Οι ασύλληπτες επιδόσεις του Κουλιεράκη… που ντύθηκε φορ

Κωστής Παναγιώτου16 Μαρτίου 2024

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε μια από τις κορυφαίες εμφανίσεις του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πήρε μια ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Europa Conference League, με τον Κώστα Κουλιεράκη να πραγματοποιεί βραδιά καριέρας.

Ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός του "δικεφάλου" ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην αναμέτρηση της Τούμπας, πετυχαίνοντας ένα γκολ (το πρώτο του τέρμα χρεώθηκε ως αυτογκόλ), ενώ μοίρασε και μια ασίστ, οδηγώντας τον ΠΑΟΚ στους "8" της διοργάνωσης.

Οι επιδόσεις φορ του Κουλιεράκη

Όταν διαβάζεις ότι ένας κεντρικός αμυντικός πραγματοποίησε βραδιά καριέρας περιμένεις να δεις επιδόσεις που αφορούν τα μετόπισθεν, αλλά ο Κουλιεράκης κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ το έκανε με τον δικό του τρόπο.

Ο 20χρονος στόπερ έχει δείξει στη μέχρι τώρα καριέρα του πως το γκολ είναι στο ρεπερτόριό του και αυτό φρόντισε να κάνει και στο παιχνίδι με τους Κροάτες. Στα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα ο Κουλιεράκης είχε τις δύο μεγαλύτερες στιγμές του ΠΑΟΚ.

Στο 15ο λεπτό, μετά από εκτέλεση φάουλ του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο Κουλιεράκης βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η κεφαλιά του δεν κατέληξε στα δίχτυα με τον Νέβιστιτς να αποκρούει ενστικτωδώς. Οκτώ λεπτά αργότερα σε μια φάση διαρκείας μπροστά από την εστία των Κροατών, ο Ζίβκοβιτς σέντραρε εξαιρετικά στη μεγάλη περιοχή, ο Κουλιεράκης βρέθηκε ξανά στο σωστό σημείο, αλλά η κεφαλιά του κατέληξε άουτ.

Στο 27ο λεπτό ήταν η σειρά του 20χρονου διεθνή να γίνει δημιουργός και να δώσει έτοιμο γκολ στον Μπάμπα για το 1-0. Στο 34ο λεπτό πήρε τη μπάλα αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή της Ντιναμό και με τη βοήθεια της τύχης είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Νέβιστιτς, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα (2-0).

Στη συνέχεια την σκυτάλη πήρε ο Μπράντον Τόμας, σημειώνοντας το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ στο πρώτο 45λεπτο (3-0). Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε τους Κροάτες να μειώνουν σε 3-1 με τον Χότζα, αλλά ξανά ο Κουλιεράκης είχε την απάντηση και με γκολ στο 72΄έδωσε ξανά προβάδισμα πρόκρισης στον «δικέφαλο». Το τελικό 5-1 διαμόρφωσε ο Ζίβκοβιτς με πέναλτι.

Οι επιδόσεις του Κουλιεράκη με τη Ντιναμό:

Ενέργειες με τη μπάλα

62

Πάσες

38/48 (79%)

Πάσες-κλειδιά

1

Μακρινές μεταβιβάσεις

5/12 (41,6%)

xA

0.52

Τελικές

4

xG

0.80

Τάκλιν

1

Κερδισμένες μονομαχίες

2/3 (66%)

Το εντυπωσιακό στη βραδιά καριέρας του Κουλιεράκη δεν ήταν ούτε το γκολ, ούτε η ασίστ, αλλά η απειλή των τελικών του. Ο 20χρονος στόπερ ολοκλήρωσε τον αγώνα έχοντας 4 τελικές, κορυφαία επίδοση του αγώνα μαζί με τον Ζίβκοβιτς, ενώ οι τελικές του αντιστοιχούν σε 0.80 xG, δηλαδή ήταν ο πιο απειλητικός παίκτης του αγώνα, καθώς μπορεί ο Ζίβκοβιτς να είχε 0.85 xG, αλλά αυτό οφείλεται στην εκτέλεση πέναλτι, οπότε αν αφαιρέσουμε το πέναλτι ο Σέρβος είχε 0.06 xG.

Αν προσθέσουμε τα xG και τις xA του διεθνή άσου, ο Κουλιεράκης είχε συνολικά 1.32 xG+xA, δηλαδή ήταν ο πιο επιδραστικός παίκτης της αναμέτρησης στην επίθεση. Σίγουρα η προχθεσινή βραδιά θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη του Κουλιεράκη ως η κρουφαία στην καριέρα του...μέχρι να έρθει η επόμενη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.