Οι δικαιολογίες έχουν στερέψει, οπότε ο Άρης θα πρέπει να δείξει όλη την αξία του στο γήπεδο

Βασίλης Μάστορας22 Οκτωβρίου 2022

Πριν από την έναρξη των επίσημων αγώνων, αναλύοντας το ρόστερ του Αρη, η εκτίμηση ήταν ότι θα έπρεπε να κυλήσουν οι αγώνες ώστε οι «κίτρινοι» να βρουν τον βηματισμό τους. Ηταν το συμπέρασμα από την ανάλυση του ρόστερ και τις όποιες ιδιαιτερότητες είχαν οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν. Οι αγώνες κύλησαν, ο Αρης έχει στο ενεργητικό του οκτώ αγώνες Πρωταθλήματος και 4 στην Ευρώπη, αριθμός ικανός για να βοηθήσει μία ομάδα να βρει τον βηματισμό της.

Είναι αλήθεια ότι ο Αρης δεν τα έχει καταφέρει ακόμη. Δεν πείθει ότι είναι ομάδα που προσφέρει ασφάλεια για πρόβλεψη, σχετικά με το αποτέλεσμα που θα πετύχει ακόμη και με εύκολους αντιπάλους. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να αλλάξουμε όλον τον τρόπο σκέψης μας. Δεν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε, είχαμε πρόβλημα στην πίεση και στη δύναμη, αλλά και απογοητευτικοί στις στημένες φάσεις» είχε δηλώσει ο Πάρντιου μετά τον διασυρμό από την ΑΕΚ. Το πώς φαντάζεται ο Αγγλος προπονητής αγωνιστικά τον Αρη θα πρέπει να μας το εξηγήσει με μεγαλύτερη σαφήνεια, ώστε να μπορεί να αξιολογηθεί το αποτέλεσμα. Επτά ημέρες μετά από αυτή τη δήλωση πάντως, στον αγώνα με τον Ιωνικό, οι «κίτρινοι» δεν έδειξαν μεγάλη βελτίωση στο παιχνίδι τους. Ηταν και πάλι ευάλωτοι μεσοαμυντικά και κακοί στη δημιουργία φάσεων για γκολ. Πλην ενός δεκαλέπτου κατά το οποίο κατάφεραν να σκοράρουν δύο φορές. Αν έχουν την ίδια απόδοση και αύριο στη «Λ. Αλεξάνδρας» θα περάσουν ένα δύσκολο βράδυ.

Ο Πάρντιου μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ μίλησε και για την ανάγκη η ομάδα να βελτιώσει την ψυχολογία της. Επικαλέστηκε μάλιστα το γεγονός ότι ανέβασε την απόδοση της μετά την ισοφάριση στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Η ψυχολογία των παικτών του Αρη, λογικά, μετά τη νίκη επί του Ιωνικού θα έχει βελτιωθεί. Αρα πηγαίνει στην Αθήνα για να κοιτάξει στα μάτια τον πρωτοπόρο και αήττητο Παναθηναϊκό. Δύο στοιχεία που δίνουν πρόσθετα κίνητρα στους παίκτες του Πάρντιου για να προσπαθήσουν για το καλύτερο. Θα κάνει μεγάλη αίσθηση μία νίκη, ακόμη και η ισοπαλία του Αρη στον αυριανό αγώνα. Πέρα όμως απ’ όλα αυτά ήρθε η ώρα οι «κίτρινοι» να δείξουν μέσα στο γήπεδο όλη την ποιότητα του ρόστερ. Οι δικαιολογίες έχουν στερέψει και οι 12 αγώνες που έχουν περάσει είναι υπέρ αρκετοί ώστε να αλλάξει η αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα λοιπόν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.