Οι εμμονές δεν έχουν θέση στον ΠΑΟΚ!

Metrosport Team17 Δεκεμβρίου 2021

του Θάνου Μπούζα

Με το βλέμμα στον αγώνα της Κυριακής με την Τρίπολη, θα θέλαμε να καταγράψουμε δύο πράγματα τα οποία κατά καιρούς τα έχουμε αναφέρει αλλά κάποιοι είτε δεν τα έλαβαν υπόψη είτε προσπάθησαν να τα μεταποιήσουν ώστε να τα εξηγήσουν κατά πως τους συμφέρει

Η μομφή μας απευθύνεται σε δυο πλευρές , είναι άμεση στοχευμένη και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση τόσο για το ότι έχει επαναληφθεί στα γραπτά μας πολλές φορές όσο και για το ότι στο τέλος «βγήκε αληθινή»! Άλλωστε δε χρειαζόταν κάποιου είδους ποδοσφαιρική ευφυΐα αλλά μια κοινή λογική προκειμένου να αντιληφθείς ορισμένα πράγματα. 

Το πρώτο έχει να κάνει με τον συμπαθή Ρουμάνο τεχνικό. Ο Λουτσέσκου ως προπονητής όχι μόνο είναι καταρτισμένος και καταξιωμένος αλλά θεωρείται ικανός να χτίσει και να πάει πολύ ψηλά. Αρκεί να έχει τα υλικά και την αμέριστη συμπαράσταση της διοίκησης.

 Φάνηκε ωστόσο ανίκανος να μπορέσει να διαχειριστεί ένα μέτριο υλικό, το οποίο δεν είχε την κατάλληλη ισορροπία και κατά συνέπεια χημεία. Δεν αντέδρασε όταν η διοίκηση δεν μπόρεσε να του εξασφαλίσει την ποιότητα και την ποσότητα των παικτών που ήθελε ή και πίστεψε ότι οι δυνατότητές του ήταν τέτοιες ώστε μπορούσε να τα καταφέρει.

Τα παραπάνω είναι λίγο πολύ γνωστά σε αυτούς που ασχολούνται με τον ΠΑΟΚ. Μπορούμε να τα αποδεχτούμε αφού σε μια σχέση ιδιοκτησίας -προπονητή και οι δυο πλευρές φέρουν ευθύνη για τυχόν σοβαρές αστοχίες. Αυτό που δε μας άρεσε καθόλου ήταν οι εμμονές που είχε από την αρχή και δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου εξαμήνου. 

Εμμονές που παρατηρήσαμε και στην προηγούμενη θητεία του αλλά ορισμένα τυχαία γεγονότα δεν τις ανέδειξαν μιας και δεν είχε σημασία αφού οι τίτλοι ερχόταν στον ΠΑΟΚ. Μέχρι πριν λίγο καιρό δεν διανοούνταν να χρησιμοποιήσει στην βασική ενδεκάδα τους Λύρατζη και Τσιγγάρα. Οι συνάδερφοι μπορεί να το μεγιστοποίησαν ως γεγονός τον τελευταίο καιρό αλλά εμείς το είχαμε αναφέρει από την αρχή του πρωταθλήματος. 

Όταν όπως και χιλιάδες άλλοι είχαμε διακρίνει ότι οι λύσεις δεν είναι επαρκείς και φθίνουν λόγω ποιότητας και τραυματισμών. Προχθές ο Λουτσέσκου μας είπε ότι τώρα ήρθε η ώρα να συμμετάσχουν αυτά τα δυο παιδιά στην ομάδα. Δυστυχώς η αλήθεια είναι πικρή και δεν συνάδει με αυτά που είπε ο Λουτσέσκου. Τους χρησιμοποίησε μόλις «έμεινε» από λύσεις. 

Και τα παιδιά αυτά απέδειξαν το αυτονόητο. Ότι είναι αδύνατον να παίξουν χειρότερα απ’ ότι έπαιζαν οι προκάτοχοί τους. Όμως ο Λουτσέσκου επέμενε στον Εσίτι,, πήρε μπακ χειρότερο από τον Ροντρίγκο, τον Τέιλορ, έδιωξε εν ριπή οφθαλμού τον Ουάρντα τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ δεν είχε παίκτες διεκδίκησης πρωταθλήματος. Μάλιστα λόγω των εμμονών αυτών και οι λίγοι καλοί παίκτες «κάηκαν» με χρησιμοποίηση πέρα των αντοχών τους όπως ο Μπίσεσβαρ. 

Η ανανέωση του Καντουρί ήταν ένα ακόμη τεράστιο λάθος με δεδομένο τους τραυματισμούς του παίκτη. Συμπερασματικά ένας παίκτης όπως ο Τσιγγάρας που είχε πέρυσι 27 συμμετοχές και ήταν από τους καλύτερους του κυπέλλου μαζί με Ουάρντα και Ζίφκοβιτς θα έπρεπε να είχε τον πρώτο λόγο σε σχέση με τον Εσίτι. Επίσης μέχρι να έρθουν μεταγραφές λύση θα πρέπει να βρει και για τη δεξιά πλευρά γιατί δεν υπάρχει παίκτης Μουργκ (θα παίξει ο Ζίφκοβιτς και αριστερά όχι ο Μουργκ). 

Τέλος διακρίνουμε και μια περίεργη για να μην τη χαρακτηρίσουμε εμμονική, συμπεριφορά της διοίκησης έναντι του Λουτσέσκου. Δε μας νοιάζει που είναι έναντι του Λουτσέσκου αλλά που αυτή καταλήγει στην ομάδα του ΠΑΟΚ. 

Διαβάσαμε και ακούσαμε την «εν λευκώ διαχείριση» από πλευράς διοίκησης σε Λουτσέσκου. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Αντιθέτως διαπιστώσαμε μια ασυμφωνία στις μεταγραφές Ιουνίου. Ο ΠΑΟΚ δε πήρε τους παίκτες που χρειαζόταν ενώ και τώρα δε βλέπουμε κίνηση. 

Αυτές οι εμμονές και να αποδείξουμε ότι εμείς έχουμε δίκιο ή εμείς κάνουμε κουμάντο δεν έχουν θέση στον ΠΑΟΚ. Τα γράφουμε ύστερα από μια μεγάλη νίκη γιατί απορούμε πως όλος ο κόσμος βλέπει τις λύσεις και αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις μέσα και έξω από το γήπεδο βάζουν τον εγωισμό πάνω από την δουλειά τους και τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.