Οι χρυσές αλλαγές του Μάντζιου

Γιώργος Στράντζαλης06 Απριλίου 2021

Την Κυριακή το απόγευμα, πετυχαίνοντας το γκολ απέναντι στον Αστέρα, ο Σιαντέ Σίλβα πανηγύρισε στέλνοντας… φιλάκια και πιάνοντας το κεφάλι του έδειξε το νέο του hairstyle. Λογικά άφησε να εννοηθεί ότι το ξανθό χρώμα τού έφερε και γούρι. 

Ο Πορτογάλος κατάφερε με ένα εντυπωσιακό σπριντ και μία τελική ενέργεια ενδεικτική της ποιότητάς του, να λύσει τον γόρδιο δεσμό, έδωσε και την ασίστ στον Μάνο για να κλειδώσει το παιχνίδι, συνεπώς δικαιωματικά εξελίχθηκε στο πρόσωπο του αγώνα. Μία εμφάνιση που ασφαλώς σήκωσε (ξανά) αρκετή συζήτηση γύρω από τις μεγάλες δυνατότητές του και τον έφερε ξανά υποψήφιο για MVP της αγωνιστικής στη σχετική ψηφοφορία της Super League .

Για τον Άκη Μάντζιο δε, η παρουσία του Σίλβα ήταν η δική του ανακούφιση. Υπό την έννοια ότι είδε το αρχικό του πλάνο να στραβώνει και απλώς περίμενε στο plan B που ενεργοποίησε να βγάλει έναν άσο από το μανίκι που θ’ άλλαζε όλο το σκηνικό. Αυτό προσέφερε ο Πορτογάλος. Ήταν ο άσος στο μανίκι του Μάντζιος. Προερχόμενος από τον πάγκο κατάφερε να σβήσει ολόκληρο το πρώτο (κακό) ημίχρονο συνεχίζοντας την παράδοση που έχει να σκοράρει όποτε μπαίνει αλλαγή. 

Τέσσερα γκολ και τρεις ασίστ δεν το λες και μικρό “κατόρθωμα”. Ίσως αυτή την παράδοση να είχε κατά νου ο προπονητής του Αρη όταν αποφάσισε να τον ρίξει στο παιχνίδι, διότι ο Σίλβα απέδειξε ότι πρόκειται για την super-sub του Αρη, τον παίκτη δηλαδή που μπορεί να καθιερωθεί ως την “χρυσή αλλαγή” του προπονητή. Ομοίως και ο Μάνος, ο οποίος προερχόμενος από τον πάγκο στη φετινή σεζόν έχει δύο ασίστ και δύο γκολ.

Οκτώ βαθμοί και μία πρόκριση

Το προχθεσινό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης είναι συνολικά το 11ο φετινό στο οποίο οι αλλαγές του Μάντζιου έχουν άμεση επίδραση και αλλάζουν τη ροή ενός αγώνα και το 5ο που καθορίζουν το αποτέλεσμα για την ομάδα. Από τους 54 συνολικά βαθμούς οι οκτώ ανήκουν… στον πάγκο. Προηγήθηκαν οι τρεις με Λαμία στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος. Λόπεθ και Μπερτόγλιο προήλθαν από τον πάγκο και υπέγραψαν την ανατροπή(3-1). 

Αμφότεροι σκόραραν, ενώ ο Αργεντινός είχε κερδίσει και το πέναλτι στο οποίο ευστόχησε ο Γκάμα. Ακολούθησαν οι αλλαγές του Μάντζιου στο Περιστέρι που έδωσαν τον βαθμό. Με τον Αρη να “επιστρέφει” από το 2-0 έχοντας πρωταγωνιστές Κάτσε και Σίλβα. Ο πρώτος σκόραρε (μειώνοντας σε 2-1) τρία λεπτά αφότου μπήκε στον αγώνα, μετά από ασίστ του Πορτογάλου στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ενώ το 2-2 διαμορφώθηκε μετά από ασίστ του Μαντσίνι (πέρασε ως αλλαγή) στον Σάσα. Το 1-1 του Αρη στο “Καραϊσκάκη” επίσης είναι προϊόν της αλλαγής στη ροή του αγώνα που έφερε ο πάγκος, καθώς ο Μαντσίνι κέρδισε το πέναλτι και ο Μήτρογλου ευστόχησε για την ισοφάριση. 

