Οφείλουν παίκτες και Λουτσέσκου να νιώσουν τι σημαίνει γόητρο και να τα δώσουν όλα σήμερα για τη δεύτερη θέση

Στέλιος Γρηγοριάδης17 Μαΐου 2022

Αγαπητή Metrosport

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση για έναν οπαδό από τη χαρά που νιώθει όταν η ομάδα του κατακτά έναν τίτλο. Μολονότι όμως δεν μπορούν όλες οι ομάδες να κατακτήσουν τίτλους, οπαδούς έχουν. Και, μάλιστα, ορισμένες από αυτές, πάρα πολλούς.

Πώς τρέφονται, λοιπόν, αυτοί οι οπαδοί; Με τι ικανοποιούνται; Με τι χαίρονται; Η απάντηση είναι απλή. Με πρόσκαιρες, λιγοστές έστω, επιτυχίες, που τονώνουν το γόητρο των ομάδων και τους κάνουν υπερήφανους. Και, αρκεί αυτό, με την προσπάθεια των παικτών να υπερασπιστούν το γόητρο της ομάδας τους. Είναι κάτι που ισχύει διαχρονικά και θα ισχύει για πάντα, σε παγκόσμια κλίμακα.

Μεγάλη υπόθεση το γόητρο. Και ενώ το “νιώθουν” οι οπαδοί, σε πολλές περιπτώσεις δεν το “νιώθουν” οι μισθοφόροι ποδοσφαιριστές. Οχι όλοι, τουλάχιστον. Γιατί αυτοί σήμερα ανήκουν σε μια ομάδα και αύριο θα ανήκουν σε μια άλλη, ενώ οι οπαδοί… ποτέ των ποτών δεν αλλάζουν ομάδα.

Μοιραίες οι σκέψεις αυτές, λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή του σημερινού αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναικό. Και οι δύο ομάδες εξασφάλισαν την έξοδό τους στην Ευρώπη, έχουν, μάλιστα, μπροστά τους τον τελικό του Κυπέλλου το Σάββατο, οπότε θα έλεγε κανείς ότι είναι λογικό απόψε να κάνουν απλά μια πρόβα για τον τελικό.

Διαφωνώ 100%. Σήμερα και οι δύο οφείλουν να αγωνιστούν για το γόητρο. Που σημαίνει ότι πρέπει να τα δώσουν όλα για τη δεύτερη θέση. Και επειδή καθόλου δεν με ενδιαφέρει ο Παναθηναικός, λέω ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν ιερή, χωρίς υπερβολή, υποχρέωση, να πάρουν τη νίκη και, μαζί, τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα. Είναι μονόδρομος να νιώσουν τι σημαίνει γόητρο για την ομάδα και να κάνουν το παν ώστε ο ΠΑΟΚ να τερματίσει δεύτερος.

Δύο μόνο ομάδες έχουν τα φόντα τελευταία χρόνια να διεκδικούν το Πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Οταν, λοιπόν, σε μια κούρσα για δύο, βγάζουν τον ΠΑΟΚ δεύτερο, δεν είναι επιτυχία. Είναι το αυτονόητο. Αν τον βγάλουν, όμως, τέταρτο, με μια ισοπαλία ή ήττα και με νίκη του Αρη στα Γιάννινα, τότε θα μιλάμε για μια τεράστια ντροπιαστική αποτυχία. Ετσι θα νιώσει ο οπαδός του ΠΑΟΚ και θα έχει απόλυτο δίκιο. Ετσι οφείλουν να νιώσουν κι αυτοί για να αποτρέψουν αυτό το σενάριο.

Δεν είναι δυνατόν να καταδέχονται να τερματίσουν πίσω και από τον Παναθηναικό και από τον Αρη. Δεν είναι δυνατόν να επιτρέψει ο εγωισμός τους να χαρίσουν σε άλλη ομάδα τη δεύτερη θέση, που την είχαν κερδίσει με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους στην κανονική περίοδο.

Σήμερα οφείλουν να παίξουν για το γόητρο του ΠΑΟΚ, αν δεν τους νοιάζει να παίξουν για τον προσωπικό εγωισμό τους. Σήμερα οφείλουν να παίξουν για τη φανέλα τους και τον κόσμο αυτής της ομάδας, που δεν έπαψε ούτε στιγμή να είναι στο πλευρό τους και να τους στηρίζει.

Δεν είναι ένα απλό ματς προπόνησης το σημερινό. Είναι ένα ματς με πολύ μεγάλη σημασία. Το άλλο, ο τελικός, που έχει ακόμη μεγαλύτερη, καθώς χαρίζει τρόπαιο, μπορεί να περιμένει. Κι αυτό πρέπει να το βάλουν όλοι πολύ καλά στο μυαλό τους. Και οι παίκτες και ο Λουτσέσκου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.