Οι αριθμοί δείχνουν το... πρόβλημα του ΠΑΟΚ

Metrosport Team13 Ιουνίου 2020

Η διοργανώτρια αρχή στην επίσημη ιστοσελίδα της ανέβασε την προαναγγελία του σημερινού αγώνα στο ΟΑΚΑ και έχουν ενδιαφέρον αριθμοί που αφορούν τις επιδόσεις του ΠΑΟΚ.

Δεν κατάφερε να κερδίσει τα τρία τελευταία παιχνίδια του, χάνοντας δύο φορές από τον Ολυμπιακό στην έδρα του, ενώ ενδιάμεσα έφερε ισοπαλία στην Ξάνθη.

Προηγούμενη φορά που δεν νίκησε τρία διαδοχικά ήταν τον Μάρτιο του 2018, όταν είχε τους δύο μηδενισμούς και την ήττα στην Τρίπολη. Αν δεν νικήσει και τον Παναθηναϊκό, θα είναι η πρώτη φορά που δεν θα έχει κερδίσει τέσσερα διαδοχικά στο πρωτάθλημα, από τον Φεβρουάριο του 2016, όταν είχε έξι παιχνίδια χωρίς νίκη.

Στις 4 Ιανουαρίου έχασε από τον Άρη, σταματώντας ένα σερί 51 αγώνων πρωταθλήματος χωρίς ήττα! Ωστόσο, μαζί με αυτό το παιχνίδι με τον Άρη, έχασε τέσσερα από τα 11 παιχνίδια μέσα στο 2020 (δύο από τον Ολυμπιακό, ένα από τον Άρη και ένα από τον Παναθηναϊκό).

Στην ήττα από με τον Παναθηναϊκό, έχασε και ένα ακόμα σερί. Δεν σκόραρε μετά από 56 διαδοχικούς αγώνες με γκολ! Δεν μπόρεσε να τα κάνει 57, όσο είναι το ρεκόρ στην ιστορία της Α’ Εθνικής και το κατέχει ο Παναθηναϊκός, που τον εμπόδισε!

Δεν σκόραρε και στα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Έτσι δεν έχει βάλει γκολ στα τρία από τα έξι τελευταία, ενώ είχε βάλει γκολ και στα 56 προηγούμενα.

Έφερε ισοπαλία στην Ξάνθη, αφού δεν είχε καμία στα 13 προηγούμενα, με 10 νίκες και τρεις ήττες. Η προηγούμενή του ισοπαλία ήταν με τον Ολυμπιακό στο Νέο Φάληρο στον πρώτο γύρο. Έχει μια ισοπαλία στα 15 τελευταία. Έχει να φέρει 0-0 από τον Σεπτέμβρη του 2017!

Έχει δεχτεί γκολ στα τέσσερα τελευταία, αφού είχε κρατήσει το μηδέν σε 11 από τα 17 προηγούμενα. Είχε δεχτεί και στα έξι πρώτα.

Δέχτηκε γκολ στο πρώτο ημίχρονο στα δύο τελευταία στο πρώτο ημίχρονο, με Ξάνθη και Ολυμπιακό, κάτι που δεν είχε συμβεί στα οκτώ προηγούμενα παιχνίδια. Στα 18 τελευταία παιχνίδια μόνο τρεις φορές δέχτηκε γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Στην κανονική περίοδο μπήκαν 73 γκολ στα παιχνίδια του, περισσότερα από κάθε άλλης ομάδας.

Στο Κύπελλο έχει φτάσει στα ημιτελικά, κερδίζοντας στο πρώτο παιχνίδι τον Ολυμπιακό στην Τούμπα με 3-2.

Ο ΠΑΟΚ εκτός έδρας

Έκλεισε το πρωτάθλημα με ισοπαλία στην Ξάνθη, αφού αμέσως πριν δεν είχε ισοπαλία σε έξι παιχνίδια.

Έχει χάσει δύο από τα πέντε τελευταία, με Άρη και Παναθηναϊκό. Δεν είχε χάσει 25 διαδοχικά παιχνίδια αμέσως πριν, ρεκόρ στην ιστορία του ΠΑΟΚ στην Α’ Εθνική/Super League.

Στις 2 Φεβρουαρίου δεν σκόραρε στο εκτός έδρας παιχνίδι του με τον Παναθηναϊκό.

Είχε βάλει γκολ σε 35 διαδοχικά παιχνίδια εκτός έδρας, που είναι απόλυτο ρεκόρ στην ιστορία της κατηγορίας. Καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει κάτι ανάλογο.

Έχει κερδίσει δύο από τα πέντε τελευταία εκτός έδρας, ενώ είχε πέντε νίκες στα έξι προηγούμενα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.