Οι αρνήσεις αλλάζουν τις επιλογές του Άρη

Metrosport Team18 Αυγούστου 2021

Ο Αρης έφθασε μια ανάσα από μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση καθώς είχε πλησιάσει πολύ στις οικονομικές απαιτήσεις του Κερέμ Καντέρ αλλά λίγο πριν οι δύο πλευρές καταλήξουν και σε επιμέρους όρους, ο Τούρκος φόργουορντ σέντερ βρήκε καλύτερο συμβόλαιο σε πολωνική ομάδα η οποία μάλιστα παίζει και σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν ότι η πολωνική ομάδα που την ύστατη στιγμή πρόσφερε μεγαλύτερο συμβόλαιο στον πρώην παίκτη του Κολοσσού Ρόδου είναι η Σλασκ Βρότσλαβ η οποία την ερχόμενη σεζόν θα αγωνιστεί στο Eurocup. Στις προηγούμενες ημέρες η «Μ» είχε γράψει ότι ο Γιάννης Καστρίτης είχε καταλήξει στο δίδυμο των ψηλών. Ο ένας εξ’ αυτών ήταν ο Κερέμ Καντέρ με τον οποίον μάλιστα οι διαπραγματεύσεις άρχισαν από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας. Ο Τούρκος φόργουορντ ζητούσε εξαψήφιο νούμερο για την υπογραφή μονοετούς συμβολαίου, ο Αρης δεν θα μπορούσε να του το προσφέρει, επένδυσε όμως στο γεγονός ότι μέχρι προχθές δεν έβρισκε τα χρήματα που ζητούσε. Εκεί εμφανίστηκε η πολωνική ομάδα η οποία ικανοποίησε τις οικονομικές απαιτήσεις του, παρέταξε και το πλεονέκτημα της συμμετοχής σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και ο παίκτης απάντησε αρνητικά στον Αρη. Στο μυαλό του 39χρονου τεχνικού των «κίτρινων», ο Καντέρ ήταν η ιδανική λύση στις θέσεις 4-5 λόγω της ανθεκτικότητάς του στο να αγωνιστεί και στις δύο θέσεις, απλά και στο πληθωρικό παιχνίδι του. Αυτή η άρνηση τον αναγκάζει να αποτελεί σε άλλη περίπτωση παίκτη και σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επόμενων 24 ωρών προβλέπεται να ενεργοποιηθεί συμφωνία με Αμερικανό φόργουορντ/σέντερ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι «κίτρινοι» εισέπραξαν άρνηση και από τον σέντερ που είχαν στοχεύσει. Και δεν πρόκειται για τον Ντάνι Αγκμπελέζε καθώς ο πρώην παίκτης του Προμηθέα ήταν μεν ο βασικός στόχος αλλά η οικονομική διαφορά ήταν τόσο μεγάλη, σε σημείο να μην αφήνει χώρο για διαπραγμάτευση. Εξάλλου, για τον Αγκμπελέζε, ο Γιάννης Καστρίτης γνώριζε ότι θα καταλήξει στο ισπανικό Πρωτάθλημα κι αυτό έγινε με την επισημοποίηση της συμφωνίας του με την Μπέτις. Ο Αρης ήταν κοντά σε άλλον Αμερικανό σέντερ ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στην Πολωνία έχοντας πολύ καλούς αριθμούς. Και σ’ αυτή την περίπτωση βρέθηκε κοντά σε συμφωνία με τον ύψους 2.11 σέντερ, αλλά την τελευταία στιγμή προέκυψε ενδιαφέρον από ισραηλινή ομάδα η οποία πρόσφερε μεγαλύτερο συμβόλαιο και απέσπασε την υπογραφή του παίκτη.

Κατά συνέπεια και σ’ αυτή την υπόθεση ο Γιάννης Καστρίτης πρέπει να κοιτάξει τις εναλλακτικές επιλογές του και το πιθανότερο είναι να εστιάσει στους παίκτες που θα κοπούν από το ΝΒΑ. Θα αποταθεί δηλαδή σ’ αυτούς που αγωνίστηκαν στα summer league αλλά δεν έπεισαν και δεν εξασφάλισαν two way contracts.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.