ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Δύο σημαντικές δικαστικές μάχες σήμερα

Metrosport Team04 Ιουνίου 2020

Δύο πολύ σημαντικές δικαστικές «μάχες» θα γίνουν σήμερα. Η πρώτη αφορά την προσφυγή του ΠΑΟΚ στο Σ.τ.Ε. (Συμβούλιο της Επικρατείας) σύμφωνα με την οποία ζητά να κηρυχθεί παράνομη η σύνθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, σύμφωνα με την οποία επιβλήθηκαν ποινές στον Δικέφαλο και την Ξάνθη για την φερόμενη πολυϊδιοκτησία. Μάλιστα για την ίδια υπόθεση, έκανε παρέμβαση και ο Ολυμπιακός. Και το απίστευτο είναι πως οι Πειραιώτες που ζητούσαν από την Λίγκα την αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης επειδή προσέφυγαν σε πολιτικά δικαστήρια, ακολούθησαν την ίδια διαδικασία, κάνοντας μία μεγαλοπρεπέστατη «κωλοτούμπα» στα όσα έλεγαν.

Η δεύτερη δικαστική υπόθεση που έχει προγραμματιστεί να γίνει σήμερα Πέμπτη 4 Ιουνίου, αφορά την εκδίκαση της προσφυγής της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατά της SL1, αναφορικά με την απόφαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας να μην προχωρήσει τις διαδικασίες για την αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθη από το πρωτάθλημα, επειδή προσέφυγαν στα πολιτικά δικαστήρια κατά της ΕΕΑ για τη γνωστή υπόθεση της πολυιδιοκτησίας. 

Υπενθυμίζεται ότι η προσφυγή ήταν να συζητηθεί στις 11 Μαρτίου, όμως αρχικά η διοργανώτρια αρχή αιτήθηκε και πήρε αναβολή για τις 30 Μαρτίου. Τελικά, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, η προσφυγή του Ολυμπιακού μαζί με τις πρόσθετες παρεμβάσεις του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης υπέρ της λίγκας θα συζητηθούν σήμερα το απόγευμα στις 16:00.

Σήμερα ορίστηκε και θα εκδικαστεί η προσφυγή της Ξάνθης κατά της SL1 και της απόφασής της να επικυρώσει τη βαθμολογία του Πρωταθλήματος 2019-2020 για τις θέσεις 7-14. Θυμίζουμε ότι η Ξάνθη είχε ζητήσει να της επιστραφούν οι πέντε από τους 12 βαθμούς ποινής, αίτημα που τέθηκε σε ψηφοφορία στη λίγκα και απορρίφθηκε.

Η Γλυκερία Σιούτη στο Σ.τ.Ε.

Εν τω μεταξύ στη σημερινή εκδίκαση της προσφυγής του ΠΑΟΚ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τον Δικέφαλο θα εκπροσωπήσει η καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου, Γλυκερία Σιούτη. Στο διαιτητικό δικαστήριο θα είναι παρόντες οι κ.κ. Μαυρομάτης και Μπίρδας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.