Όγιος: «Ο Άρης με έκανε να αγαπήσω την Ελλάδα - Η συζήτησή μου με τον Μέσι την παραμονή Χριστουγέννων»

Metrosport Team27 Δεκεμβρίου 2022

Ο Γκιγιέρμο Όγιος μίλησε στο Metropolis 95.5 για τον Άρη, τις στιγμές που έζησε στην Ελλάδα και δήλωσε... Έλληνας προπονητής.

«Είναι από τα πιο σημαντικά Μέσα της πόλης, άκουγα και όταν ήμουν στον Άρη, ήξερα ότι θα ενημερώνομαι από εκεί για την ομάδα. Το άκουγα πολύ» είπε αρχικά αναφερόμενος στο Metropolis 95.5.

«Είμαι σε μία πόλη κοντά στην Βαρκελώνη, είμαι ενεργός στο ποδόσφαιρο. Παρακολουθώ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο πιο σημαντικός φίλος μου είναι ο Μπερτόλιο που τον είχαν παίκτη στην Αργεντινή. Μιλάω συχνά μαζί του και μαθαίνω τα πάντα. Βλέπω τον Άρη από έξω. Πάει πολύ καλά, διαπιστώνω μία πρόοδο στο αγωνιστικό κομμάτι, είναι πάντα από τις δυνατές ομάδες πάντα διεκδικεί έναν τίτλο, αν και ακόμη δεν τα έχει καταφέρει».

Υπογράμμισε ότι: «Εγώ είμαι ένας... Έλληνας προπονητής, έχω κάνει φιλίες και στον Άρη και στις άλλες ομάδες. Θυμάμαι τον Κόκε και τον Νάτσο Γκαρσία, με τον οποίο συνδέομαι με φιλία. Έκανα φιλίες και στον Ατρόμητο και στον Πανσερραϊκό, στον Ηρακλή και στα Γιάννινα. Γι' αυτό και λέω πάντα ότι είμαι ένας... Έλληνας προπονητής. Είμαι ικανοποιημένος που έζησα αυτή την εμπειρία σε όλες τις πόλεις, αισθάνομαι ότι είμαι γεμάτος».

Ρωτήθηκε για την ελκυστική ομάδα που είχε δημιουργήσει στον Άρη και απάντησε: «Έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, την έβλεπαν οι περισσότεροι τηλεθεατές στην τηλεόραση. Είχε δημιουργικότητα και φαντασία, έπαιζε γρήγορο και θεαματικό ποδόσφαιρο. Ήταν από τις πιο θερμές περιόδους στην ζωή μου. Ο Άρης με έκανε να αγαπήσω την Ελλάδα και το ποδόσφαιρο της χώρας».

Για τον Λιονέλ Μέσι: «Είναι μία φιλία πάνω από 20 χρόνια χαίρομαι που είμαι στον δρόμο της ζωής του δέθηκα με όλο αυτό, χαίρομαι. Τον ξέρω από μικρό, είναι ένας ξεχωριστός παίκτης και είναι τόσο ταπεινός παρά τους τίτλους και πιστεύει στον Θεό και στην οικογένεια. Εχει μεγάλη πίστη μέσα του. Εχω μεγάλη ικανοποίηση να είμαι ένα κομμάτι της διαδρομής του. Την φιλία μας την έχουμε χτίσει σε βάθος και δεν έχει επηρεαστεί από το γεγονός ότι δεν βρισκόμαστε συχνά. 

Μιλήσαμε παραμονή Χριστουγέννων. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είχε τεράστια χαρά από την κατάκτηση του Μουντιάλ, το ήθελε πολύ. Νιώθω ευτυχία μιλώντας μαζί του. Η σύγκριση Μέσι-Μαρανόντα δεν έχει νόημα. Ο Ντιέγκο έγραψε ιστορία το 1986 και ο Μέσι το 2022. Τώρα είναι τελείως διαφορετικό το ποδόσφαιρο και οι δύο βοήθησαν την Αργεντινή να φτάσει στο τρόπαιο. Για μένα ο καλύτερος είναι ο Μέσι».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.