Οι αναγνώσεις του αγώνα με τον Παναθηναϊκό και η επόμενη ημέρα του Αρη

Βασίλης Μάστορας25 Οκτωβρίου 2022

Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο είναι από ποια σκοπιά βλέπεις ένα γεγονός. Είναι το κλασικό, αν δηλαδή βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο. Οπότε και τα όσα έκανε ο Αρης στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό έχουν δύο αναγνώσεις.

Ναι, η ομάδα του Πάρντιου ήταν βελτιωμένη μεσοαμυντικά σε σχέση με τους προηγούμενες αγώνες. Η συνολική λειτουργία της ομάδας είχε πρόσθετα στοιχεία. Ολοι οι παίκτες είχαν τρεξίματα τα οποία βοήθησαν να κλείσουν οι διάδρομοι και ο Παναθηναϊκός να τα βρει σκούρα. Εκανε τις ευκαιρίες που δικαιούταν ως γηπεδούχος, αλλά ο Αρης δεν έδειχνε στιγμές πανικού. Αυτά είδε όποιος βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο. 

Τι είδαν οι υπόλοιποι; Μία ομάδα η οποία ναι μεν ήταν βελτιωμένη, αλλά όχι στον βαθμό που να ρίξει στο καναβάτσο τον Παναθηναϊκό. Μία ομάδα η οποία είναι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αλλά δεν είναι αχτύπητη. Απόδειξη; Το ότι ο χθεσινός Αρης του έβαλε δύσκολα παρότι δεν έφθασε στο pick της απόδοσης του. Σε αντίθετη περίπτωση, αν οι «κίτρινοι» είχαν περισσότερη ηρεμία, καθαρό μυαλό και λιγότερο ατομισμό στο τελευταίο 1/3 του γηπέδου όλα θα ήταν διαφορετικά. Γιατί εκεί ήταν το πρόβλημα του Αρη. Με την ποιότητα να ξεχειλίζει μεσοεπιθετικά, είχε την τρόπο να κλέβει την μπάλα όταν πίεζε ψηλά, αλλά στη συνέχεια, ακόμη και στο τρανζίσιον, όταν υπήρχε κενός χώρος στην περιοχή του Παναθηναϊκού, γινόταν η λάθος επιλογή.

Αρα ο Αρης θα πρέπει να νιώθει ικανοποίηση γι’ αυτά που βελτίωσε και να προβληματίζεται γιατί δεν κατάφερε να πάρει έστω κι έναν βαθμό. Αυτό που θα ήταν το ελάχιστο για μία ομάδα που έχει υψηλούς στόχους. Είναι μοιρολατρία να νιώθει ικανοποίηση γιατί έδειξε σημάδια βελτίωσης και δεν διασύρθηκε από τον πρώτο της βαθμολογίας. Και ο Αρης δεν πρέπει να ανήκει σ’ αυτή την κατηγορία.

Ακόμη στους τέσσερις αγώνες που απομένουν θα πρέπει να πείσει και για κάτι άλλο. Ότι η εμφάνιση της «Λ. Αλεξάνδρας» δεν ήταν προϊόν του κινήτρου που έδινε ο αντίπαλος. Ολοι οι παίκτες θέλουν να κερδίσουν τον πρώτο, κι έτσι ξυπνάει ο επαγγελματικός τους εγωισμός για 90 λεπτά. Ο αγώνας με τον ΟΦΗ θα είναι μία καλή απόδειξη για το τι τελικά ισχύει. Αν δηλαδή ο Αρης έκανε βήμα αγωνιστικής ανάτασης ή αν η απόδοση του με τον Παναθηναϊκό ήταν απλώς μία αναλαμπή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.