Οι 11… Σπαρτιάτες του Ένινγκ

Γιώργος Στράντζαλης20 Ιουλίου 2020

Τηρουμένων των ειδικών συνθηκών που αντιμετώπισε ο Αρης από τα μισά των play off, η χθεσινή παλικαρίσια ισοπαλία στην Τούμπα ήταν το καλύτερο φινάλε μιας πολύ περίεργης σεζόν. Απέναντι σ’ έναν ΠΑΟΚ, που παρατάχθηκε με όλα του τα όπλα κι έχοντας βάθος στον πάγκο, σε αντίθεση με τον Αρη που είχε μόλις 11 παίκτες. 

Ε και τι έγινε; Έτρεξαν 100 λεπτά σαν να ήταν το πρώτο του ματς, έβγαλαν απίστευτη ψυχή, πάθος, συγκλόνισαν και γέμισαν με περηφάνια τον κόσμο τους βάζοντας ένα γλυκό τέλος σε μία πετυχημένη σεζόν που είχε ένα δύσκολο φινάλε στα play off λόγω των προβλημάτων με τις αποχωρήσεις βασικών παικτών και την λειψανδρία στα περισσότερα παιχνίδια του μίνι Πρωταθλήματος.

Ό,τι και να πει κανείς θα είναι πολύ λίγο για να χαρακτηρίσει αυτό που έβγαλαν μέσα στο γήπεδο οι 11… Σπαρτιάτες του Μίκαελ Ένινγκ. Ο οποίος σαφώς και είχε πολλούς λόγους να αισθάνεται περήφανος, όχι για το αποτέλεσμα, αλλά για το ότι κατάφερε να εμπνεύσει μία 11άδα μπαρουτοκαπνισμένων ποδοσφαιριστών να παίξουν για τη φανέλα, την ιστορία της ομάδας, αλλά και τη δική τους υστεροφημία.

Πριν από το παιχνίδι όλοι όχι απλά έδιναν ξεκάθαρο φαβορί τον ΠΑΟΚ αλλά προέβλεπαν μία νίκη με πολύ μεγάλες διαστάσεις. Διαψεύστηκαν. Λογάριαζαν χωρίς τον… Μίκαελ Ένινγκ και τους 11 ποδοσφαιριστές που έκαναν κατάθεση ψυχής εχθές το βράδυ στο γήπεδο της Τούμπας.

Σαφώς το βλέμμα πλέον είναι στραμμένο στην επόμενη μέρα, στην άρση του ban, όπου αποτελεί προτεραιότητα, και στον αγωνιστικό σχεδιασμό της νέας αγωνιστικής περιόδου. Με την… αποστολή να μην είναι εύκολη, αλλά στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Αρη έδειξαν ότι είναι “φτιαγμένοι” για τα δύσκολα. Παράλληλα, περιμένουν το “νόημα” του Θόδωρου Καρυπίδη για να προχωρήσουν στις πρώτες προσθήκες και παράλληλα στις ανανεώσεις συμβολαίων για τη δημιουργία του κορμού του Αρη της επόμενης σεζόν,.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.