Οι αγγλικές σειρήνες ηχούν πολύ δυνατά για τον Ακπομ!

Κώστας Πετρωτός26 Απριλίου 2020

Το κεφάλαιο πωλήσεις θα απασχολήσει πιο έντονα απ’ ότι προηγούμενα χρόνια τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι που έρχεται. Η εκτίμηση δεν έχει να κάνει μόνο με την ανάγκη εξορθολογισμού και προσαρμογής σε όσα ζητά το-χαλαρό πάντως ελέω κορωνοϊού-Financial Fair Play της UEFA, αλλά και με την ωρίμανση της σκέψης ότι κάθε σύγχρονο ποδοσφαιρικό κλαμπ που θέλει να σέβεται τον εαυτό του και άρα να δημιουργεί πηγές εσόδων, οφείλει να πουλά παίκτες στο σωστό τάιμινγκ. 

Στην λίστα των παικτών που είναι πιθανό να πουληθούν υπάρχει ψηλά και το όνομα του Τσούμπα Ακπομ. 

Όχι όμως σε ομάδα του Βελγίου (το όνομα της Γάνδης αναφέρθηκε χθες σε μερίδα του Τύπου). Το πιο ζωηρό και ρεαλιστικό για να καταλήξει σε μεταγραφή ενδιαφέρον έρχεται από την Αγγλία, την χώρα στην οποία μεγάλωσε ο 26χρονος άσος του ΠΑΟΚ.

Ο Άκπομ έχει την στάμπα του παίκτη που αναδείχθηκε από την Αρσεναλ του Βεγκέρ και πρόλαβε να δείξει στο Νησί τα καλά στοιχεία του. Παράλληλα, τα δικαιώματά του ανήκουν και σε ένα μανατζερικό γραφείο (Elite Project Group Ltd) που έχει πολύ καλές διασυνδέσεις μεταξύ αγγλικών συλλόγων και εκπροσωπεί αρκετούς παίκτες που αναδεικνύονται από τα πρωταθλήματα της χώρας και κάνουν στην συνέχεια διεθνή καριέρα (ο Σάντσο της Ντόρτμουντ αποτελεί πολύ καλό παράδειγμα).

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, τρεις αγγλικοί σύλλογοι έχουν φροντίσει να στείλουν μηνύματα ενδιαφέροντος για τον Νιγηριανό επιθετικό στον ΠΑΟΚ. Σε διαπραγματεύσεις ακόμη δεν έχει μπει κανένας από αυτούς με τους ανθρώπους του Δικεφάλου, αλλά είναι πιθανό όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι να ανοίξει και αυτή η διαδικασία. 

Η ρήτρα στο συμβόλαιο του Ακπομ φτάνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ, αλλά η αλήθεια είναι, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, ότι μία πρόταση περίπου με τα μισά χρήματα θα έβαζε σε σοβαρή σκέψη τον ΠΑΟΚ.

 Κι περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ δεν είναι μεγάλο ποσό για αγγλική ομάδα. Όπως και να χει, ο «Τσούμπι» με 8 γκολ και τέσσερις ασίστ σε 33 ματς την προηγούμενη σεζόν και 9 τέρματα και τρεις ασίστ σε 32 παιχνίδια φέτος και αρκετά καλές παρουσίες σε μεγάλα ντέρμπι, μόνο απαρατήρητος δεν θα περάσει στο φετινό μεταγραφικό παζάρι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.