Οι δανεικοί και οι διωγμένοι «κάνουν παπάδες» και όσοι απέμειναν...θα φυλάξουν Θερμοπύλες

Δημήτρης Μπούζας22 Σεπτεμβρίου 2021

Η προβληματική κατάσταση που άφησε πίσω της η ασυγχώρητη μεταγραφική ακινησία και ανικανότητα ενίσχυσης του ρόστερ, σε συνδυασμό με την ηρωική προσπάθεια που καταβάλλουν όσοι απέμειναν για να κρατήσουν όρθια την ομάδα, προκαλούν ανάμεικτα συναισθήματα στον κόσμο του ΠΑΟΚ.

Ασφαλώς και δεν νιώθουν όπως θα ήθελαν και όπως περίμεναν οι φίλοι του δικέφαλου με την έναρξη του πρωταθλήματος. Κι αυτό, γιατί δεν τηρήθηκαν οι εξαγγελίες και οι υποσχέσεις που αναφερόντουσαν και μάλιστα εμφαντικά και στο σύνολο τους, στη γενναία ενίσχυση ενός ρόστερ, το οποίο είχε στην κυριολεξία καταληστευτεί, με έναν άγαρμπο κι εκτός ποδοσφαιρικής λογικής τρόπο. 

Το «θα πάρουμε τους καλύτερους και από το πάνω ράφι» αποδείχθηκε όνειρο θερινής νυκτός. Αυτή η ασυνέπεια μεταξύ λόγων και έργων που άφησε εκτεθειμένο τον κόουτς (μερικές φορές και με δική του ευθύνη) είχε σαν αποτέλεσμα η ομάδα να μπει στις διπλές της υποχρεώσεις (εγχώριες κι ευρωπαϊκές) μην έχοντας έγκαιρα, ακόμη και τους ελάχιστους δευτεροκλασάτους που έσπευδε με το σταγονόμετρο να τους προσθέσει στο αποδυναμωμένο ρόστερ. 

Η εικόνα της ομάδας που κατάφερνε με τα χίλια ζόρια να συγκροτήσει σε κάθε παιχνίδι ο πεισματάρης Ρουμάνος, από την πρώτη στιγμή έδειχνε πως τα επόμενα βήματα θα ήταν πολύ δύσκολα. Ιδιαίτερα σε μια προσπάθεια που είχε στόχο υψηλές διακρίσεις. Αφού χάθηκαν και οι τελευταίες ευκαιρίες για μια ποιοτική ενίσχυση από την ελεύθερη αγορά, όλοι μηδενός εξαιρουμένου κατέληξαν στο μοιρολατρικό «αυτούς έχουμε, με αυτούς θα πορευτούμε». 

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ δίχως να κρύψει τα συναισθήματα του, έδειχνε ανήσυχος βέβαια και προβληματισμένος. Η απογοήτευση του αυτή τη φορά ήταν ολοφάνερη και δεν κατάφεραν να την εξουδετερώσουν οι σιτιζόμενοι και αφελείς αβανταδόροι της διοίκησης, που επιχείρησαν άλλοι μεν να κρυφτούν και άλλοι να μοιράσουν τα τελευταία αποθέματα του σανού που υπήρχαν. 

Ήρθε το πρώτο σοκ με τα Γιάννενα για να ενισχύσει αυτή την ανησυχία και αυτόν τον προβληματισμό. Στη σειρά βέβαια η δεύτερη αγωνιστική έρχεται για να «διαταράξει» κάπως την παγιωμένη απαισιοδοξία και να διαφοροποιήσει ως ένα σημείο τον ψυχισμό όλων. Κι αυτό, γιατί έφερε μαζί της κάποιες αναλαμπές με μικρές ενθαρρύνσεις.  

Το σπουδαίο αποτέλεσμα άφηνε κάποιες «υποψίες» αισιοδοξίας. Το αγωνιστικό πάθος και η πειθαρχία της ομάδας που απέδρασε μέσα από μια πολύ δύσκολη έδρα, κατάφεραν έστω και προσωρινά και για λίγο να δώσουν χώρο σε σενάρια του τύπου «όταν επιστρέψουν ο Ελ Καντουρί και ο Ίνγκασον θα διορθωθούν τα πράγματα». 

Το όχι και τόσο έντονο κοντράστ συναισθημάτων το επισημαίνουμε απλά για την ιστορία των πραγμάτων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορούν να διαγραφούν κεφαλαιώδους σημασίας ιστορικά λάθη, που βραχυκύκλωσαν την πορεία της ομάδας. Μένουμε ωστόσο στην προσδοκία που έχουν οι οπαδοί του δικέφαλου και στην ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Με δύο λόγια και σε ότι αφορά τον ψυχισμό των οπαδών του λαοφιλέστατου δικέφαλου, η κατάσταση είναι κάπως ιδιόρρυθμη και περίεργη. 

Οι ΠΑΟΚτσήδες περιμένουν, άσχετα αν μπροστά τους δεν υπάρχουν πολλές ενθαρρυντικές ενδείξεις, σε μία ανατροπή δεδομένων. Επιπρόσθετα και αναφερόμενοι στην ολοφάνερη διάθεση και αποφασιστικότητα των όσων απέμειναν να παλέψουν για να κρατήσουν όρθια την ομάδα, ότι η αποστολή τους είναι πολύ δύσκολη. Αυτή τη στιγμή «φυλάνε Θερμοπύλες» με ότι σημαίνει αυτό. 

Τους ευχόμαστε ολόψυχα να τα καταφέρουν. Κλείνοντας και σαν επίλογο, κρατάμε το μήνυμα που στέλνουν προς τους καθ ύλην αρμόδιους και υπεύθυνους της αποδυνάμωσης του ΠΑΟΚ, ότι μερικοί διωγμένοι (όπως ο Ουάρντα) αλλά και δανεικοί (όπως ο νεαρός Βρακάς, τον οποίο έστειλαν με κούριερ στο πρωτοπαλίκαρο του Μαρινάκη, Κομπότη) «κάνουν παπάδες».

ΥΓ: Χάλασε τον κόσμο η ΑΕΚ για το 3-3. Σκοπίμως και με συντονισμένη επικοινωνιακή επίθεση για τη διαιτησία. Αντί να καθίσουν στο σκαμνί τον προπονητή τους που κοιμήθηκε στην κυριολεξία, «πιέζουν» τώρα οι ενωσίτες και ζητούν εμμέσως (και εκβιαστικώς) προστασία (μάλλον εύνοια) από την ΚΕΔ. 

Έχοντας την απόλυτη επικυριαρχία στην ΕΠΟ και φιλοδοξώντας με τις καλές μεταγραφές να χτυπήσουν τον Ολυμπιακό στην κορυφή, ονειρεύονται να γίνουν χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.