Οι αμυδρές υποψίες μας για τον Ζοσέ Μπότο

Αρις Νικολάκης29 Δεκεμβρίου 2021

Έχουμε την αμυδρά υποψία πως ο Ζοσέ Μπότο δεν ήρθε στη Θεσσαλονίκη, για να μάθει. ‘Ήδη έχει μάθει. Δεν είναι πλήρης γνώσεων για τον ΠΑΟΚ αλλά… Έχει μάθει αρκετά. Όχι βέβαια, όλα.

Έχουμε επίσης, την αμυδρά υποψία πως έχει ήδη συμφωνηθεί στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ η στρατηγική στο «μέτωπο» των χειμερινών μεταγραφών. Γνωρίζουν – βλέπετε – πολύ καλά πως ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος τους. Εξ άλλου από αυτόν ως εχθρό υπέστησαν το πάθημα τους στις θερινές μεταγραφές. Κι όλος ο κόσμος του ΠΑΟΚ προσδοκά, να γίνει μάθημα…

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει ήδη ορίσει τις πρώτιστες ανάγκες του ΠΑΟΚ. Έχει εξ αυτών ορίσει και τη σειρά προτεραιότητας τους. Κι έχει καταστήσει, από όσα μαθαίνουμε στο… παρασκήνιο, σαφές πως προτιμά μία έλλειψη στο ρόστερ του ΠΑΟΚ από ένα ακόμη βαρίδιο. Απεύχεται αμφότερα ο Ρουμάνος προπονητής αλλά… Μεταξύ των δυο κακών… Το μη χείρον βέλτιστον!

Και φυσικά, η προσπάθεια απόκτησης παικτών θα βαδίζει στην ίδιο δρόμο με την προσπάθεια παραχώρησης. Υπό την προϋπόθεση φυσικά, να μην υπάρχει δυσαναπλήρωτο κενό στο ρόστερ. Ήδη στον ΠΑΟΚ η αποχώρηση του Σίντζι Καγκάβα διαμόρφωσε θέση στο ρόστερ για αλλοδαπό μεν, αλλά μη κοινοτικό, δε. Λύνοντας τα χέρια του Ζοσέ Μπότο ο οποίος παίζει – λένε – την αγορά της Λατινικής Αμερικής στα δάκτυλα του.

Έτσι λοιπόν, έχοντας μία ακόμη αμυδρά υποψία... Θεωρούμε πως έχει ήδη δρομολογηθεί η πορεία του ΠΑΟΚ στο χειμερινό μεταγραφικό μέτωπο. Η άφιξη του Ζοσέ Μπότο θα διευρύνει και τις συζητήσεις και τις διευρύνσεις της ανάλογα με την εξέλιξη της…

Δεν θα βρεθούν δηλαδή, δια ζώσης οι εμπλεκόμενες της ΠΑΕ πλευρές στις μεταγραφές, για να γνωρισθούν καλύτερα. Θα βρεθούν, για να προχωρήσουν γρηγορότερα. Δίχως εμμονές και κολλήματα σε στόχους. Δίχως εμπλοκές σε ατέρμονες συζητήσεις. Και κυρίως, δίχως καθυστερήσεις. Προς τούτο έχει συμφωνηθεί… Κατά μία ακόμη αμυδρά υποψία μας… Από όλες τις εμπλεκόμενες στις μεταγραφές πλευρες της ΠΑΕ… Η ύπαρξη σοβαρών εναλλακτικών λύσεων. Αυτή η έλλειψη στις θερινές μεταγραφές κόστισε στον ΠΑΟΚ πολύ, πάρα πολύ ακριβά.

Για να επιμείνουμε παρεμπιπτόντως, ως δεν ήταν η μοναδική αιτία για την καταστροφή την οποία υπέστη ο Κυπελλούχος στο τρέχον Πρωτάθλημα. Για το ναυάγιο του. Κι ως ατελεύτητος κι αβύθιστος βέβαια, ξανά προς την δόξα – έστω Κόνφερενς Λιγκ και Κυπέλλου – προετοιμάζεται, να τραβήξει.

Πέραν πάντως, όσων έχουν ήδη επισημανθεί ως αιτίες για την κάκιστη διαχείριση της θερινής μεταγραφικής περιόδου… Έχουν ήδη επισημανθεί κι ιδιαίτερα, προς γνώση και συμμόρφωση, τονισθεί από την κεφαλή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις υπεύθυνων κι υπόλογων για εκείνη την διαχείριση (ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δεν αγγίζουμε)… Υπάρχει μία ακόμη διαφορά. Σοβαρότατη. Η παρουσία ενός ανθρώπου ο οποίος είναι πλέον, ο χειριστής… Ο συντονιστής – ένα θέλετε - όλων όσων αποφασίζει και δρομολογεί διοικητική και τεχνικής ηγεσία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ…

Είναι μία διαφορά του παρόντος με το πρόσφατο παρελθόν, η οποία δύναται, να διαμορφώσει καλύτερο μέλλον. Η προσδοκία αυτή των φίλων του "δικέφαλου" είναι δεδομένη αν και... κουμπωμένη! Το πέρασμά τόσων τεχνικών διευθυντών από τον ΠΑΟΚ (κάποιοι έγιναν μπαρμπέρηδες στου κασίδη το κεφάλι) δεν ωφέλησα ανάλογα σοβαρά με την αμοιβή τους την υγεία του!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.