Οι 10 προπονητές που «τίναξαν την μπάνκα» για μεταγραφές

Παναγιώτα Χαλκιά24 Ιανουαρίου 2020

Η μεταγραφική περίοδος βρίσκεται σε εξέλιξη και οι ομάδες προσπαθούν να ενισχυθούν κάνοντας σωστές και όσο το δυνατόν λιγότερο δαπανηρές κινήσεις. Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι προπονητές που ζητούν να μπει το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Το «Oh my goal» έκανε μια έρευνα σχετικά με τους τεχνικούς που έχουν δαπανήσει τα περισσότερα χρήματα για μεταγραφές και το αποτέλεσμα ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος δεν υπολογίζει το κόστος, απλά θέλει να γίνονται πράξη οι επιθυμίες του. Ως προπονητής σε Μπενφίκα, Λεϊρια, Πόρτο, Τσέλσι, Ίντερ, Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ έχει δαπανήσει το ποσό του ενάμιση δισεκατομμυρίου ευρώ (!). Η πιο ακριβή επιλογή του ήταν ο Πολ Πογκμπά που κόστισε 105 εκατομμύρια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Δεύτερος έρχεται ο Κάρλο Αντσελότι που έχει ξοδέψει 1.1 δις ευρώ ενώ το ίδιο ποσό κόστισαν οι απαιτήσεις του νυν προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι, Πέπε Γκουαρδιόλα. Η πιο δαπανηρή μεταγραφή του Ιταλού τεχνικού ήταν ο Γκάρεθ Μπέιλ (100 εκατ, Ρεάλ Μαδρίτης) και ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς αντίστοιχα για τον Καταλανό (67 εκατ. Μπαρτσελόνα).

Οι προπονητές που βρίσκονται στην τέταρτη και πέμπτη θέση έχουν κοινό παρανομαστή τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Μανουέλ Πελεγκρίνι και Μαξιμιλιανό Αλέγκρι δαπάνησαν 95 και 115 εκατομμύρια αντίστοιχα για να κάνουν τον Πορτογάλο άσο δικό τους. Την εξάδα συμπληρώνει ο Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος ξόδεψε 900 μύρια, ακριβότερη μεταγραφή του είναι ο Ομπαμεγιάνγκ με 65.000.000

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τι ξόδεψαν οι προπονητές:

 

Φυσικά κάποιες επιλογές του δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα ή δεν προσαρμόστηκαν ποτέ στις απαιτήσεις του συλλόγου.

 


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.