Οι δύο αναγνώσεις για τον μέχρι τώρα ΠΑΟΚ και η μόνη απάντηση που θα λύσει τον γρίφο

Στέλιος Γρηγοριάδης25 Σεπτεμβρίου 2021

Aγαπητή Metrosport

Για τον ΠΑΟΚ που είδαμε μέχρι σήμερα, δύο αναγνώσεις μπορούν να γίνουν.

Η πρώτη: Η ομάδα δεν βλέπεται. Στα προκριματικά του Conference League απέκλεισε με τα χίλια ζόρια δυο πολύ μικρές ομάδες, την Μποέμιαν και τη Ριέκα, έχοντας υποφερτή απόδοση μόνο στο πρώτο ημίχρονο της ρεβάνς στην Κροατία, ενώ στο πρώτο ματς του ομίλου νίκησε μια ακόμη μικρότερη ομάδα, τη Λίνκολν, με κορυφαίο παίκτη τον Πασχαλάκη.

Στο Πρωτάθλημα, έχασε από τον ΠΑΣ Γιάννινα, εξ αιτίας του... ζεϊμπέκικου του Ζίβκο Ζίβκοβιτς, αλλά και να μην έχανε, δεν έκανε απολύτως τίποτε για να νικήσει. Υστερα, νίκησε στην Τρίπολη και το Αγρίνιο, επίσης με τα χίλια ζόρια, επίσης με κακές εμφανίσεις και έχοντας κορυφαίους παίκτες τον Πασχαλάκη και την τύχη.

Η ομάδα πληρώνει την έλλειψη ποιότητας στο ρόστερ. Εγινε κάκιστος μεταγραφικός σχεδιασμός (αν έγινε σχεδιασμός), αποκτήθηκαν παίκτες μέτριοι έως ακατάλληλοι για τον ΠΑΟΚ και οι μισοί από αυτούς ήρθαν καθυστερημένα, με συνέπεια να μην έχουν προσαρμοστεί ακόμη. Μ΄αυτά τα δεδομένα, είναι αδύνατο να αναπληρωθούν παίκτες που θεωρούνται βασικοί, αλλά έτυχε να τραυματιστούν ή να προσβληθούν από κορωνοιό. Με άλλα λόγια, το έλλειμμα σε παίκτες ποιότητας εμποδίζει τον Λουτσέσκου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα απουσιών. Προβλήματα, που είναι λογικό να παρουσιάζονται όταν αρχίζει η αγωνιστική περίοδος και δεν παρουσιάζονται μόνο στον ΠΑΟΚ, αλλά σε όλες ανεξαίρετα τις ομάδες. Οσοι δεν αναγνωρίζουν όλες αυτές τις αδυναμίες, εθελοτυφλούν και ονειροβατούν αν πιστεύουν ότι ο ΠΑΟΚ με το συγκεκριμένο ρόστερ μπορεί να κατακτήσει τίτλους κι ας διαθέτει έναν ικανότατο προπονητή.

Η δεύτερη: Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της αρχής, όπως εξακολουθεί να δηλώνει ο Λουτσέσκου, μολονότι συμπληρώνουμε δύο μήνες αγωνιστικής δράσης. (Στις 3 Αυγούστου έγινε το πρώτο ματς με την Μποέμιαν, στην Ιρλανδία). Συνάμα, έμειναν εκτός ομάδας, λόγω τραυματισμών, ο Ολιβέιρα, ο Ελ Καντουρί, ο Κρέσπο, ο Βιεϊρίνια, ο Αουγκούστο και ο Ροντρίγκο, ενώ ο Ινγκασον δεν έχει ακόμη επανέλθει και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έμεινε πίσω λόγω κορωνοϊού. Η ομάδα, πάνω που άρχισε να ανεβαίνει, είχε την ατυχία με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά έβγαλε αντίδραση και πήγε σε τρεις εκτός έδρας νίκες, επί της Λίνκολν, του Αστέρα και του Παναιτωλικού, κόντρα στα προβλήματα απουσιών και την κούραση από τα συνεχόμενα ταξίδια. Αρα είναι σε καλό δρόμο και θα βαδίσει σε ακόμη καλύτερο, όταν βρει χρόνο να ξεκουραστεί και, κυρίως, όταν επανέλθουν όλοι οι τραυματίες και αφομοιωθούν πλήρως οι νεοαποκτηθέντες Ακπομ, Μιτρίτσα και Σίντκλει. Οσοι δεν αναγνωρίζουν τις δυσκολίες και ασκούν κριτική για τις κακές εμφανίσεις, ή εκφράζουν την ανησυχία ότι θα χαθεί η χρονιά, καλλιεργούν τον αρνητισμό και κάνουν ζημιά στον ΠΑΟΚ.

Διαλέγετε οπτική και παίρνετε. Προσωπικά, δέχομαι και τις δύο αναγνώσεις. Κανείς δεν πρέπει να παραγνωρίζει το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε ακόμη ούτε για μια εβδομάδα να είναι κομπλέ. Κανείς, όμως, δεν πρέπει και να κλείνει τα μάτια μπροστά στα αγωνιστικά προβλήματα, όταν ομάδες όπως ο Αστέρας και ο Παναιτωλικός παίζουν καλύτερα από τον ΠΑΟΚ και αδικούνται από το αποτέλεσμα. Ναι, λογικά η ομάδα θα είναι καλύτερη όταν επανέλθουν όλοι, αλλά αυτό πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.