Οι... αδικημένοι από τον Πειραιά και το... αγνό όραμα του Μαρινάκη

Στέλιος Γρηγοριάδης13 Δεκεμβρίου 2023


Zητάνε και τα ρέστα στον Πειραιά. Οι δικοί τους “επιστήμονες” διέκοψαν το ματς με τον Παναθηναϊκό, έκαναν αίσχη στο Πανθεσσαλικό και τραυμάτισαν σοβαρά τον αστυνομικό κι αυτοί, αντί να βγάλουν τον σκασμό, φωνάζουν ότι είναι οι μόνοι που αδικήθηκαν με το λουκέτο που αποφάσισε η κυβέρνηση, επειδή πρόσθεσε στα κεκλεισμένων των θυρών και το παιχνίδι τους με την Μπάτσκα Τόπολα.


Λογικά, θα έπρεπε να εκδώσουν μια ανακοίνωση και να πουν “Γιατί τους τιμωρείτε όλους; Γιατί κλείνετε όλα τα γήπεδα; Οι δικοί μας αγριάνθρωποι τα έκαναν όλα”. Αλλά ποιος έχασε την αξιοπρέπεια για να τη βρουν αυτοί; Εδώ, μετά τον χαμό στον Βόλο, μας προετοίμασαν για “τα χειρότερα που έρχονται”. Και δεν άργησαν καθόλου να τα φέρουν οι ίδιοι στου Ρέντη με τις τοξικές κραυγές τους.

Αλλά, τι ψάχνουμε να βρούμε; Αν ζούσαμε σε σοβαρό κράτος, σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα έπρεπε να διωχθεί ποινικά για υποκίνηση σε βία κι ας ερχόταν μετά η ΟΥΕΦΑ να μας πει γιατί παραβιάζουμε το αυτοδιοίκητο. Θα ήταν αρκετό να τους δείξουμε τι είδους ανακοινώσεις και τι είδους δηλώσεις έκαναν οι “αξιωματούχοι” του Ολυμπιακού για τα γεγονότα στο Πανθεσσαλικό και τι ακριβώς συνέβη λίγες μέρες μετά στου Ρέντη.

Οσο για τον Μαρινάκη, ήταν απολαυστική η χθεσινή επιστολή του μετά τον εξαναγκασμό του σε παραίτηση από την προεδρία της Superleague 1. Νομίζει ο αθεόφοβος ότι απευθύνεται σε ηλίθιους. “Βλέπω με λύπη μου, λέει, ότι κάποιοι θεωρούν πως δεν πρέπει να πάμε μπροστά και δεν έχω ούτε τον χρόνο, ούτε τη διάθεση να ασχοληθώ σε θεσμικό ρόλο με το ποδόσφαιρο όπως το θέλουν κάποιοι και όχι όπως εγώ το οραματίζομαι”. Απίστευτο. Το ποδόσφαιρο που οραματίζεται αυτός είναι το ποδόσφαιρο του μόνιμου πρωταθλητή και κυπελλούχου Ολυμπιακού. Το ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού που ξερνάει τοξικότητα επειδή δεν γίνονται πλέον τα χατίρια του για να παίρνει τίτλους που δεν τους αξίζει. Το ποδόσφαιρο που βολεύει τον Ολυμπιακό και “οι άλλοι να πάνε να γ...” οραματίζεται ο Ολυμπιακός, αλλά οι άλλοι δεν το θέλουν έτσι, άρα είναι αλήτες, απατεώνες, συμμορία και εγκληματική οργάνωση.

Τώρα, μετά την αποχώρησή του, η Λίγκα καλείται να κερδίσει ένα κρίσιμο στοίχημα. Να επιλέξει τον κατάλληλο νέο πρόεδρο και να ακολουθήσει τον δρόμο της ισονομίας για όλους, τον δρόμο ακριβώς που δεν γούσταρε ο Μαρινάκης. Ο Ολυμπιακός δεν θα πάψει να κάνει φασαρία, δεν θα πάψει να είναι μπαχαλάκης. Το ξέρουμε αυτό. Το ζήτημα είναι να μην επιχειρήσει κανένας άλλος από τους ηγέτες των “μεγάλων” ομάδων να γίνει νέος Μαρινάκης. Δεν πιστεύω σε μόνιμες συμμαχίες και συνεργασίες, ούτε και στην απόλυτη ομόνοια μέσα σε ένα ανταγωνιστικό, από τη φύση του, περιβάλλον. Μπορούν, όμως, να ομονοήσουν στα αυτονόητα για το γενικό συμφέρον του ελληνικού ποδοσφαίρου και να τα υπηρετήσουν με συνέπεια. Οχι να ξεσπάει πόλεμος μετά από κάθε αγωνιστική με αφορμή οποιοδήποτε διαιτητικό λάθος. Και να θυμούνται, φυσικά, ότι μόνο μία ομάδα παίρνει κάθε χρόνο το Πρωτάθλημα και μία το Κύπελλο. Περισσότερες δεν γίνεται.

ΥΓ 1. Χθες επιβεβαιώθηκε με πανηγυρικό τρόπο ποιο είναι το μεγαλύτερο τσιράκι του Ολυμπιακού στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αστέρας Τρίπολης λέγεται. Πιστεύω ότι πίσω από τη βιτρίνα της ποδοσφαιρικής φιλίας κρύβονται τα επιχειρηματικά συμφέροντα των ιδιοκτητών των δύο ομάδων...

YΓ 2. Ζητώ συγνώμη για το αποκρουστικό θέαμα της φωτογραφίας, αλλά δεν γινόταν να μπει κάποια άλλη. Μακάρι να μη χρειαζόταν καν φωτογραφία.

Στέλιος Απ. Γρηγοριάδης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.