Οι 5 καψούρες του Καρυπίδη

Μάνος Χατζάκης27 Μαΐου 2021

Απαξ και τους βάλει στο... μάτι, θα κάνει ό,τι μπορεί για να τους φέρει στον Αρη και χωρίς να ρωτήσει και πολλά. Στα χρόνια, που βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας, ο Θεόδωρος Καρυπίδης έχει κάνει προσωπικές οικονομικές υπερβάσεις, υπογράφοντας παίκτες με... χρυσόσκονη. Αλλοτε, οι επιλογές βγαίνουν, άλλοτε όχι, ωστόσο ένα είναι σίγουρο: Θα το επαναλάβει, όποιο κι αν είναι το κόστος. Πάμε να θυμηθούμε, λοιπόν, τις... καψούρες του επικεφαλής της ΠΑΕ.

1. Ραφίκ Τζεμπούρ

Τον είπαν “τρομοκράτη” και όχι άδικα. Ο αλγερινός επιθετικός ήταν βόμβα, έτοιμη να εκραγεί ανά πάσα στιγμή, είτε ποδοσφαιρικά, είτε ψυχολογικά, όπως έκανε σε διάφορες από τις ομάδες, που έπαιξε στην Ελλάδα. Στον Αρη εμφανίστηκε τη σεζόν 2016-2017 στη Β' εθνική, αλλά πέρασε και δεν ακούμπησε. Η μεταγραφή του ανακοινώθηκε μεταμεσονύχτια και η αποχώρηση του δρομολογήθηκε... νύχτα. Πέντε συμμετοχές, κανένα γκολ και ένα πυγμαχικό επεισόδιο, αλήστου μνήμης, σε εντός έδρας ματς με τον Αιγινιακό. Αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Θεόδωρου Καρυπίδη, για την οποία μετάνιωσε και ο ίδιος. Την πλήρωσε αδρά, αλλά έκανε το... γούστο του.

2. Γιάννης Φετφατζίδης

Χαλάλι του, γιατί στην περίπτωση του βραχύσωμου χαφ, κέρδισε και ο Αρης, κέρδισε και ο παίκτης. Ο “Φέτφα” γύρισε για τα καλά -στα μεγάλα παιχνίδια- μέσω των “κιτρινόμαυρων”, γύρισε και στην εθνική, ενώ η μεταγραφή του στην Αλ Κορ, στην αρχή της φετινής σεζόν, έφερε και χρήμα στην ΠΑΕ. Σε 61 συμμετοχές (σε όλες τις διοργανώσεις) σημείωσε, επτά γκολ, μοίρασε ασίστ και έθεσε υποψηφιότητα για... επιστροφή στον Αρη. Είναι διαχρονική καψούρα του Καρυπίδη και, αν τεθεί θέμα αποχώρησης από το Κατάρ, τότε οι “κιτρινόμαυροι” θα ενδιαφερθούν ξανά. Το όνομά του έπαιξε... διακριτικά, πριν λίγους μήνες, και ίσως παίξει και το καλοκαίρι.

3. Μπράουν Ιντέγε

Ελάχιστοι πίστεψαν, όταν πρωτοακούστηκε το όνομά του, πως θα παίξει στον Αρη. Κι όμως, ο Καρυπίδης έφερε έναν ακόμη φορ κλάσης και... κλάσεις ανώτερο από τον Τζεμπούρ. Κίνηση, η οποία πιστώνεται στον Θεόδωρο Καρυπίδη, αν και η ομάδα πήρε (αρκετά) λιγότερα απ' όσα θεωρητικά είχε να δώσει ο Νιγηριανός. Το... λιοντάρι βρυχήθηκε 10 συνολικά φορές σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, πήρε περί τις 500 χιλ. ευρώ και έφυγε για Τουρκία. Ο Ιντέγε είχε τα φόντα να προσφέρει περισσότερα, αλλά δεν είχε διάθεση. Ο ένας χρόνος αποχής από τα γήπεδα και η εμπειρία της Κίνας έβαλαν φρένο στην καριέρα του στον Αρη και η αναλογία προσφοράς και απόδοσης ήταν υπέρ του... παίκτη.

4. Κώστας Μήτρογλου

Κι άλλος φορ με βαρύ βιογραφικό, πολλά γκολ και προσδοκίες που δεν επαλήθευσε, ερχόμενος στον Αρη. Τον Ιανουάριο του 2021, ο Μήτρογλου κέρδισε τον... Μπαράλες στην άτυπη μεταξύ του κόντρα για την κορυφή της επίθεσης, όμως, δεν δικαίωσε τον μοναδικό άνθρωπο εντός Αρη, που τον πίστεψε τόσο πολύ. Ο Καρυπίδης πήρε πάνω του το ρίσκο, ο “Μητρο-γκόλ” υπέγραψε, έπαιξε εννιά ματς (περί τα 200 μόλις λεπτά) και σημείωσε δύο γκολ. Εχει συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν και οι Θεσσαλονικείς θα προσπαθήσουν να το λύσουν. Αν οι δύο άνδρες μιλήσουν και τα βρουν, τότε θα χαλάσει μια μη εποικοδομητική συνεργασία, αλλά όχι οι καρδιές τους.

5. Ακης Μάντζιος

Αφήνουμε τη μεσοεπιθετική γραμμή, για να ασχοληθούμε -κατ' εξαίρεση- με προπονητή. Ως όνομα, σαφώς, και δεν κάνει τα... πατώματα να τρίζουν, αλλά ο Ακης Μάντζιος αποτελούσε “πόθο” του Καρυπίδη, εδώ και δύο περίπου χρόνια πριν αναλάβει. Τότε είχαν μιλήσει, αλλά δεν τα είχαν βρει. Η φετινή πορεία του 51χρονου τεχνικού συνδυάστηκε με μεγάλες νίκες, ρεκόρ και 3η θέση έπειτα από 40 χρόνια. Η επιλογή του δικαίωσε τον επικεφαλής της ΠΑΕ. Το μεγαλύτερο επίτευγμα του Μάντζιου είναι ότι έκανε σωστά τα... βασικά του ποδοσφαίρου, που από δεδομένα έγιναν ζητούμενα σε προκατόχους του. Η δουλειά του Μάντζιου εκτιμήθηκε στο σύνολό της κι έτσι παρέμεινε στο πόστο του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.