Οι δεύτερες σκέψεις στον Άρη λόγω ban – Ποιοι θα κληθούν για ανανέωση

Metrosport Team13 Μαΐου 2020

Η απόφαση ποινής απαγόρευσης μεταγραφών της Πειθαρχικής Επιτροπής της FIFA βάζει σε νέα βάση τις σκέψεις του Άρη επί του ζητήματος των ανανεώσεων των συμβολαίων, καθώς αυτή τη στιγμή - μαζί με τις πωλήσεις- είναι η μοναδική ενέργεια που νομιμοποιούνται να κάνουν οι «κιτρινόμαυροι» ώστε να “ενισχύσουν” το ρόστερ. Σε διαφορετική περίπτωση, εάν δηλαδή δεν είχαν ούτε το δικαίωμα των ανανεώσεων, τότε η ομάδα θα έμενε στον… αέρα, από την άποψη ότι μόλις 12 συμβόλαια παραμένουν σε ισχύ και για τη νέα σεζόν, εκ των οποίων τα τρία είναι των “μικρών”.

Με βάση τις διευκρινήσεις που πήραν οι «κιτρινόμαυροι» από την FIFA, επιτρέπεται να επεκτείνουν (σ.σ έχει διαφορά από το κάνω νέο συμβόλαιο) τη συνεργασία τους με ποδοσφαιριστές που ήδη βρίσκονται στην ομάδα, πριν όμως τις 30 Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ότι, βάσει των τωρινών δεδομένων, ο Άρης αναγκάζεται να αλλάξει το αρχικό πλάνο ως προς την παραμονή συγκεκριμένων παικτών από τον περσινό βασικό κορμό. Όπως είναι γνωστό 14 συμβόλαια λήγουν τον επόμενο μήνα, οπότε είναι προφανές ότι θα χρειαστεί να επισπευστούν οι διαδικασίες των επαφών με συγκεκριμένους, ούτως ώστε στον Άρη να μην πάρουν το ρίσκο της τελευταίας στιγμής και παρέλθουν οι ημερομηνίες για επέκταση συνεργασίας. Κανένας εξάλλου εξάλλου δεν μπορεί να προβλέψει το πότε και ποια απόφαση θα βγάλει το CAS. Στην καλύτερη περίπτωση απόφαση θα προκύψει μέσα στον Ιούλιο.

Οι 2+5 στη λίστα των ανανεώσεων

Κατ’ ουσίαν, η τιμωρία της FIFA αλλάζει το σκεπτικό, τόσο του Χαριστέα όσο και του Ένινγκ, για κάποιους ποδοσφαιριστές. Μέχρι πρότινος φαινόταν πως προτεραιότητα ήταν οι Μπρούνο Γκάμα και Χαβιέρ Ματίγια και οποιαδήποτε άλλη κουβέντα για νέο συμβόλαιο θα γινόταν ανάλογα με την εξέλιξη στις μεταγραφικές κινήσεις.

Το πλάνο της ομάδας ωστόσο αλλάζει και πλέον έχουν γίνει δεύτερες σκέψεις για ακόμη πέντε ποδοσφαιριστές. Σύμφωνα με πληροφορίες στη λίστα των ανανεώσεων συμπεριλαμβάνονται και οι Χουλιάν Κουέστα, Μιχάι Κόρχουτ, με τους οποίους ήδη είχαν γίνει κάποιες πρώιμες συζητήσεις, Ντάνι Λάρσον και Νικολά Ντιγκινί, ενώ στο κάδρο μπαίνει και η περίπτωση του Μπράουν Ιντέγε. Στον Άρη θέλουν να κρατήσουν τον Νιγηριανό επιθετικό, ο οποίος επίσης έχει δηλώσει κατά καιρούς την επιθυμία του να παραμείνει, αλλά ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί πως πρόκειται για μία ιδιαίτερη περίπτωση λόγω του υψηλού συμβολαίου του και για το οποίο προφανώς θα γίνει συζήτηση για μείωση, με αύξηση όμως των μπόνους. Είναι καθαρά θέμα διάθεσης και διαχείρισης – όπως σας είχαμε μεταφέρει και σε άλλα ρεπορτάζ του metrosport.gr – τόσο από την πλευρά του παίκτη, όσο και από του Άρη. Κι ένα ζήτημα το οποίο θα αναλάβει να “λύσει” (κυρίως) ο Θόδωρος Καρυπίδης. Όπως είπε εχθές και ο Άγγελος Χαριστέας, σε δηλώσεις του στο επίσημο κανάλι του Άρη: “Κάθε παίκτης θα αποφασίσει το μέλλον του. Εμείς έχουμε αποφασίσει ποιους θέλουμε να κρατήσουμε, τους έχουμε προσεγγίσει και βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις''.

Οι από εδώ και πέρα εξελίξεις στο αγωνιστικό κομμάτι βέβαια είναι προφανές ότι θα δρομολογηθούν μετά από την αυριανή συνάντηση μεταξύ του Θόδωρου Καρυπίδη, του Άγγελου Χαριστέα και εκτός απροόπτου παρουσίας και του Μίκαελ Ένινγκ.

Τέλος, από τη στιγμή που η FIFA δίνει το δικαίωμα στον Άρη να προχωρήσει (και) σε πωλήσεις, είναι δεδομένο ότι το ζήτημα θα τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων, καθώς μία ενδεχόμενο πώληση ποδοσφαιριστή (βλ. Φετφατζίδης, Ροζ) θα φέρει οικονομικά οφέλη προς την κατεύθυνση της αποπληρωμής του χρέους της παλιάς ΠΑΕ προς πιστωτές, λόγος που επιβλήθηκε το ένα από τα δύο απαγορευτικά μεταγραφών στην ομάδα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.