ΟΦΗ - Άρης: Οι αλλαγές του Μάντζιου και το πλάνο πρόκρισης

Metrosport Team23 Δεκεμβρίου 2021

Αν μέχρι πρότινος το αγωνιστικό σχέδιο των τριών κεντρικών χαφ αποτελούσε προϊόν έμπνευσης, πλέον είναι ανάγκη καθώς οι απουσίες των Ματέο Γκαρσία, Φακούντο Μπερτόγλιο υποχρεώνουν τον Ακη Μάντζιο να μην αλλάξει πολλά στον άξονα του.

Κακά τα ψέματα, ο Αρης πήγε στην Κρήτη για τον δεύτερο αγώνα με τον ΟΦΗ έχοντας ανοιχτά τα χαρτιά του καθώς οι απουσίες δεν προσφέρουν την ευχέρεια των επιλογών. Ειδικά στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο έμπειρος τεχνικός του Αρη ουσιαστικά καλείται να επιλέξει μεταξύ δύο προσώπων των οποίων τουλάχιστον η αγωνιστική θέση είναι η ίδια, απλά διαφέρουν τα χαρακτηριστικά τους. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Τζέιμς Τζέγκο θα επιστρέψει στο βασικό σχήμα δίπλα στον Λούκας Σάσα και ο Μπαντού Ντιαγέ θα είναι ένα… σκαλοπάτι πιο μπροστά. Ο Χαβιέρ Ματίγια ο οποίος προέρχεται από καλό παιχνίδι κόντρα στον Ιωνικό θα χρησιμοποιηθεί στη διάρκεια του αγώνα.

Δύο αλλαγές 

Επί της ουσίας, ο Ακης Μάντζιος έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε δύο αλλαγές και για την ακρίβεια θα επιστρέψουν οι βασικοί στα αμυντικά άκρα. Ο Ντάνιελ Σούντγκρεν στο δεξί και ο Κριστιάν Γκάνεα στο αριστερό, ενώ οι Φαμπιάνο-Μπράμπετς θα είναι οι δύο στόπερ. Αμφιβολία υπάρχει μόνο για μια θέση κι αυτή αφορά το ένα άκρο της επίθεσης. Ο 53χρονος τεχνικός προσανατολίζεται στη λύση του Μπρούνο Γκάμα (αντί του Χουάν Ιτούρμπε) καθώς θα ψάξει περισσότερο κράτημα μπάλας απόντων των Γκαρσία, Μπερτόγλιο και από τη στιγμή που αυτό το στοιχείο δεν συμπεριλαμβάνεται στα χαρακτηριστικά των κεντρικών χαφ. Στο άλλο άκρο θα είναι ο Ντάνιελ Μαντσίνι και στην κορυφή ο Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Στην αποστολή δεν συμπεριλήφθηκε επίσης ο Ντένις καθώς ο Βραζιλιάνος παραμένει εκτός προπονήσεων λόγω ενοχλήσεων στη μέση, ενώ οι απουσίες των Ιζέτ Χαΐροβιτς, Κώστα Μήτρογλου δεν προκαλούν έκπληξη καθώς οι δύο ποδοσφαιριστές (ουσιαστικά) είναι εκτός ομάδας και μάλιστα ήδη έχουν ενημερωθεί επί τούτου αλλά δεν καίγονται να φύγουν λόγω του ύψους των συμβολαίων τους.

Εκτός αποστολής είναι και ο Γιώργος Δεληζήσης καθώς ο Ακης Μάντζιος προτίμησε τον Γιοχάν Μπεναλουάν από τη στιγμή που οι Μαρμαρίδης, Σαλιάρης έπρεπε να μπουν στην αποστολή λόγω των κανονισμών του Κυπέλλου Ελλάδας. Πάντως είναι η δεύτερη φορά που ο έμπειρος τεχνικός δείχνει προτίμηση στον Τυνήσιο στόπερ αντί του Γιώργου Δεληζήση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.