρώτη ομάδα, με την οποία σάρωσε όλους τους τίτλους επί τέσσερα χρόνια. Ποιος, λοιπόν, μπορεί να αποκλείσει την επιτυχία για έναν προπονητή από το ξεκίνημα κιόλας της καριέρας του; Κανείς.

Τέλος, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ιβάν εμπιστεύεται την ομάδα σε έναν πρώην ποδοσφαιριστή. Το έκανε και με τον Βλάνταν Ιβιτς, πολύ λιγότερο δημοφιλή βέβαια από τον Γκαρσία, ο οποίος επίσης έκανε αγροτικό στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Και, μάλιστα, αποδείχτηκε ότι ήταν μια πολύ καλή επιλογή. Σε μια εποχή που ακόμη η ομάδα δεν είχε τα φόντα να κατακτά τίτλους, με τον Ιβιτς κατέκτησε το Κύπελλο. Κι αν δεν συνεχίστηκε αυτή η συνεργασία, δεν οφείλεται στον Ιβάν αλλά στον Ιβιτς, γιατί εκείνος θέλησε να αποχωρήσει. Το πρότζεκτ “προπονητής ένας πρώην παίκτης, που νιώθει τι σημαίνει ΠΑΟΚ και ήδη έχει αποδείξει στις Ακαδημίες ότι αξίζει” με πείθει περισσότερο από το πρότζεκτ... “χύμα στο κύμα με ελπίδα μια βάρκα που λέγεται... Τούντορ, Στανόγεβιτς, ή Φερέϊρα”. Απλά, πρέπει ο Πάμπλο να βοηθηθεί και να στηριχτεί με κάθε τρόπο και από ΟΛΟΥΣ στην ΠΑΕ. Γιατί ο Ιβιτς ΔΕΝ βοηθήθηκε και ΔΕΝ στηρίχθηκε από ΟΛΟΥΣ στην ΠΑΕ...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.