Οι αλλαγές που ετοιμάζει ο Τόλης Τερζής και τα «κλειδιά» για μία μεγάλη νίκη

Γιώργος Στράντζαλης19 Μαρτίου 2023

Ο Αρης υποδέχεται απόψε (19:00) στο “Κλεάνθης Βικελίδης” τον ΠΑΟΚ με την αύρα από την βελτίωση που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα, κάτι που πιστώνεται αφενός στον προπονητή και αφετέρου στην παρουσία και στην ανταπόκριση κάποιων κομβικών παικτών του, όπως για παράδειγμα είναι ο Βλάντιμιρ Νταρίντα.


Οι Κιτρινόμαυροι γνωρίζουν τις δυσκολίες της αναμέτρησης, έχοντας φυσικά διαβάσει καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας για το παιχνίδι τον αντίπαλο. Είναι δεδομένο ότι οι τελευταίες εμφανίσεις της ομάδας, ή τουλάχιστον κομμάτια του παιχνιδιού της ομάδας από τα τελευταία ματς όπου κυριάρχησε, αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία θα στηριχθεί ο Αρης όχι μόνο στο αποψινό ντέρμπι αλλά συνολικά στο “μαραθώνιο” των playoffs, όπου η βασική στόχευση της ομάδας είναι να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή της παρουσία στην επόμενη σεζόν. 

Είναι δεδομένο επίσης ότι ο Αρης στην έδρα του θα προσπαθήσει να βασιστεί στα γνωστά δυνατά του στοιχεία, αλλά αρκετά ίσως θα εξαρτηθούν και σε ατομικό επίπεδο και δη στο βαθμό ανταπόκρισης που θα έχουν οι παίκτες-κλειδιά στο αγωνιστικό σχέδιο του Τόλη Τερζή. Αυτό, ασφαλώς, δεν περιλαμβάνει ριζικές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής. Εξάλλου, ο προπονητής του Αρη στο διάστημα της παρουσίας του στον πάγκο της ομάδας έχει δείξει τις προθέσεις του και ότι στηρίζεται σε έναν συγκεκριμένο κορμό παικτών με την προσδοκία ότι η ομάδα του θα αποκτήσει καλύτερη ομοιογένεια από παιχνίδι σε παιχνίδι. Με δεδομένες τις επιστροφές των Οντουμπάτζο και Ετέμπο, που εξέτισαν την ποινή τους και θα επιστρέψουν στο αρχικό σχήμα, οι αλλαγές στις υπόλοιπες θέσεις θα είναι μετρημένες. 

Μάλιστα, το πιθανότερο είναι να διατηρηθεί και ο Μάριος Σιαμπάνης στην εστία, ενώ στο αρχικό σχήμα θα επιστρέψει και ο Μπράντλεϊ Μαζικού αντί του Πίρσμαν. Ο Αφρικανός αριστερός μπακ είχε πολύ καλή παρουσία στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και βοήθησε με τις γρήγορες επιστροφές του στο ντουμπλάρισμα του Νάρεϊ, ο οποίος είναι πολύ επιδραστικός στο επιθετικό παιχνίδι. Στη μεσαία γραμμή ο Ετέμπο θα συνθέσει δίδυμο με τον Νταρίντα, ενώ στην επιθετική τριάδα ο Πάλμα θα έχει δημιουργικό ρόλο από τον άξονα και οι Ματέο-Καμάτσο θα καλύψουν τις πλευρές και ο Καμαρά την κορυφή.

Οι Κιτρινόμαυροι γνωρίζουν καλά τις ιδιαιτερότητες της αποψινής αναμέτρησης και ότι οι ισορροπίες παίζουν μεγάλο ρόλο σε τέτοια ματς. Και ο Τερζής θέλει αυτές να είναι με το μέρος της ομάδας του. Γι’ αυτό και στις αγωνιστικές αναλύσεις που έγιναν, εκείνο που ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του είναι να προηγηθούν και ει δυνατόν να το κάνουν αυτό από το ημίχρονο. Ξέρει ότι αν αυτό συμβεί, η πίεση θα μεταφερθεί στον αντίπαλο και θα αναγκαστούν να δημιουργήσουν περισσότερους κενούς χώρους τους οποίους ο Αρης έχει αποδείξει σε πολλά αντίστοιχα παιχνίδια ότι ξέρει καλά να εκμεταλλεύεται με την ταχύτητα και τους γρήγορους συνδυασμούς που βγάζει η ομάδα στο επιθετικό τρίτο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.