Οι αφανείς ήρωες της φετινής Premier League

Metrosport Team10 Ιουλίου 2020

Επιμέλεια: Γιώργος Τσαρουχάς

Η Premier League βρίσκεται μόλις 4 στροφές πριν την ολοκλήρωση της με το ενδιαφέρον να στρέφεται πλέον στην «μάχη» της παραμονής και των ευρωπαΐκών εισιτηρίων αντίστοιχα. Η Λίβερπουλ φόρεσε το στέμμα της πρωταθλήτριας μετά από 30 ολόκληρα χρόνια, η Μάντσεστερ Σίτι κατόρθωσε να έχει περισσότερες ήττες από την όγδοη Άρσεναλ, όσο Τσέλσι, Λέστερ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κονταροχτυπιούνται για μία θέση στο επόμενο Champions League.

Ωστόσο, η φετινή χρονιά ξέχωρα από τα παραπάνω γεγονότα ήρθε να μας υπενθυμίσει ότι εκτός από τους συνήθεις ύποπτους, υπάρχουν και οι αφανείς “ήρωες” που μαζί με τις ομάδες τους έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στο φετινό πρωτάθλημα, προκαλώντας τον ποδοσφαιρικό σεβασμό μας. Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Γούλβς, Μπέρνλι και Λέστερ διανύουν μία εξαιρετική χρονιά και εν πολύς το οφείλουν στους παρακάτω κυρίους… 

Ντάνι Ίνγκς: Η τυπάρα από το Γουίντσεστερ

Για πολλούς είναι ο πιο αδικημένος παίκτης που πέρασε από την Λίβερπουλ την τελευταία δεκαετία. Ο Ντάνι Ίνγκς αγαπάει με όλη του την ψυχή την Σάουθαμπτον και αυτό το ιδιαίτερο δέσιμο με την πόλη και την ομάδα αποτυπώνεται και στον αγωνιστικό χώρο. Φέτος είναι μία χρονιά αποδείξεων για τον ίδιο που συνεχώς «φωνάζει» στον Κλοπ ότι αξίζει μία.. τρίτη ευκαιρία, όσο οι «Άγιοι» θέλουν να τον κάνουν μόνιμο κάτοικο στο Saint Mary’s! Έχει σκοράρει σε όλα τα μεγάλα ματς, με κάθε πιθανό τρόπο, πολλές φορές κόντρα στην όποια ποδοσφαιρική λογική και η καλώς εννοούμενη τρέλα του έχει εξασφαλίσει στην ομάδα του την άνετη παραμονή στην κατηγορία.

 Οι αριθμοί αναδεικνύουν την κλάση και την αξία του, τη στιγμή που ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκειτ, τον υπολογίζει ως άξιο ανταγωνιστή του Χάρι Κέιν. Συγκεκριμένα, έχει αγωνιστεί και στα 33 φετινά παιχνίδια πρωταθλήματος μετρώντας 18 - από τα συνολικά 42 - γκολ της ομάδας του, καθώς και 2 ασίστ. Με 30 γκολ και 6 ασίστ μέσα σε αυτά τα 2 χρόνια στην Σάουθαμπτον, ο 27χρονος φορ θέτει εαυτόν υποψήφιο για το χρυσό παπούτσι του 2020! 

Ραούλ Χιμένεθ: Ο Μεξικανός «killer»

Ασταμάτητος. Αυτή η λέξη περιγράφει απόλυτα τον εν λόγω ποδοσφαιριστή. Μέσω της Premier League και της Γουλβς συστήθηκε στον ποδοσφαιρικό πλανήτη και εκτόξευσε την αξία του κατά 15 εκατομμύρια ευρώ! Οι «λύκοι» τον απέκτησαν σε τιμή.. ευκαιρίας από την Μπενφίκα (5.000.000€) το 2018 και από τότε και έκτοτε αποτελεί την επιθετική σταθερά της ομάδας. Ο Πορτογάλος προπονητής του συλλόγου, Νούνο Εσπίριτο, τρίβει τα μάτια του με την επιθετική γραμμή του και ο Ραούλ Χιμένεθ τον δικαιώνει σε κάθε ματς. 

Έχει απουσιάσει μόλις από ένα ματς της φετινής Premier και τα 2.820 λεπτά συμμετοχής του φανερώνουν τις αντοχές και το πείσμα του. 24 γκολ και 10 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις φέτος, double-double που λέμε και στο μπάσκετ, σε μία χρονιά που οδηγεί την ομάδα του στα.. αστέρια και στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ, όπου και θα κληθεί να αποκλείσει τον Ολυμπιακό, μετά το 1-1 του Γ.Καραΐσκάκης. Ένας «killer» των γηπέδων που είναι εθισμένος στο σκοράρισμα!

