Άρης: Οι απότομες χαμηλές πτήσεις του Νταρίντα

Γιώργος Στράντζαλης03 Οκτωβρίου 2023

Τα πολλά και απότομα σκαμπανεβάσματα που παρουσιάζει ο Βλάντιμιρ Νταρίντα στην απόδοσή του δικαιολογημένα έχουν αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στους Κιτρινόμαυρους, καθώς ο περσινός MVP της ομάδας έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό την επιρροή που ασκούσε. Με την παρουσία του από το δεύτερο μισό της σεζόν και τις γεμάτες εμφανίσεις που πραγματοποίησε κατάφερε πολύ γρήγορα να εξελιχθεί στον πιο κομβικό ποδοσφαιριστή του Αρη και στον ηγέτη της μεσαίας γραμμής. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα προσέφερε στο παιχνίδι πράγματα που δεν υπήρχαν. 

Αδιάκοπα τρεξίματα, σωστή κυκλοφορία μπάλας, δημιουργία και φυσικά τα πέντε γκολ. Οι φετινές επιδόσεις του όμως δεν είναι αντίστοιχες των περσινών κι αυτό προκαλεί προβληματισμό, αφού στον Αρη υπήρχε ξεκάθαρη στόχευση η ομάδα να “χτιστεί” στον Τσέχο. Δεν είναι όμως το ίδιο επιδραστικός και καθόλου τυχαία ο Άκης Μάντζιος, μετά την ισοπαλία με την Κηφισιά, ρωτήθηκε για την περίπτωση του Νταρίντα, καθώς πρόσθεσε άλλο ένα παιχνίδι στη σεζόν δίχως να καταφέρει να φτάσει στα γνωστά στάνταρ απόδοσής του. 

Είχε 79 επαφές με την μπάλα, 4/11 κερδισμένες μονομαχίες και 54/64 πάσες η πλειοψηφία των οποίων δεν συνέβαλε στην προώθηση του παιχνιδιού. Ο έμπειρος μέσος δεν κατάγραψε τελική προσπάθεια, όπως είχε συμβεί και στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Αστέρα, ασχέτως αν είχε μία ασίστ στο ένα από τα τρία γκολ της ομάδας του. Συνολικά φέτος, ο Νταρίντα έχει λιγότερα από ένα σουτ ανά παιχνίδι και μόλις το 0.2 αυτών βρίσκει στόχο. Δεν είναι το ίδιο απειλητικός, δεν έχει σκοράρει, περιορίστηκε στη μία ασίστ και η μεγαλύτερη ευκαιρία που έχασε ήταν αυτή στο Καραϊσκάκη.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι φέτος, ειδικά μέχρι την προσθήκη του Βερστράτε, υποχρεώθηκε να υπηρετήσει διαφορετικό αγωνιστικό ρόλο καθώς χρειάστηκε να καλύψει το κενό στη θέση του αμυντικού χαφ ξοδεύοντας τις δυνάμεις του περισσότερο στο ανασταλτικό κομμάτι και λιγότερο στο δημιουργικό. 

Μέχρι στιγμής δείχνει εγκλωβισμένος και ένα από τα στοιχήματα του Μάντζιου είναι να βρει τρόπο να τον απελευθερώσει μήπως ο Αρης βρει ξανά το… καλό φεγγάρι του Νταρίντα και ομορφύνει – όπως πέρυσι- το παιχνίδι της ομάδας. Ο Αρης έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή την αγωνιστική ανάκαμψη του Τσέχου και προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να λειτουργήσει (και) το υπόλοιπο σύνολο, ούτως ώστε ο 33χρόνος να απελευθερωθεί στον άξονα και να γίνει πιο επιδραστικός στο παιχνίδι της ομάδας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.