Οι covid free χώροι θα πληθαίνουν, καμία αντίδραση δεν θα το σταματήσει

Δημήτρης Κανελλάκης03 Ιουλίου 2021

Κανείς δεν θα πρέπει να εκπλήσσεται για το γεγονός ότι επιχειρήσεις ξεκινούν ήδη, στο πλαίσιο όσων ανακοινώνει τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση για το τι θα ισχύει από δω και πέρα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, να διαφημίζουν ότι θα είναι covid free χώροι.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις, αυτές κυρίως που στο πλαίσιο της λειτουργίας τους υποδέχονται και εξυπηρετούν πολλούς ανθρώπους ταυτόχρονα σε κλειστό χώρο, δεν πρόκειται να ρισκάρουν.

Τώρα το καλοκαίρι ίσως να το αντιμετωπίσουν λίγο πιο χαλαρά το θέμα. Το χειμώνα, όμως, που θα πρέπει να δουλέψουν αποκλειστικά μέσα, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το διακινδυνέψουν.

Στο χώρο των μαγαζιών νυχτερινής διασκέδασης, αλλά και για τα καταστήματα εστίασης, είναι ξεκάθαρο από τώρα κιόλας ότι το μάρκετινγκ τους προσανατολίζεται και εστιάζει το ενδιαφέρον του στους εμβολιασμένους.

Εχουν πάθει τόσο μεγάλη ζημιά αυτές οι επιχειρήσεις που το φυσάνε και δεν κρυώνει. Καθώς βλέπουν, λοιπόν, ότι τα μέτρα που λαμβάνονται είναι τέτοια που οι εμβολιασμένοι να αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση και να είναι διατεθειμένη να τους δώσει προνόμια σε ανταπόδοση της υπευθυνότητας που επέδειξαν και έσπευσαν να εμβολιαστούν, λογικό είναι σε αυτό το κοινό, των σίγουρων πελατών, δηλαδή, να απευθύνονται με τις διαφημιστικές καμπάνιες που έχουν ξεκινήσει.

Μάλιστα, δεν φαίνεται να τους ενοχλούν ιδιαίτερα οι αντιδράσεις των ανεμβολίαστων, οι οποίοι σχολιάζουν αρνητικά αυτό τον διαχωρισμό που ξεκάθαρα κάνουν οι επιχειρήσεις. Και δεν τους ενοχλούν διότι η μοναδική τους επιλογή αυτή την περίοδο είναι συγκεκριμένο κοινό να προσελκύσουν, τους εμβολιασμένους, αφού οι υπόλοιποι θα έχουν, ούτως ή άλλως, απαγορευτικό για πάρα πολλές δραστηριότητες.

Έτσι θα πάνε τα πράγματα το επόμενο διάστημα αφού οι επιχειρήσεις θέλουν μεν να δουλέψουν, επιτέλους, όπως δούλευαν ως τον Φεβρουάριο του 2020, αλλά δεν θέλουν και να ξανακλείσουν.

Οπότε, ας μην παραξενεύεται κανένας με τα μέτρα προστασίας που λαμβάνουν, με το covid free που διαφημίζουν και αφορά στους εμβολιασμένους, αφού όλο αυτό θα επεκτείνεται συνεχώς και σύντομα θα αφορά και στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα...

Δεν πρόκειται για ρατσιστική αντιμετώπιση, αλλά για μια πραγματικότητα που διαμορφώνεται, σύμφωνα με την οποία το κυρίαρχο είναι να μην χρειαστεί να ξανακλείσει η οικονομία, ως προς τη γενική επιδίωξη, αλλά και να μην αναγκαστεί καμία επιχείρηση, ως προς το επί μέρους, να μπει σε καραντίνα αν υπάρξουν πολλά κρούσματα ταυτόχρονα, να μην δυσφημιστεί.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.