Οι χειμερινές μεταγραφές δεν είναι για το χατίρι του κόσμου, είναι μονόδρομος για τον ΠΑΟΚ

Κώστας Πετρωτός02 Δεκεμβρίου 2022

Αλλο ένα φιλικό παιχνίδι που επιβεβαίωσε αυτό που είχε φανεί πριν την διακοπή. Ο ΠΑΟΚ έχει αρχίσει να ρολάρει, παράγει φάσεις, έχει γίνει λιγότερο δυσκοίλιος στο γκολ, γενικώς δίνει μία ωραία εικόνα ως ομάδα μέσα στο γήπεδο. Προφανώς, δεν χρειάζονται ούτε διθύραμβοι, ούτε ενθουσιασμός για το…. 7-1 σκορ κόντρα σε δύο σχετικά καλές ομάδες του Ισραήλ και της Κύπρου, από την άλλη όμως δεν γίνεται να το προσπεράσει κανείς κι εντελώς. 

Όπως παρουσιάστηκε και χθες στο Τσίρειο στάδιο, ο ΠΑΟΚ δημιουργεί την ανυπομονησία να αρχίσουν ξανά οι επίσημες υποχρεώσεις γιατί στέλνει μηνύματα ότι κάτι καλό θα δούμε. Ίσως η εξήγηση της σταδιακής μεταμόρφωσης να βρίσκεται, τελικά, σε αυτό που λέει και ξαναλέει ο Λουτσέσκου το τελευταίο διάστημα ότι αυτή η ομάδα χρειαζόταν χρόνο για να αναπτυχθούν ισχυροί δεσμοί μεταξύ των μελών της, κάτι που φέρνει και την χημεία μέσα στο γήπεδο, όπως και να έχει όμως, σ’ αυτόν τον ΠΑΟΚ, πλέον, είναι σαν να έχει βρει ο καθένας τον ρόλο του. 

Τόσο την παραγωγή ευκαιριών, όσο και στην αποτελεσματικότητα, ο ΠΑΟΚ έχει κατακόρυφο άνοδο και ακριβώς σε αυτό το σημείο θα ήθελα να προσθέσω και κάτι κάτι ακόμη: Τα επτά γκολ που σημείωσε ο ΠΑΟΚ ήρθαν από έξι διαφορετικούς παίκτες. Εως τώρα, δύο γκολ σημείωσε ο Μπίσεσβαρ και από ένα οι Φιλίπε, Μπράντον, Κωνσταντέλιας, Ντόουγκλας και Ολιβέιρα. Ειδικά, τα γκολ των δύο μέσων (Φιλίπε και Ντόουγκλας), πρέπει να τα κρατήσουμε γιατί εν τέλει αυτά μπορεί να κρίνουν και τις επιλογές που θα κάνει στους δύο κεντρικούς μέσους ο προπονητής του ΠΑΟΚ στα επόμενα ματς. Ας μην ξεχνάμε ότι πέρυσι ο Δικέφαλος πορεύτηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό με τα γκολ του Κούρτιτς.

Χρειάζεται άμεση αντίδραση από τον Κουλιεράκη

Δεν ήταν, όμως, όλα καλώς καμωμένα για τον ΠΑΟΚ χθες κόντρα στην ΑΕΛ. Στο πρώτο μέρος η ομάδα είχε ανασταλτικά προβλήματα κι αυτά ίσως να οφείλονται στο ότι ο Κουλιεράκης φαινόταν να έχει διάθεση για να παίξει στο μάξιμουμ, όχι όμως και ανάλογη συγκέντρωση. Ενα «τσαφ» που έκανε και μία κακή κάλυψη σε γύρισμα του Ινγκασον με το κεφάλι, που έδωσε την δυνατότητα στην ΑΕΛ να καταγράψει μία φάση με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κοτάρσκι θα πρέπει να «σκαναριστούν» πρώτα απ’ όλα στο μυαλό του ίδιου του Χανιώτη αμυντικού που στα τελευταία ματς είχε τέτοιες άτυχες στιγμές. Θα πρέπει να κάνει μία καλή ανάλυση μέσα του για να βγάλει αντίδραση στα επόμενα ματς για να στείλει και σε όλους το μήνυμα ότι δεν επηρεάζεται από τις σειρήνες (Γκλάντμπαχ) που ηχούν στα αυτιά του. Προσωπικά, εκτιμώ ότι θα την βρει την άκρη ο μικρός, γιατί πολύ απλά από τα 13 του έχει μάθει να ζει μακριά από το σπίτι του και έχει ήδη ψηθεί σαν χαρακτήρας. 


