Οι δύο δρόμοι για τον Ιντέγε

Γιώργος Στράντζαλης29 Μαρτίου 2020

Από μόνη της η μεταγραφή του Μπράουν Ιντέγε το περασμένο καλοκαίρι στοιχειοθετεί υπέρβαση για τον Αρη και για τα οικονομικά δεδομένα της εταιρίας. Ο Θόδωρος Καρυπίδης είχε αποφασίσει να βάλει λίγο πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να κάνει το “μπαμ” στη θέση του βασικού επιθετικού. 

Έτσι και έγινε. Μετά από προσωπικές επαφές έπεισε τον Νιγηριανό επιθετικό να επιστρέψει στο ελληνικό Πρωτάθλημα και να φορέσει τη φανέλα του Αρη. 

Το αν οι αριθμοί του παίκτη δικαιώνουν την επιλογή του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ και κυρίως τα λεφτά που ξόδεψε, το ξέρει ο ίδιος καλύτερα από τον καθένα. 

Το θέμα μας όμως δεν είναι η προσφορά του Ιντέγε στον ένα χρόνο της παρουσίας του στον Αρη, αλλά το μέλλον του. 

Το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο και με 550 χιλιάδες ευρώ αποδοχές, ξεχωριστά με τα μπόνους που συμφώνησε (βλ. γκολ, συμμετοχές κ.α.), οι πιθανότητες παραμονής του στην ομάδα είναι ελάχιστες. 

Στον Αρη έχει αποφασιστεί εδώ και καιρό η αλλαγή πλεύσης σε ό,τι αφορά τα συμβόλαια, υπό την έννοια ότι η εταιρία θα προχωρήσει σε οικονομικό εξορθολογισμό προκειμένου να φέρει μια ισορροπία εσόδων-εξόδων.

 Προς αυτήν την κατεύθυνση, συμβόλαια τύπου Ιντέγε είναι απαγορευτικά. Πόσο μάλλον, όταν η κρίση με τον κορωνοϊό αναμένεται να διαμορφώσει κι άλλο το τοπίο και εκεί που

ο Αρης είχε σκοπό (π.χ.) να δώσει 250 χιλιάρικα σ’ έναν παίκτη για την επόμενη χρονιά, το ποσό θα μειωθεί κατά τουλάχιστον 20%.

Οι δύο επιλογές

Πρόσφατα η “Μ” αποκάλυψε το ενδιαφέρον της Νότινγχαμ Φόρεστ (ιδιοκτησίας του κ. Μαρινάκη) για τον Μπράουν Ιντέγε. Ένα σενάριο το οποίο πλέον συζητείται καθημερινά στην Αγγλία και προφανώς έχει φτάσει στα αυτιά του ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει εκδηλώσει κατά καιρούς ότι νιώθει καλά στην Ελλάδα και στον Αρη. 

Κι αυτός ήταν ένας σοβαρός λόγος να μην… ψηθεί με την προοπτική μετακόμισης στην Τουρκία τον Ιανουάριο, όταν και του έγινε πρόταση. Το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο και στον Αρη ακόμη δεν έχουν μπει σε διαδικασία συζητήσεων μαζί του. 

Το αν υπάρχει πιθανότητα να ανοίξει ένας κύκλος συζητήσεων, είναι καθαρά θέμα του Θόδωρου Καρυπίδη, ο οποίος όμως θα πρέπει να γνωρίζει ότι προέχει η οικονομική βιωσιμότητα της εταιρίας. 

Από την άλλη και ο Ιντέγε έχει να επιλέξει ανάμεσα από δύο δρόμους. Ο πρώτος, να καθίσει να συζητήσει το ενδεχόμενο επέκτασης του συμβολαίου του για ακόμη έναν χρόνο, επιβεβαιώνοντας (και) όσα λέει στο περιβάλλον του ότι δεν θα έλεγε “όχι” στο ενδεχόμενο παραμονής του στο Βικελίδης. Με την προϋπόθεση όμως ότι θα δεχτεί “κούρεμα” στο ήδη βαρύ για τα δεδομένα του Αρη συμβόλαιο. 

Σε διαφορετική περίπτωση ο δεύτερος δρόμος μοιάζει….μονόδρομος. Δηλαδή, η αποχώρησή του από την ομάδα και με την προοπτική της επιστροφής του στην Αγγλία, για λογαριασμό της Νότινγχαμ, να φαντάζει ως μια πραγματική πιθανότητα.

+ Στην περίπτωση του Μπράουν Ιντέγε και στο ερώτημα: αν ο Αρης συζητήσει μαζί του το ενδεχόμενο ανανέωσης, βασικό ρόλο παίζει το οικονομικό. 

Οι κιτρινόμαυροι δεν αντέχουν να σηκώσουν και τη νέα χρονιά ένα συμβόλαιο 550 χιλιάδων. Ναι μεν θα προτίθενται να δώσουν κάτι παραπάνω για τον βασικό επιθετικό της ομάδας, αλλά όχι σε αυτά τα νούμερα. 

Επίσης, η επιλογή θα γίνει υπό διαφορετικά κριτήρια (οικονομικά και αγωνιστικά) και με βάση το σκεπτικό της διοίκηση και του προπονητή, να αλλάξει δηλαδή ο σχηματισμός από 4-4-2, ο Αρης δεν θα ψάξει βαρύ φορ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.