Ογκνιέν Οζέγκοβιτς: Προέρχεται από το τίποτα, «δαγκώνει» κάθε ευκαιρία

Παναγιώτα Χαλκιά11 Απριλίου 2024

Στο ραντάρ του Άρη για την ενίσχυση της επιθετικής του γραμμής ενόψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου βρίσκεται ο Ογκνιέν Οζέγκοβιτς. Ο έμπειρος επιθετικός πραγματοποιεί μια εξαιρετική σεζόν με την Κηφισιά και σε περίπτωση αποχώρησης του Καρίμ Ανσαριφάρντ, φαντάζει ιδανική λύση για back up του Λορέν Μορόν.

Είναι ένας πολύ καλός παίκτης, με λίγο τρελό κεφάλι. Είναι γρήγορος, δημιουργικός και μια απειλή για την αντίπαλη εστία. Μπορεί να αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης αλλά του αρέσει περισσότερο να βρίσκεται στις πτέρυγες. «Δαγκώνει» κυριολεκτικά την κάθε ευκαιρία ακόμη και στις προπονήσεις, ζει και αναπνέει για το γκολ.

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο τον δοκίμασε σε αυτή τη θέση στον Ερυθρό Αστέρα και εκεί ο 30χρονος άσος συνειδητοποίησε ότι του ταιριάζει καλύτερα. Ο ρόλος του ήταν πιο ελεύθερος, είχε περισσότερο χώρο και μπορούσε να χρησιμοποιήσει την ταχύτητα του περισσότερο και ήταν πιο… διασκεδαστικό για εκείνον να δίνει ασίστ και να σκοράρει.

Γνώρισε τη μαγεία της μπάλας από τον μπαμπά του... και τον Σα Πίντο

Γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου του 1994 στη Γκράντισκα, μια πόλη στη βορειοδυτική Βοσνία και Ερζεγοβίνη που αποτελεί μέρος της οντότητας της Σερβικής Δημοκρατίας. Έδειξε από μικρός την αγάπη του για τη στρογγυλή θεά. Δεν θα μπορούσε να κάνει και διαφορετικά αφού ο πατέρας του, Μαρίνκο, ήταν τερματοφύλακας σε ομάδες της δεύτερης κατηγορίας της παλιάς Γιουγκοσλαβίας. Ο μπαμπάς του φρόντισε να μυήσει το παιδί του στο χώρο του αθλητισμού και να του διδάξει όλα τα μυστικά. Έπαιζαν συχνά μαζί, συμμετείχαν τακτικά σε τουρνουά και δεν έχαναν την ευκαιρία να ανταγωνιστούν ο ένας τον άλλον… για πλάκα.

Όταν άρχισε να κάνει τα πρώτα του σταθερά βήματα και κατάλαβε τη μαγεία που κρύβει το στρογγυλό τόπι, ο πατέρας του τον οδήγησε στις ακαδημίες της Μπόρακ Μπάνια Λούκα. Έμεινε ένα χρόνο εκεί και στη συνέχεια, εντάχθηκε στα μικρά τμήματα του Ερυθρού Αστέρα. Το ταλέντο του ήταν εμφανές και γρήγορα οι προπονητές του άρχισαν να τον προωθούν και αγωνίσθηκε και σε τέσσερα παιχνίδια με την πρώτη ομάδα. 

Σε αυτό συνέβαλλε και ο Ρικάρντο Σα Πίντο, ο οποίος του έδωσε την ευκαιρία να καταγράψει τα πρώτα του λεπτά στο «Μαρακανά». Επειδή, όμως, δεν υπήρχε χώρος και ο χρόνος του θα ήταν περιορισμένος, δόθηκε δανεικός στην Μπανάτ. Εκεί, στα χέρια του Μίοντραγκ Ραντάνοβιτς εξελίχθηκε και έμαθε πως να ανταποκρίνεται ορθά στο ρόλο του ηγέτη σε μια ομάδα. Οι συμβουλές του ήταν το κλειδί για την είσοδο του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.


Οι δανεισμοί, η «ανάσα» της Ραντ και το ταξίδι στην Κίνα

Ακολούθησε ένας δανεισμός στη Βόζντοβατς και αφού δεν μπορούσε να κερδίσει θέση στο δυναμικό του Ερυθρού, πήρε μεταγραφή στη Ραντ. Η ομάδα, ουσιαστικά, τον επανέφερε στη ζωή αφού του δόθηκε ο χρόνος που χρειαζόταν και άρχισε να βρίσκει δίχτυα ξανά. Μέσα σε έξι μήνες είχε καταγράφει 11 συμμετοχές και είχε σκοράρει τρεις φορές. Φόρεσε, ακόμη, τη φανέλα των Γιαγκόντινα, Μπόρατς Τσάτσακ και Βοϊβοντίνα.