Ο πάγκος ήταν εκείνος που έβαλε γερές βάσεις πρόκρισης επί του Αστέρα στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Μετά από ένα ημίχρονο στο οποίο ο Αρης δεν έβρισκε τρόπο έκφρασης στην επίθεση, ο Μαντσίνι με τον Μπερτόλγιο βρήκαν τη λύση. Ο πρώτος μπήκε στο 66’ και τρία λεπτά μετά άνοιξε το σκορ δίνοντας και την ασίστ στον Μπερτόγλιο για το 2-0. Επιπλέον, ο Αρης από τα 36 γκολ στο Πρωτάθλημα έχει πάρει τα 12 από τις αλλαγές του. Τέσσερα έχει ο Σίλβα, τρία ο Μπερτόγλιο, δύο ο Μάνος και από ένα Λόπεθ, Μήτρογλου και Κάτσε. Ενώ, από τις 18 συνολικά ασίστ οι έξι δόθηκαν από… τον πάγκο.

Τα παραπάνω στοιχεία έρχονται ως αδιάψευστος μάρτυρας για την πολυτέλεια που έχει η φετινή ομάδα να διαθέτει πληθώρα ισάξιων επιλογών (σχεδόν) σε κάθε θέση και ως απάντηση επίσης στο ερώτημα: “γιατί ξεχωρίζει ο φετινός Αρης;”.

Αναλυτικά τα 11 παιχνίδια όπου ο πάγκος… έκανε παιχνίδι:

Αρης-Λαμία 3-1

-Κριστιάν Λόπεθ, μπήκε αλλαγή στο 52΄ και σκόραρε στο 72’ (1-1)

-Φακούντο Μπερτόγλιο, μπήκε αλλαγή στο 71’ κέρδισε το πέναλτι στο 78’ (2-1 ο Γκάμα) και σκόραρε στο 88’ διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Αρης-Ολυμπιακός 1-2

-Φακούντο Μπερτόγλιο, μπήκε στο 69’ και σκόραρε στο 74’ διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα , μετά από ασίστ του Σίλβα ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο 57΄.

ΑΕΛ-Αρης 0-3

-Σιαντέ Σίλβα, μπήκε στο 69’ και στις καθυστερήσεις του αγώνα μ’ ένα εντυπωσιακό σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ατρόμητος-Αρης 2-2

-Έργκους Κάτσε, στο 59’ πέρασε αλλαγή και σκόραρε στο 61’ μειώνοντας σε 2-1, μετά από ασίστ του Σίλβα ο οποίος μόλις είχε περάσει στο παιχνίδι. Ασίστ στο γκολ του Σάσα για το 2-2 έδωσε ο Μαντσίνι, ο οποίος μπήκε στο 76’.

Αρης-ΝΠΣ Βόλος 2-0

-Φακουντο Μπερτόλγιο, μπήκε στο 73’ και στο 81’ έγραψε το τελικό σκορ.

ΑΕΚ-Αρης 0-2

-Σιαντέ Σίλβα, μπήκε ως αλλαγή στο 74΄ και σκόραρε στο 90’ μετά από ασίστ του Μάνου, ο οποίος επίσης προήλθε από τον πάγκο.

Ολυμπιακός-Αρης 1-1

-Κώστας Μήτρογλου, προήλθε από τον πάγκο στο 66’ και ευστόχησε στο πέναλτι, που κέρδισε ο Μαντσίνι (είχε μπει στο παιχνίδι στο 58’), “χαρίζοντας” τον βαθμό.

Αρης-Ατρόμητος 3-0

-Σιαντέ Σίλβα, σκόραρε στο 80’ διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα, μετά από ασίστ του Μάνου. Και οι δύο είχαν περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι στο 69’.

ΠΑΟΚ-Αρης 2-2

-Δημήτρης Μάνος, μπήκε στο 55’ και στο 69’ έδωσε προβάδισμα (0-2) στον Αρη.

Αρης-Αστέρας Τρίπολης 2-0

-Σιαντέ Σίλβα, στο 59’ μπήκε μαζί με τον Μάνο στο παιχνίδι. Ο πρώτος σκόραρε στο 69’ και στο 90’ έδωσε την ασίστ για να σκοράρει και ο δεύτερος.

Αρης-Αστέρας Τρίπολης 2-0 (ΚΥΠΕΛΛΟ)

-Μαντσίνι και Μπερτόγλιο ήταν οι δύο χρυσές αλλαγές. Ο πρώτος μπήκε στο 66’ και σκόραρε τρία λεπτά μετά για το 1-0 και έδωσε ασίστ στον δεύτερο (είχε μπει στο 54’) για το 2-0 στο 75’.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.