Οι διαπιστώσεις του Παλίκουτσα για τα… αποδυτήρια και η καλύτερη «μεταγραφή»

Βασίλης Μάστορας03 Ιουνίου 2023

Η αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη συγκέντρωση της ομάδας του Αρη άρχισε. Μέχρι στιγμής όμως δεν υπάρχουν νέα, πλην της ανανέωσης του Ρουπ, που να φορούν το νέο ρόστερ. Αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να αρχίσουν να «σκάνε» η μία μεταγραφή μετά την άλλη κι έτσι ο Αρης στην «πρώτη» του να έχει παρόντες έναν σημαντικό αριθμό νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών. 

Αυτό είναι κάτι που εξαρτάται κατά μεγάλο βαθμό από την πλευρά των «κίτρινων». Λογικά ο Πλίκουτσα έχει κάνει την προεργασία του και οι επαφές του βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο. Εχει άλλωστε ο Κροάτης ακόμη χρόνο για να κάνει τις απαιτούμενες κινήσεις. Το μεγάλο πρόβλημα είναι στην ελάφρυνση του ρόστερ από ποδοσφαιριστές που έχουν μεγάλα συμβόλαια και είχαν προβληματική παρουσία στην ομάδα. 

Αυτό είναι κάτι που εξαρτάται μόνο από την άλλη πλευρά και εκεί τα πράγματα έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Και δεν είναι μόνο το οικονομικό. Είναι και η παρουσία αυτών των ποδοσφαιριστών στα αποδυτήρια. Εκεί όπου «παίζονται» πολλά και αποτυπώνονται στα 90 λεπτά κάθε ομάδας. 

 Ο Παλίκουτσα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου έκανε αναφορά στο κλίμα που υπήρχε στα αποδυτήρια του Αρη και το καυτηρίασε. Ο Κρόατης από τις πρώτες ημέρες της πρόσληψης του εντόπισε τα προβλήματα που υπήρχαν στην εύρυθμη λειτουργία των αποδυτηρίων. Στην αρχή κατέθετε τις διαπιστώσεις του off the record, μέχρι την ημέρα που μίλησε χωρίς αναστολές στη συνέντευξη Τύπoυ.

Mε στόχο λοιπόν την παραγωγική ηρεμία στα αποδυτήρια, γίνεται το πλάνο της απομάκρυνσης ποδοσφαιριστών, αλλά και των μεταγραφών. «Δεν θα πάρουμε ποδοσφαιριστές που δεν διψούνε για επιτυχίες, ούτε κάποιους οι οποίοι δεν θα προσαρμόζονται στο πνεύμα της ομάδας» είναι η άποψη του Παλίκουτσα. Δεν έχει άδικο. 

Ο Αρης στο μεγαλύτερο διάστημα τού Πρωταθλήματος που τελείωσε δεν έδειξε μέσα στο γήπεδο την ποιότητα που είχε στο ρόστερ. Γιατί το ταλέντο και η εμπειρία που υπήρχε στο ρόστερ του Αρη ήταν σημείο αναφοράς από όλους του αντιπάλους των «κίτρινων». Το πρόβλημα ήταν ότι αυτή η ποιότητα δεν «έβγαινε» μέσα στο γήπεδο. Ή όταν «έβγαινε» δεν είχε μεγάλη διάρκεια. 

Ο τρόπος που ζούσαν οι ποδοσφαιριστές τις επιτυχίες, αλλά και οι συμπεριφορές τους στα αποδυτήρια και τις αποστολές, όπως υποστηρίζουν όσοι ζούσαν την ομάδα, δεν αποτύπωνε ένα σύνολο με ομοψυχία. Είναι αυτό που κατάλαβε από τις πρώτες ημέρες και ο Παλίκουτσα. Αρα η καλύτερη μεταγραφή του Αρη θα είναι να δημιουργήσει συνθήκες ομάδας στα αποδυτήρια. Τα υπόλοιπα υπάρχει χρόνος να διορθωθούν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.