Οι διαφορές με το αήττητο Πρωτάθλημα του 2018-19 και τα σενάρια της μεγάλης ανατροπής στα πλέι οφ

Στέλιος Γρηγοριάδης01 Φεβρουαρίου 2022

Αγαπητή Metrosport

Aς μη γελιόμαστε. Οι εννιά βαθμοί της διαφοράς ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ οφείλονται στις “αυτοκτονίες” του ΠΑΟΚ που προγήθηκαν και όχι φυσικά στο 1-1 της Τούμπας. Οπως και η μείωση της διαφοράς στους εννιά από τους δεκατρείς οφείλεται στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχασε αναπάντεχα δύο βαθμούς από τον Απόλλωνα και άλλους δύο στο ματς με τον Παναθηναικό.

Το είπαμε εξ αρχής. Στον πρωταθλητισμό δεν αρκεί να μαζεύει βαθμούς μια ομάδα, πρέπει και να χάνουν οι ανταγωνιστές της. Ο ΠΑΟΚ, με το αλλοπρόσαλλο ξεκίνημά του και την πορεία του μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου, έμεινε πίσω σε μια περίοδο που ο Ολυμπιακός είχε χάσει βαθμούς μόνο από τον Ατρόμητο στην πρεμιέρα και από τον Παναθηναικό την 5η αγωνιστική. 

Απλά είναι τα πράγματα. Αν ο ΠΑΟΚ κέρδιζε, όπως ήταν το αυτονόητο, τον Ατρόμητο και τον Ιωνικό και αν δεν ισοφαριζόταν από 4-1 σε 4-4 από τον Βόλο, όπως επίσης ήταν το αυτονόητο, σήμερα θα βρισκόταν μόνο δύο βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό κι ας έχει από αυτόν ήττα στο Καραϊσκάκης και ισοπαλία στην Τούμπα. 

Κι αν κέρδιζε τον ΠΑΣ Γιάννινα στην πρεμιέρα, άλλο αυτονόητο κι αυτό, σήμερα θα βρισκόταν με ένα βαθμό πάνω από τον Ολυμπιακό, ο οποίος θα πάλευε για την πρωτιά και δεν θα την είχε σίγουρη επειδή “κατάφερε” να μη νικήσει τον Ατρόμητο, τον Απόλλωνα, τους δύο ουραγούς δηλαδή, αλλά και τον Παναθηναικό σε δύο ματς, εντός και εκτός.

Και επειδή πολλή συζήτηση γίνεται για το αν ο ΠΑΟΚ έχει ελπίδες να διεκδικήσει τον τίτλο, αν συνεχίσει την αήττητη πορεία των τελευταίων επτά αγωνιστικών, νομίζω ότι η απάντηση είναι απλή: Ναι, θα έχει ελπίδες, μόνο, όμως, αν ο Ολυμπιακός συνεχίσει να χάνει βαθμούς. Πώς αλλιώς μπορεί να υπερκαλυφθεί η διαφορά;

Για όποιον δεν θυμάται, ο Ολυμπιακός το 2019 πλήρωσε ακριβά τρία αποτελέσματα. Την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκης, την ήττα από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και την ισοπαλία στην Ξάνθη. Είχε ακόμη μία ισοπαλία με την ΑΕΚ και μία με τον Παναθηναϊκό, οπότε πήρε το Πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε μόνο τέσσερις ισοπαλίες, καμία ήττα και φυσικά νίκησε τον Ολυμπιακό όχι μόνο στο Καραϊσκάκης, αλλά και στην Τούμπα.

 Γιατί έχει κι αυτό τη μεγάλη σημασία του. Τη χρονιά του αήττητου Πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ νίκησε δύο φορές τον Ολυμπιακό. Φέτος δεν τον νίκησε καμία. Αλλο έξι βαθμοί στα δύο ντέρμπι και άλλο ένας. Και άλλο για τον Ολυμπιακό μηδέν βαθμοί στα δύο ντέρμπι και άλλο τέσσερις...

Αν υποθέσουμε ότι οι δυο ομάδες θα μπουν στα πλέι οφ με τη σημερινή διαφορά, για να πάρει ο ΠΑΟΚ τον τίτλο πρέπει να νικήσει μέσα-έξω τον Ολυμπιακό και να κάνει άλλη μία ήττα ο Ολυμπιακός, χωρίς βέβαια ο ΠΑΟΚ να χάσει έστω έναν βαθμό.

 Η πρέπει ο Ολυμπιακός να χάσει τέσσερις φορές. Η τρεις και να έχει και μία ισοπαλία, υπό την προϋπόθεση πάντα ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα χάσει κανέναν βαθμό. Μόνο αυτά τα σενάρια θα φέρουν τη μεγάλη ανατροπή. Μπορούν να προκύψουν; Ναι. Αλλά δεν είναι και τα πιο πιθανά...

ΥΓ. Οι γελοίες διαιτησίες από έλληνες διαιτητές και VARίστες στους αγώνες αυτής της αγωνιστικής επιβεβαίωσαν για πολλοστή φορά την ανάγκη που έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο από ξένους διαιτητές. Οι οποίοι φυσικά δεν είναι όλοι άριστοι, αλλά δεν είναι και εξαρτημένα ανθρωπάκια...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.