Δεν μπορούσε να βρει την ομάδα που θα τον εμπιστευόταν και κάπου εκεί ήρθε και η πρόταση από την Κίνα. Η απόφαση να αφήσει την πατρίδα του και να δοκιμάσει τον εαυτό του φάνταζε κάτι δύσκολο και συνάμα ονειρικό. Σκέφτηκε αρκετά, ζύγισε τις επιλογές του και συμφώνησε με τη διοίκηση της Γιατάι. Βέβαια, η παρουσία του Σλάβισα Στογιάνοβιτς συνετέλεσε στη θετική του απάντηση και η νέα περιπέτεια άρχισε. Βρισκόταν σε ένα πρωτάθλημα με μεγάλες επενδύσεις και παγκόσμιους αστέρες. Σε κάθε παιχνίδι υπήρχαν 40 χιλιάδες θεατές και οι αναμνήσεις που συγκέντρωσε, θα τον συνοδεύουν για καιρό. Το πιο περίεργο που έκανε ήταν, όπως έχει παραδεχθεί σε συνέντευξη του, να τρώει με chopstics.


Η Παρτιζάν, η «κομμένη» καλημέρα και το βήμα στην Ελλάδα

Το καλοκαίρι του 2016 επέστρεψε στη Σερβία για λογαριασμό της Τσουκαρίτσκι, όπου ήρθε σε επαφή με πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους. Του έδωσαν τόσα πολλά, που έχει αποκαλύψει σε συνέντευξη του ότι θα ήθελε να επιστρέψει για να τους το ανταποδώσει. Ένα χρόνο αργότερα πήρε την απόφαση να υπογράψει στην Παρτιζάν. Η υπογραφή αυτή έκρυβε θετικά και αρνητικά. Μπορεί να πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Σερβίας το 2018 αλλά παράλληλα, έχασε την «καλημέρα» κάποιων φίλων του. Λόγω της αντιπαλότητας ανάμεσα σε Παρτιζάν και Ερυθρό Αστέρα, κάποιοι ένιωσαν ότι τους πρόδωσε και του έκοψαν και την καλημέρα. Κάτι που τον προκάλεσε απορία αλλά κατά βάθος ήξερε καλά γιατί γινόταν αυτό.

Το 2018 έφυγε ξανά από την πατρίδα του με τη μορφή δανεισμού για να φορέσει τη φανέλα της Άρσεναλ Τούσλα και την επόμενη βρέθηκε στη Ντάρμσταντ. Στη Γερμανία έμεινε για μια σεζόν και ακολούθησε η δοκιμασία στην Αντάνασπορ. Το πρώτο εξάμηνο του 2022 αγωνίστηκε στη Μανίσα και πέρυσι ετοίμασε τις βαλίτσες του για Ελλάδα. Ο πρώτος σταθμός ήταν ο Βόλος, στον οποίο κατέγραψε επτά γκολ, μια ασίστ σε 28 παιχνίδια. Τον Ιούλιο του 2023 ήρθε σε συμφωνία με την Κηφισιά και φρόντισε να τραβήξει τα βλέμματα πάνω του καθώς σε 27 παιχνίδια έχει βρει δίχτυα 15 φορές και έχει δημιουργήσει άλλο ένα.


Γνωρίζοντας καλύτερα τον Οζέγκοβιτς

Α) Το μότο του είναι «Προέρχομαι από το τίποτα και για αυτό εκτιμώ τα πάντα».

Β) Θεωρεί ότι η ζωή είναι ένα ταξίδι που οφείλεις να το ζήσεις, να γεμίσεις με αναμνήσεις και όχι να μένεις στα όνειρα.

Γ) Είναι ιδιαίτερα θρήσκος. Από μικρό παιδί η θρησκεία ήταν το νούμερο 1 στη ζωή του. Ο Θεός τον βοήθησε να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο που βρέθηκε μπροστά του. Ειδικά τα Χριστούγεννα προσπαθεί να είναι με την οικογένεια του και να γιορτάζει τη γέννηση του Κυρίου Ιησού Χριστού.

Δ) Διατηρεί άριστες φιλικές σχέσεις με τον Βλαντιμίρ Στοϊκοβιτς και κρατά τη συμβουλή του σα φυλαχτό. Τις πρώτες του ημέρες στην Παρτιζάν ήταν δύσκολο να πείσει τους ανθρώπους της ομάδας αλλά και τους φιλάθλους ότι μπορεί να αγαπήσει την ομάδα και να ζει μόνο για αυτή. Ο Στοϊκοβιτς τον βοήθησε να προσαρμοστεί και να καταλάβει ότι θα κέρδιζε την αγάπη και την εμπιστοσύνη όλων μόνο αν έδειχνε μέσα στο χορτάρι ότι «πεθαίνει» σε κάθε παιχνίδι. Αυτό φρόντισε να κάνει κερδίζοντας και τον πιο δύσπιστο.

Ε) Πριν απαντήσει θετικά στην Παρτιζάν, συμβουλεύτηκε τον πατέρα του. Εκείνος του είπε ότι ήταν μια ευκαιρία για εκείνον και ότι δεν θα μπορούσε να βρει πιο σωστό κλαμπ. Με αυτόν τον τρόπο διαλύθηκαν οι δεύτερες σκέψεις του και είπε αμέσως: ναι.

ΣΤ) Φροντίζει να μένει προσγειωμένος και ταπεινός. Δεν πετάει το μυαλό του μετά από μια επιτυχία και σίγουρα δεν καταρρακώνεται όταν έρθει η αποτυχία. Καθημερινά προσπαθεί να κάνει μια καλή πράξη ώστε να μπορεί να κοιμάται ήσυχος τα βράδια. Στόχος του στη ζωή είναι να μην κάνει αμαρτίες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.