Οφέλη (και …ζημιές) του ΠΑΟΚ από την πρόκριση

Αρις Νικολάκης29 Απριλίου 2022

Τηρώντας τη συνήθεια η οποία έγινε λατρεία… Ήτοι, στολίζοντας τον Λευκό Πύργο και (ξανα)κάνοντας περήφανη τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία, τη Βόρεια Ελλάδα με την κατάκτηση του πέμπτου σε πέντε τελικούς, Κυπέλλου … Ο ΠΑΟΚ καθιστά απόλυτα επιτυχημένη – εντός κι εκτός συνόρων - την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Αφήνει έτσι, στην σκιά αυτής της επιτυχίας την (παταγώδη…) αποτυχία στην διεκδίκηση του Πρωταθλήματος αλλά… Προκαλεί από λύπη μέχρι θυμό επειδή – δίχως στάλα υπερβολής – χάρισε στον Ολυμπιακό το Πρωτάθλημα. Και μάλιστα, με περίπατο!

Εν τούτοις η παρουσία και μόνον σε τελικό για πέμπτη φορά σε έξι χρόνια απαγορεύει – αυστηρώς και δια ροπάλου – τον χαρακτηρισμό της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου ως μη επιτυχημένης. Το είχαμε πει αυτό!

Για τον τελικό βέβαια, έχει ακόμη πολύ δρόμο. Κι είναι τελικός. Δεν παίζει μόνος του ΠΑΟΚ. Κι ο Παναθηναϊκός – με τη συνδρομή και του …ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των πλέι οφ – εξελίχθηκε σε «σκληρό καρύδι».

Επί του παρόντος πάντως, να μη συνεχιστούν και σήμερα οι χοροί για την πανηγυρική πρόκριση στο «Γ. Καραϊσκάκης». Στα πλέι οφ του Πρωταθλήματος ο Κυπελλούχος μετρά δυο σερί ήττες. Είναι καιρός – με την αύρα της πανηγυρικής πρόκρισης στον τελικό – να επιστρέψει στις νίκες. Εξάλλου δεν έχει κλειδαμπαρώσει την δεύτερη θέση. Κι οφείλει στον απόντα, από το πάρτι στο «Γ. Καραϊσκάκης», κόσμο του μία νίκη στην Τούμπα για μία πτήση ευτυχίας και χαράς για δυο επιτυχίες…

Ο ΠΑΟΚ αποπνέοντας πίστη κι αυτοπεποίθηση προκρίθηκε στο Κύπελλο κόντρα σε ΑΕΚ κι Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε κόντρα σε Αναγέννηση Καρδίτσας και Λαμία. Ε, κάτι λέει αυτό! Απλά, ο ΠΑΟΚ δεν έχει σταθερότητα στην ισορροπία του. Αυτή η αστάθεια του κόστισε και τον αποκλεισμό από τους ημιτελικούς του Conference League. Και την «λευκή πετσέτα» στην διεκδίκηση του Πρωταθλήματος.

Κι η αστάθεια αυτή φυσικά, δεν είναι ανεξήγητη. Εξηγείται με λάθη προπονητών και παικτών του. Όπως επί παραδείγματι στην ήττα από τον Άρη, στο Χαριλάου…

Τα αγωνιστικά κενά, εξ αιτίας του ελλιπούς ρόστερ του, καλύφθηκαν με υπερένταση ψυχικών και πνευματικών δυνάμεων. Κι αυτή η υπερένταση έφερε τον ΠΑΟΚ να φθάνει και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Μετά την θριαμβευτική πορεία στους οκτώ του Conference League. Πρόκειται για μία μεγαλειώδη προσπάθεια η οποία πιστώνεται σε προπονητές και παίκτες.

Ως ένα πνεύμα, μια ψυχή έδρασε ο ΠΑΟΚ και στο «Γ. Καραϊσκάκης». Τούτο φάνηκε κι από τη με θαυμαστή μαεστρία διαχείριση του αγώνα από τού Ραζβάν Λουτσέσκου . Κι από την παρουσία κι ομιλία του τραυματία, «κάπτεν» Αντελίνο Βιεϊρίνια πριν την παράταση. Με τέτοια ηλίου φαεινότερα χαρακτηριστικά ήταν αδύνατο να επιστρέψει ο «δικέφαλος» δίχως την πρόκριση στη Θεσσαλονίκη. Και στους δυο ημιτελικούς ήταν σαφώς υπέρτερος των «ερυθρόλευκων». Πήρε με το σπαθί του την πρόκριση

Είχε και ζημιές ο ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Στον αντίποδα όμως, αυτών των ζημιών με τους τραυματίες παίκτες, είναι και τα οφέλη του ΠΑΟΚ. Κατ’ αρχήν ο Νέλσονας Ολιβέιρα. Μπορεί λόγω του σοβαρού τραυματισμού και της μακράς αποχής να υστερεί σε φυσική κατάσταση αλλά… Σε πνεύμα και ψυχή όπως και τεχνικές αρετές… Υπερτερεί! Στη συνέχεια ο Αντώνιος Τσόλακ. Σκόρερ ολκής είχε χάσει την επαφή του με τον γκολ στον ΠΑΟΚ. Την βρήκε με το κρισιμότατο γκολ της χρονιάς στο «Γ. Καραϊσκάκης». Κι έχουμε την εντύπωση πως το γκολ αυτό θα τον απογειώσει.

Δύο μεγάλα οφέλη ενόψει συνέχεια πλέι οφ και φυσικά, τελικού. Κυρίως πλέι οφ επειδή ο τελικός μπορεί, να περιμένει.

Α. και κάτι ακόμη… Η πανηγυρική πρόκριση στον τελικό – πετώντας έξω τον Ολυμπιακό - δε σημαίνει πως ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τις εφετινές του υποχρεώσεις. Εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.