Κάλβερτ-Λιούιν: Το wonderkid από το Σέφιλντ

Ένα παιδί γεμάτο ταλέντο που ποτέ δεν εγκατέλειψε το όνειρο του. Ο Κάλβερτ Λιούιν παίρνει από το χέρι την Έβερτον του Κάρλος Αντσελότι διατηρώντας τη ζωντανή στο κυνήγι ενός ευρωπαικού εισιτηρίου. Η μεθοδευμένη και σκληρή δουλειά του στις προπονήσεις, η πίστη στον εαυτό και τις δυνατότητες του και κατά κύριο λόγο η αγάπη του για το άθλημα φαίνεται να τον δικαιώνουν τη φετινή χρονιά που κοιτάει στα μάτια συναδέλφους του όπως ο Ρομπέρτο Φιρμίνο, ο Πιέρ Ομπαγεγιάνγκ και ο Ραχίμ Στέρλιγνκ, φιγουράροντας στην πρώτη 5άδα του πίνακα των σκόρερ! 14 γκολ και μία ασίστ σε 31 εμφανίσεις και δείχνει να συνηθίζει την φανέλα βασικού πάνω του.

Νικ Πόουπ: Ο.. γαλατάς που «σκεπάζει» τα δίχτυα

O 28χρονος τερματοφύλακας της Μπέρνλι είναι η ζωντανή απόδειξη του ρητού «Φαίνεται πάντα αδύνατο, μέχρι να γίνει.» Τα όνειρα του τον έφτασαν από μία εταιρία παροχής γάλακτος στο Ηνωμένο Βασίλειο, μέχρι την κλήση του στην Εθνική Αγγλίας το 2018! Όσο αγωνιζόταν στην Τσάμπιονσιπ και την Τσάρλτον χρειαζόταν να κάνει δύο και τρεις δουλειές για να τα βγάλει πέρα, μέχρι να έρθει η Μπέρνλι για να τον βγάλει από το δύσκολο σταυροδρόμι και τα γαλακτοκομικά και να του δώσει τα γάντια του βασικού στο σπίτι του. Στο σήμερα, θεωρείται ένας από τους πιο σταθερούς τερματοφύλακες στο Νησί, ενώ οι 14 φορές που κράτησε ανέπαφη την εστία του φέτος του επιτρέπουν να βάζει από κάτω του τους Άλισον Μπέκερ, Έντερσον και Νταβίντ Ντε Χεα. 

Δεν έχει χάσει κανένα ματς στη τρέχουσα σεζόν και όπως είναι λογικό πολύ δύσκολα θα μείνει στο Μπέρνλι και του χρόνου. Το αγαπημένο παιδί του Σον Ντάιτς δείχνει να έχει τις προδιαγραφές για να πρωταγωνιστήσει, μένει να δούμε μέχρι που φτάνει το ταβάνι του… 

Κρις Γουάιλντερ: Ο αρχιτέκτονας μιας «ρομαντικής» ομάδας

Ο μοναδικός προπονητής της σχετικής λίστας. Η ομάδα από το ταπεινό αλλά συνάμα πανέμορφο Σέφιλντ της Βόρειας Αγγλίας εκπέμπει υγεία από παντού και «αγγίζει» το όνειρο της Ευρώπης, μόλις μία χρονιά μετά τον προβιβασμό της στην μεγάλη κατηγορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου. Ωστόσο, για να ολοκληρωθεί το παζλ της επιτυχίας έπρεπε να βρεθεί και ο κατάλληλος «καπετάνιος». Ο Κρις Γουάιλντερ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σέφιλντ και έδωσε - κυριολεκτικά -  σώμα και ψυχή γι αυτόν τον σύλλογο τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής.

 Είναι ο αναμορφωτής της αγαπημένης του Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και έχει την σπάνια ευτυχία να ζει το όνειρο του βλέποντας την μεγάλη του αγάπη συνεχώς να μεγαλώνει. Ο άνθρωπος που αντιπροσωπεύει με τον πλέον ιδανικό τρόπο την «old school» σχολή προπονητικής και ήρθε να μας υπενθυμίσει ότι όταν ένα project σχεδιάζεται με κύρια προνόμια την ανιδιοτελή αγάπη για την ομάδα, η επιτυχία θα έρθει από μόνη της. Ένας τύπος που αρνείται να χάσει, όχι απλά ευεργέτης αλλά οπαδός της Σέφιλντ, που αν είχε την ευκαιρία να κοουτσάρει από τις κερκίδες και όχι από τον αγωνιστικό χώρο θα το έκανε δίχως δεύτερη σκέψη. Κρις Γουάιλντερ, είσαι ένας από εμάς! 

Η Premier League, πέρα από μοναδικές ποδοσφαιρικές στιγμές, μας χαρίζει και μερικές από τις πιο ιδιαίτερες ιστορίες του αθλήματος αλλά και της ζωής. Από αυτές για τις οποίες άνετα θα έγραφες βιβλίο...






Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.