Οι δύο όψεις ενός δεκαλέπτου για τον Άρη

Γιώργος Πετρίδης09 Ιουνίου 2020

Το δεκάλεπτο 71'-80' αποδείχτηκε καθοριστικό για τον Άρη στην πρεμιέρα των πλέι οφ. «Χτύπησε» δύο φορές σε αυτό και πήρε το Σάββατο το παιχνίδι με τον ΟΦΗ χάρη σε αυτά τα δύο τέρματα του Μπρούνο Γκάμα στο 73' και του Μίχαλι Κόρχουτ στο 80'. Πρόκειται για μία επίδοση με ιδιαίτερο, στατιστικό ενδιαφέρον αν συγκριθεί με την κανονική περίοδο.

Στα 26 παιχνίδια της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος ο Άρης είχε μείνει «άσφαιρος» σε αυτό το διάστημα ενώ το Σάββατο σημείωσε δύο από τα τρία τέρματα του σε αυτό. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο δεκάλεπτο ήταν το μόνο στο οποίο οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν βρει δίχτυα στην κανονική περίοδο.

Στατιστική προέκταση είχε και το πρώτο γκολ του Άρη στο ματς με τους Κρητικούς. Ισοφαρίζοντας με τον Μπρούνο Γκάμα στο 42', ο Άρης έφτασε συνολικά τα επτά γκολ στο δεκάλεπτο 41'-50' και αυτό πια είναι το πιο παραγωγικό του συνολικά στο φετινό Πρωτάθλημα, αφού ξεπέρασε το δεύτερο (11'-20') στο οποίο μετράει έξι. Στην άλλη όψη του νομίσματος το δεκάλεπτο 21'-30', στο οποίο άλλωστε δέχτηκε και το Σάββατο το γκολ του Σακορ για να βρεθεί πίσω στο σκορ και να υποχρεωθεί να κυνηγάει. Με αυτό ο Άρης έφτασε τα επτά γκολ παθητικό στο συγκεκριμένο διάστημα και στο -4 συντελεστή τερμάτων στο Πρωτάθλημα (3-7), επιδόσεις που είναι αμφότερες οι χειρότερες του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.