Οι εισπράκτορες κι οι αυτοκράτορες!

Αρις Νικολάκης15 Νοεμβρίου 2022

Έτσι όπως πάει – και πάει καλά - ο ΠΑΟΚ, σε λίγο καιρό θα έχει ενδεκάδα δικής του παραγωγής! Ενδεκάδα στην… ούγια της οποίας θα γράφει made in PAOK! Κι όπως έχουμε πλέον, ουκ ολίγες φορές αναφέρει… Τα χαίρεται αυτά τα χρήματα του ο Ιβάν Σαββίδης. Τα χρήματα για τα τμήματα Υποδομών. Εξάλλου ουδέποτε έκρυψε τον νταλκά του. Τα ελληνόπουλα στις ελληνικές ομάδες για τις εθνικές μας Ομάδες…

Λύρατζης, Τσαούσης, Κουλιεράκης, Κωνσταντέλιας, Γκορντεζιάνι. Κούτσιας (όταν βρει ρυθμό και γυρίσει…)… Σταματούμε εδώ. Μην τυχόν λησμονήσουμε κι αδικήσουμε κάποιον.

Για όλα αυτά τα παιδιά, τα οποία τιμούν με την εξέλιξη τους το ψωμί που έφαγαν στον ΠΑΟΚ, ένας είναι ο τρόπος της απόλυτης καταξίωσης. Το στεγανό της κεφαλής τους!

Στην εποχή που ζούμε, δεν είναι εύκολο. Η χύδην προβολή μέσω της ανεξέλεγκτης επικοινωνίας… βουνά παρασύρει. Το διαδίκτυο δε θέλει πολύ να καταστήσει φτωχούς, πλην τίμιους, εισπράκτορες σε Ναπολέοντες αυτοκράτορες. Θέλει προσοχή και της ομάδας και της οικογένειας, για να διαφυλαχθεί το στεγανό της κεφαλής αυτών των παιδιών.

Από τη μία οι σκάουτερς (θυμίζουν τους… χρυσοθήρες στην αμερικάνικη Άγρια Δύση), από την άλλη οι ιστοσελίδες με πηχυαίους τίτλους κι οι καλοθελητές… τρόμπες των μυαλών. Έτσι φουσκώνουν τα μυαλά. Ψηλώνει ο κάθε νεαρός άνθρωπος. Ίπταται. Χάνει την επαφή με τη γη. Και με την πραγματικότητα. Η επιστροφή σε αυτήν είναι ανώμαλη προσγείωση…

Είναι δεκάδες τα παραδείγματα της μη επιτυχίας (sic) ανάλογων ταλέντων προς αποφυγή. Δεν είναι δα και πρωτοφανή στο στερέωμα μας αστέρια όπως αυτά τώρα, στον ΠΑΟΚ. Θα επιτύχουν, αυτά τα ανερχόμενα αστέρια, εάν κι εφ’ όσον διαφυλάξουν το στεγανό της κεφαλής τους. Έτσι θα καταστούν παραδείγματα προς μίμηση.

Κι είπαμε. Η ομάδα κι η οικογένεια οφείλουν, να τα στηρίξουν. Να τα προφυλάξουν από τρις… κακοτοπιές στον δρόμο τους προς την κορυφή. Έχουν πολύ δρόμο… Ανηφόρα έχουν μέχρι να την πατήσουν. Αλλά… Και να την πατήσουν, θέλει πολλά guts κι ακόμη περισσότερη στεγανότητα κεφαλής, για να την κρατήσουν!

Για να θυμίσουμε πάλι, το λαϊκό άσμα (συνθέτης ο θαυμαστός Ηπειρώτης μουσικός περιωπής, ο Τάκης Σούκας): «…Πολύ δε θέλει ο άνθρωπος από απλός εισπράκτορας, να γίνει Ναπολέοντας,να γίνει αυτοκράτορας… Λίγο να του στρίψει η βίδα, παραπάνω να λασκάρει…»!

Με λίγα λόγια; Τα λέγαμε και προχθές… Ψηλά το κορμί, χαμηλά το κεφάλι και… Κουπί, πολύ …κουπί.

Τα αγαθά κόποις κτώνται, έλεγε ο δάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αριστοτέλης. Και με περισσότερους κόπους κρατιούνται!

ΥΓ 1 : Με κάθε ευκαιρία δικαιώνει την εμπιστοσύνη του Θανάση Κατσαρή και του Ιβάν Σαββίδη. Ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος – περί ου ο λόγος – είναι από τους ελάχιστους οι οποίοι δε το λένε απλά, αλλά και το πράττουν: «Ο ΠΑΟΚ είναι υπεράνω κομμάτων. Τα κόμματα έχουν ανάγκη τον ΠΑΟΚ. Όχι ο ΠΑΟΚ τα κόμματα»!

ΥΓ 2 : Τελευταία ευκαιρία (την άρπαξε από τα μαλλιά) στον Δημοκράτη Παπαδόπουλου η συνέντευξη Τύπου των τμημάτων Βαρέων Αθλημάτων του Ερασιτέχνη. Σε αυτήν συντρίφθηκε (με σαφείς θέσεις του γενικού αρχηγού Χάρη Μάλλιου) οτιδήποτε μη αληθές και προσβλητικό αρθρώθηκε .

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.