Το «χατίρι του κόσμου» ίσως αποτελεί το εξτρά κίνητρο 


Ωστόσο, τα πάντα σε σχέση με την χθεσινή αναμέτρηση, επισκίασαν τα όσα είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου για το ενδεχόμενο μεταγραφών τον Ιανουάριο, στις δηλώσεις του μετά το ματς. «Παρόλο που υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ποδοσφαιριστών, χρειαζόμαστε κάποια στοιχεία σε συγκεκριμένες θέσεις. Έχουμε συζητήσεις, έχουμε ένα πλάνο που αναλύουμε. Ο κόσμος θέλει μεταγραφές οπότε δε μπορούμε να χαλάσουμε χατίρι», τόνισε ο 52χρονος τεχνικός και, τουλάχιστον στην δική μου οπτική, ίσως η επίκληση της επιθυμίας του κόσμου να έγινε για να προωθήσει ακόμη περισσότερο το ζήτημα της απόκτηση παικτών. Δεν είναι, όμως, το χατίρι του κόσμου αυτό που μετρά περισσότερο, αλλά εκείνο της ίδιας της ομάδας. Το να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ τον Φάμπιο Μαρτίνς ή και κάποιον ακόμη ποδοσφαιριστή τον έχει ανάγκη το ίδιο το σύνολο που «στήνει« από το καλοκαίρι ο Ρουμάνος τεχνικός. Τον έχει ανάγκη και για τους φετινούς και για τους μελλοντικούς στόχους αυτής της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει χάσει το τρένο του Τσάμπιονς Λιγκ και οφείλει να το κυνηγήσει με όσα περισσότερα όπλα μπορεί. Επιπλέον, υπάρχει το Κύπελλο που μπορεί να κριθεί από μία-δύο κινήσεις που θα γίνουν μέσα στο χειμώνα. Αλλωστε, το παράδειγμα που έρχεται μέσα από τον ίδιο τον ΠΑΟΚ και την πορεία του την σεζόν 2020-21 τα λέει όλα. Τον Ιανουάριο αποκτήθηκαν ο Κρμέντσικ και ο Μπάμπα και ήταν άκρως επιδραστικοί για την κατάκτηση του τροπαίου, ο πρώτος, μάλιστα, σημειώνοντας και το γκολ της νίκης στον τελικό με τον Ολυμπιακό. 

Όμως, ο πιο σημαντικός λόγος που καθιστά μονόδρομο την απόκτηση παικτών τον Ιανουάριο είναι η ίδια η εξέλιξη της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ δείχνει ότι έχει κενά, ειδικά επιθετικά, χρειάζεται να πάρει παίκτες και αν επιλέξει να αφήσει αυτή την υποχρέωση για το καλοκαίρι κινδυνεύει με νέο πατατράκ τύπου Λέφσκι. Εφόσον όλοι συμφωνούμε ότι για τον Δικέφαλο είναι υποχρεωτικό να συμμετέχει κάθε χρόνο σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, οφείλει να μπαίνει στα προκριματικά με τις βασικές επιλογές στο αρχικό σχήμα καλυμμένες. Τα οφέλη είναι πολύ περισσότερα απ΄ ότι ενδεχομένως ο χρόνος και το χρήμα που θα κερδηθεί για να γίνει πιο ενδελεχής έρευνα και να αποκτηθούν όλοι οι παίκτες το καλοκαίρι. Εφόσον, Μπότο και Λουτσέσκου έχουν καταλήξει στους εκλεκτούς δεν υπάρχει λόγος να καθυστερεί η απόκτησή τους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.