Οι 7 βαθμοί είναι πάλι εδώ, ας «μιλήσει» τώρα η ομάδα

Στέλιος Γρηγοριάδης11 Ιουλίου 2020

Αγαπητή Metrosport,  

Δεν δίνω δεκάρα για τα σχόλια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και της ΠΑΕ Ολυμπιακός μετά την έκδοση της απόφασης του CAS, γιατί λογικό είναι η κάθε μία να λέει τα δικά της. Μολονότι είναι σαφές ότι στο Πασαλιμάνι απλώς παραμιλάνε επειδή έχουν δεχτεί ένα ηχηρό χαστούκι, δεν με απασχολεί τι λένε ούτε και στη Μικράς Ασίας, όπου, άλλωστε, οι επικοινωνιολόγοι είναι περιορισμένων δυνατοτήτων, εντελώς ανάξιοι να εκπροσωπούν και να εκφράζουν τον ΠΑΟΚ. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι τι λέει το ίδιο το CAS. 

Γιατί, όποιος διαθέτει στοιχιεώδη νοημοσύνη, καταλαβαίνει πολύ καλά τι αναφέρει η απόφαση και δεν χρειάζεται ούτε ερυθρόλευκη ούτε ασπρόμαυρη βοήθεια. Το CAS, λοιπόν, λέει δύο πράγματα. Οτι κακώς οι Ελληνες αθλητικοί δικαστές θεώρησαν δεσμευτική την εισήγηση της Ε.Ε.Α. και δεν δίκασαν επί της ουσίας, συνεπώς ο ΠΑΟΚ έχει το δικαίωμα να δικαστεί για την ουσία της υπόθεσης της πολυιδιοκτησίας και ότι, από τη στιγμή που δεν έγινε εκδίκαση επί της ουσίας, δεν ισχύει καμία ποινή αφαίρεσης επτά βαθμών.  

Μάλιστα, οι τρεις διαιτητές του CAS, o Ολλανδός πρόεδρος Manfred Nan, ο Γερμανός Ulrich Haas και ο Ιταλός Luigi Fumagalli, “κατσαδιάζουν” τους Ελληνες αθλητικούς δικαστές, λέγοντας, επί λέξει, ότι “δεν πρέπει να υπεκφεύγουν του καθήκοντος που έχουν να προσεγγίζουν σύνθετα θέματα που περιέχονται στην έκθεση της Ε.Ε.Α., η ουσία της οποίας δεν έχει πλήρως αξιολογηθεί ούτε σε πρώτο, ούτε σε δεύτερο βαθμό”. Η υπόθεση, λοιπόν, παραπέμπεται πάλι στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και, για την προσβολή τη απόφασης που θα λάβει, ο ηττημένος θα μπορεί να προσφύγει στο CAS. 

Τώρα, όμως, οι δικαστές της ΕΠΟ είναι υποχρεωμένοι να δικάσουν επί της ουσίας. ΠΡΩΤΑ να εγκρίνουν, όπως λέει το CAS, τα συμπεράσματα της έκθεσης της Ε.Ε.Α, ή να τα απορρίψει και ΜΕΤΑ να εκδώσει απόφαση. Μέχρι τότε, ο ΠΑΟΚ έχει πάλι τους επτά βαθμούς που κέρδισε πάνω στο χόρτο, αλλά είναι ηλίου φαεινότερον ότι όλα θα κριθούν σ’ αυτή τη δίκη. Μια δίκη στην οποία ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να πάει ξυπόλυτος στα αγκάθια, γιατί πρέπει όλοι να είμαστε βέβαιοι ότι ο Ολυμπιακός θα κινήσει γη και ουρανό για να την κερδίσει, ζητώντας μάλιστα, όπως έκανε και στο CAS, όχι απλά την αφαίρεση επτά βαθμών από τον ΠΑΟΚ, αλλά τον υποβιβασμό του...  

Συνεπώς, δεν θα βιαστώ προσωπικά να μιλήσω για διασυρμό του Αυγενάκη, της αστείας Ε.Ε.Α. και της ελληνικής αθλητικής δικαιοσύνης, ούτε για εξευτελισμό του Ολυμπιακού και της προκλητικής προπαγάνδας του, μολονότι όλοι μένουν εκτεθειμένοι από την ετυμηγορία του CAS ότι ΔΕΝ είναι δεσμευτική η έκθεση της Ε.Ε.Α.  

Ωστόσο, οι επτά βαθμοί είναι πάλι εδώ και τώρα πρέπει η ομάδα να διατηρήσει τη διαφορά των τριών βαθμών που έχει από την ΑΕΚ. Δίκη στην Εφέσεων και απόφαση δεν πρόκειται να έχουμε πριν από το τέλος της σεζόν. Η δεύτερη θέση θα κριθεί με βάση το δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ έχει πάρει πίσω τους επτά βαθμούς. Οσο για το τεράστιο ηθικό θέμα, την πλήρη και οριστική δικαίωσή του, ο πόλεμος θα κριθεί στην εκδίκαση από την Εφέσεων. Κι όταν κερδηθεί αυτός ο πόλεμος, θα έχουμε να πούμε πολλά για πολλούς. 

Αλλά το τι θα πούμε θα είναι αυτό που θα έχει τη μικρότερη σημασία. Τη μεγαλύτερη θα έχει το να κυνηγήσει νομικά ο καθ’ όλα δικαιωμένος πλέον ΠΑΟΚ κάθε κατεργάρη για να τον καθίσει στον πάγκο του...  

ΥΓ. Αρκούν πλέον δύο ισοπαλίες με Ολυμπιακό και ΑΕΚ και μία νίκη επί του Αρη για να κατακτήσει ο ΠΑΟΚ τη δεύτερη θέση. Εστω νίκη επί της ΑΕΚ και του Αρη. Τι λέτε; Μπορεί; Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.