Οι αυξημένες ευθύνες του Ρόνι Χάρελ

Metrosport Team21 Φεβρουαρίου 2024

Ως ένα βαθμό, οι αγωνιστικές επιτυχίες του Άρη σε Ελλάδα και Ευρώπη έχουν υποβαθμίσει τη σημασία μιας σπουδαίας απώλειας καθώς απόντος του Ρομπέρτο Γκάλινατ οι «κίτρινοι» δεν έχασαν απλά έναν από τους σταθερούς τρόπους έκφρασής τους στην επίθεση αλλά και περί των 14 πόντων ανά παιχνίδι γεγονός το οποίο ανάγκασε τον Ρόνι Χάρελ να γίνει πιο επιδραστικός στην επιθετική λειτουργία του συνόλου.

Βάσει των αριθμών αλλά και της εικόνας, ο Αμερικανός φόργουορντ μαζί με τον Βασίλη Τολιόπουλο είναι οι δύο παίκτες οι οποίοι προσπαθούν να «κρύψουν» το κενό του Γκάλινατ παράλληλα με την εφαρμογή διευρυμένου rotation από την πλευρά του Γιάννη Καστρίτη. Προφανώς αυτή η… επιχείρηση δεν είναι τόσο απλή καθώς είναι δύσκολο να καλυφθεί η απουσία ενός σημαντικού εργαλείου στην επιθετική λειτουργία μιας ομάδας. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε 12.7 πόντους κατά μέσο όρο στο Eurocup και πριν τον τραυματισμό του στο χέρι ήταν ο πρώτος σκόρερ, παραμένει δε εκεί στη Stoiximan.grBasketleague με 15.3 πόντους ανά αγώνα. Καθώς κρίθηκε ότι δεν υπήρχε λόγος απόκτησης άλλου ξένου (σ. σ. δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον ευρωπαϊκό αγώνα με την Προμετέι), η εκ των έσω κάλυψη του έγινε ανάγκη. Προς αυτήν την κατεύθυνση ο Ρόνι Χάρελ καθώς ο Αμερικανός διπλασίασε τους μέσους όρους του αναλαμβάνοντας περισσότερες πρωτοβουλίες στην επίθεση. Παρόντος του Γκάλινατ είχε οκτώ πόντους κατά μέσο αλλά στα τελευταία παιχνίδια στο Eurocup μέτρησε 17 πόντους ανά αγώνα με 12/23 σουτ, 15.54 πόντους κατά μέσο όρο στο ελληνικό Πρωτάθλημα με 12/22 σουτ ενώ στα δύο παιχνίδια του Κυπέλλου περιορίστηκε στους 22 πόντους.

Ο Βασίλης Τολιόπουλος κινήθηκε στα συνηθισμένα επίπεδά του στην Ευρώπη καθώς από τους 16.1 πόντους ανά αγώνα ανέβηκε στους 17 (στα δύο τελευταία παιχνίδια) με 10/22 σουτ. Αντιθέτως, στο ελληνικό Πρωτάθλημα ανέβασε το νούμερο κατά (περίπου) τέσσερις πόντους ανά αγώνα καθώς από τους 12.6 πήγε στους 16 ενώ στο Κύπελλο υπήρξαν στιγμές που πολεμούσε μόνος του σημειώνοντας 45 πόντους σε δύο αγώνες με 16/31 σουτ.

Αντιθέτως, ο Γιάννης Καστρίτης δεν πήρε αυτά που ενδεχομένως θα περίμενε από τον Τζόναθαν Σταρκ. Οι πρώτες εντυπώσεις από τον Αμερικανό ήταν εξαιρετικές, ομοίως όμως είναι απογοητευτικές οι τελευταίες. Στους πρόσφατους αγώνες του Κυπέλλου έδειξε διστακτικός αλλά και φόβο ανάληψης ευθυνών. Περιορίστηκε (συνολικά) στους 11 πόντους με 8/14 σουτ. Στους δε ευρωπαϊκούς αγώνες, απόντος του Γκάλινατ, έπεσε ο μέσος όρος του από τους 12 πόντους από αγώνες στους 8.5 μειώνοντας παράλληλα και τον αριθμό των προσπαθειών του. Στο Πρωτάθλημα, το καλό παιχνίδι του απέναντι στον Παναθηναϊκό ανέβασε τον μέσο όρο τους στους 10.5 πόντους – στα δύο τελευταία παιχνίδια – από τους 6.5 που είχε πριν τον τραυματισμό του Γκάλινατ. Γενικώς ο Τζόναθαν Σταρκ δεν έχει αποδειχθεί καλύτερος από τον Μάρκους Καρ ή μάλλον, δεν έχει δικαιολογήσει αυτή την αλλαγή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.