Οι ανάσες του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ

Αρις Νικολάκης27 Νοεμβρίου 2021

Το εκτός έδρας «μηδέν» στο παθητικό του ΠΑΟΚ, είναι ένας καλός οιωνός. Η επιμελής αποφυγή σοβαρών προσωπικών λαθών, είναι ένας άλλος. Η απόδοση του Λούκας Τέιλορ στον αγώνα με την Σλόβαν είναι ένας τρίτος καλός οιωνός. Γενικά, η αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ με σύνθεση ανάγκης και μετά το 45ο λεπτό… εκτάκτου ανάγκης, επιτρέπει προσδοκίες για τον αποχαρακτηρισμό της. Σαν αχίλλειος πτέρνα – βλέπετε - χαρακτηριζόταν μέχρι την Πέμπτη…

Από την Πέμπτη βέβαια, χαρακτηρίζεται έτσι η επίθεση. Κι ο ΠΑΟΚ με τέτοια ανισορροπία στις γραμμές του, γύρισε από την Μπρατισλάβα μόνον με τις εντυπώσεις. Άφησε την ουσία εκεί.

Οφείλουν φυσικά, τώρα όλοι στην Τούμπα να προσανατολισθούν αποκλειστικά και μόνον στον αγώνα με τον Άρη. Να αφήσουν το Κόνφερενς Λιγκ στην άκρη αλλά… Επειδή και την Κυριακή η ίδια ομάδα – με αλλαγές στη σύνθεση της - θα αγωνισθεί… Δε γίνεται, να μην ψαχθούν όλοι σε αυτήν, εκ νέου για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Και για να λέμε τα πάντα, όλα… Για το μοναδικό αποτέλεσμα το οποίο δε θα αφήσει τον ΠΑΟΚ ακόμη περισσότερο πίσω στην βαθμολογία. Και τούτο δεν είναι άλλο από τη νίκη. Ήτοι, οι τρεις βαθμοί!

Ο ΠΑΟΚ έχει πολλά πλεονεκτήματα απέναντι στον Άρη. Έχει συνάμα και μειονεκτήματα. Και το κυριότερο εξ αυτών, των μειονεκτημάτων, είναι η κόπωση του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Ο «μαέστρος» του ΠΑΟΚ είναι ο δεύτερος σε χρόνο συμμετοχής εφέτος. Με 795 λεπτά σε 10 αγώνες. Προηγείται ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης με 864 σε 9 αγώνες. Κι έπεται ο Φερνάντο Βαρέλα με 771 σε 8 αγώνες.

Ο εκ Σουρινάμ ορμώμενος …καλλιτέχνης έπαιξε σε όλους τους αγώνες του ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα. Ανάσα δεν πήρε. Και δεν είναι μόνον ο χρόνος σκληρός απέναντι του. Είναι κι οι αντίπαλοι του. Πρώτιστος στόχος τους κατά κανόνα, είναι η στέρηση της δυνατότητας, να διευθύνει τον ΠΑΟΚ. Κι ο Άρης δεν θα αποτελέσει, την Κυριακή στην Τούμπα, εξαίρεση του κανόνα.

Και βέβαια, δε θα μάθουμε εμείς την δουλειά τού προπονητή στον Ραζβάν Λουτσέσκου. Μαθαίνουμε πάντως, για την πολλή συζήτηση η οποία γίνεται περί του συγκεκριμένου θέματος και στα δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Είναι δε, γνωστό τοις πάσι πως ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ πάσχιζε να βρει τρόπο, για να δώσει ανάσες στον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Δεν τα κατάφερε επειδή η ομάδα του με τα …πισωγυρίσματα της, δεν τον βοήθησε.

Ως εκ τούτου παραμένει αθεράπευτος ο πονοκέφαλος της κόπωσης του «μαέστρου» του ΠΑΟΚ. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κερδίζει μεν, το στοίχημα με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Ρισκάρει δε, με τις δίχως ανάσες ακατάπαυστες συμμετοχές του στους αγώνες του Πρωταθλήματος.

Καθώς μάλιστα, ο Σίντζι Καγκάβα δεν αποτελεί σοβαρή μονάδα. Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο μένει εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Χάρης Τσιγγάρας δεν προτιμάται προς καθολική… έκπληξη! Κι ο Ομάρ Ελ Καντουρί είναι ντεφορμέ… Οι επιλογές στη μεσαία γραμμή του Κυπελλούχου είναι περιορισμένες. Κι έτσι ο πονοκέφαλος για τις ανάσες του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ παραμένει αθεράπευτος…

Έχει λοιπόν, ιδιαίτερο ενδιαφέρον η διαχείριση του «μαέστρου» του ΠΑΟΚ. Τούτο δε, όχι μόνον από τον προπονητή του. Έχει εξ ίσου ιδιαίτερο ενδιαφέρον η διαχείριση του κι από τον προπονητή του Άρη! Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ είναι ο κύριος άξονας… Ο μοχλός, εάν προτιμάτε, της εύρυθμης λειτουργίας του Κυπελλούχου.

ΥΓ 1: Δικαίωμα του καθενός η αποδοχή ή η απόρριψη τού εμβολιασμού. Όταν όμως, δίχως εμβόλιο καθίστασαι ευάλωτος στην κατάρα αυτή του Κορωνοϊού… Γίνεσαι όχημα της… Ε, τότε είναι υποχρέωση σου και να προστατευθείς και να προστατεύσεις.

ΥΓ 2: Οι πλημμελείς έλεγχοι της Πολιτείας εξακολουθούν, να αποτελούν… Κερκόπορτα για τον Κορωνοϊό!

ΥΓ 3 : Βγαίνει ένας τραγουδιστής και βγάζει αδαή μία γιατρό περί του Κορωνοϊοϋ. Κι αποθεώνεται από τους ομοίους του. Δεν υπάρχει σωτηρία…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.