Οι δύο... «ανεπιθύμητοι» εκθέτουν τους διώκτες τους

Δημήτρης Μπούζας09 Μαΐου 2021

Δεν χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρειες, προκειμένου να τεκμηριώσουμε μια άποψη την οποία έχουν σχηματίσει οι φίλοι του ΠΑΟΚ, παρακολουθώντας και μάλιστα σε βάθος χρόνου την προσπάθεια που επιχειρήθηκε σε βάρος δύο χαρισματικών και βασικών σήμερα παικτών, από μέρους ενός παρασκηνιακού κυκλώματος που δρα ανεξέλεγκτα εντός και εκτός της Τούμπας. 

Ενός κυκλώματος κι ενός συστήματος που εκτελεί εντολές κατά περίσταση, στοχοποιώντας με την βοήθεια εκπροσώπων της ενημέρωσης (δυστυχώς και ορισμένων φίλα προσκείμενων στο δικέφαλο) όλους όσους ενοχλούν και δεν προσαρμόζονται στις συνθήκες και στις προθέσεις μια ιδιότυπης «άρχουσας τάξης». Οι δύσκολοι χαρακτηρίζονται αυτόματα και ανεπιθύμητοι και από εκεί και πέρα το λόγο έχει η επικοινωνιακή πριονοκορδέλα η οποία σε κάποιες περιπτώσεις δεν διστάζει να προχωρήσει ακόμη και στα άκρα. Και όταν λέμε άκρα εννοούμε την απεχθέστερη περίπτωση της δολοφονίας χαρακτήρων. 

Θύματα της αρρωστημένης αυτής νοοτροπίας υπήρξαν ο Αντελίνο Βιεϊρίνια και ο Αμρ Ουάρντα. Τον πρώτο δεν δίστασαν να τον παρουσιάσουν σαν ένα στυγνό εκβιαστή (!) που απέρριπτε τη μία μετά την άλλη τις προτάσεις που του έγιναν. Τον «καθήλωσαν» ανήμπορο να αντιδράσει λόγω σεμνότητας και αγάπης του για τον ΠΑΟΚ σε μία αγωνιώδη στάση αναμονής, στερώντας του και το δικαίωμα ακόμη και της προετοιμασίας. Είχαν φτάσει στο σημείο να τον παρουσιάζουν τελειωμένο και ανεπιθύμητο από τον κόσμο του ΠΑΟΚ! Ωσπου ήρθε ο κεραυνός από το Ροστόφ με τον μεγαλομέτοχο να αντιλαμβάνεται τι παιχνίδι παιζόταν σε βάρος του Αντελίνο σε μία απευθείας σύνδεση μαζί του. Η εντολή που δόθηκε απέτρεψε την προγραμματισμένη εξόντωση του Βιεϊρίνια, η παρουσία του οποίου προφανώς ενοχλούσε για πολλούς λόγους, ένας εκ των οποίων ήταν και μια πιθανή μελλοντική επιστράτευση του σε άλλο ρόλο. Ο Αντελίνο «αποκαταστάθηκε».

Στο ίδιο μήκος κύματος για ξεχωριστούς βέβαια λόγους κινήθηκε και η αποδόμηση του Ουάρντα. Κάποιους βόλευε η απομάκρυνση του. Σε αυτούς έδινε βέβαια κάποιες αφορμές και ο Αιγύπτιος με κάποιες αφελείς κι επιπόλαιες συμπεριφορές του. Κανείς όμως και ποτέ δεν σκέφτηκε πόσο πολύτιμος μπορούσε να αποδειχθεί για την ομάδα, αν στοιχειωδώς είχαν φροντίσει να τον προστατεύσουν επικοινωνιακά. Αντ΄αυτού τον παρέδωσαν στα φερέφωνα και η απαξίωση του είχε γίνει πλέον το αγαπημένο τους χόμπι. Η συνέχεια όμως έδειξε πόσο λάθος έκαναν. Οι αλεπάλληλοι δανεισμοί του έστελναν εκκωφαντικά τα μηνύματα της ποδοσφαιρικής του αξίας. Όπου τον έστειλαν αποτελούσε τον πυλώνα και τον κορυφαίο παίκτη. Ευεργετήθηκε ακόμη από την παρουσία του και ο Αλέξης Κούγιας. Οι κοντόφθαλμοι δεν μπορούσαν να δουν τα ολοφάνερα. Ήρθε όμως και η επιστροφή του – ίσως με άνωθεν εντολή – ή και με την προοπτική να μην χάσουν μια ευκαιρία να τον πουλήσουν. Ότι και να συνέβη από τα δύο ο κόσμος του ΠΑΟΚ σήμερα βλέπει και απολαμβάνει την παρουσία και την προσφορά του στην ομάδα. Ο Βιεϊρίνια και ο Ουάρντα δίνουν την δική τους απάντηση σε αυτούς που θέλησαν να τους τελειώσουν. Με δύο λόγια οι ανεπιθύμητοι εκθέτουν ανεπανόρθωτα τους διώκτες τους.

ΥΓ: Με άριστη ψυχολογία ο δικέφαλος αντιμετωπίζει αύριο τον συμπολίτη Άρη, σε ένα εξαιρετικής, για πολλούς λόγους, σημασίας τοπικό ντέρμπι. Ο Πάμπλο Γκαρσία και οι παίκτες του θεωρείται βέβαιο ότι έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα και έχουν εκτιμήσει όσο και όπως πρέπει τις παραμέτρους του αγώνα. Είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την νικηφόρα πορεία τους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.