Οφείλουν να ξυπνήσουν οριστικά και να νιώσουν ότι τα κίνητρα στον ΠΑΟΚ του Ιβάν είναι πολλά

Στέλιος Γρηγοριάδης23 Ιουνίου 2020

Aγαπητή Metrosport,

Ακόμη κι αυτοί που δεν ήθελαν ή δεν μπορούσαν να δουν όλη τη χρονιά τις αγωνιστικές αδυναμίες του ΠΑΟΚ, έφτασαν τώρα στο σημείο να πουν ότι η ομάδα... κοιμάται. Και όχι μόνο στα πλέι οφ, αλλά και πριν από τη λήξη της κανονικής περιόδου. Επρεπε, δηλαδή, να χάσει τον στόχο της κατάκτησης του Πρωταθλήματος, έπρεπε να αρχίσει να κινδυνεύει να χάσει και τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα, έπρεπε να ξεχάσει τι θα πει νίκη, για να αναγνωρίσουν και να ομολογήσουν το αυτονόητο. Μάλιστα, από αρκετούς θεωρήθηκε ευχής έργον το δημόσιο ξέσπασμα του Στοχ κατά του Φερέϊρα, γιατί, όπως ειπώθηκε, η αναταραχή που προκάλεσε ο Σλοβάκος δεν θα κάνει κακό, αντίθετα θα αφυπνίσει το κοιμώμενο σύστημα.

Μακάρι μια ομάδα να ξυπνούσε από τον λήθαργο επειδή ένας εφεδρικός παίκτης τα έβαλε με τον προπονητή του. Δεν πιστεύω ότι θα προσφέρει κάτι η “επανάσταση” του Στοχ, πέρα από το να προκαλέσει τη χρησιμοποίησή του, αν και δεν το πιστεύω γιατί ο Πορτογάλος είναι ισχυρογνώμων και ξεροκέφαλος. Ισως, πάντως, αν κάνει κάποιες συμμετοχές ο Στοχ στα πλέι οφ, ή και στο Κύπελλο, να είναι καλύτερος και πιο χρήσιμος από ορισμένους παίκτες, που είτε δεν ξύπνησαν ακόμη είτε παραμένουν ντεφορμέ.

Βασικά, όμως, η λύση είναι μία. Πολύ απλά, πρέπει όλοι οι παίκτες να συνέλθουν γιατί κανείς δεν δικαιούται να κοιμάται. Και ο Φερέϊρα οφείλει να βρει τον τρόπο να ζωηρέψει την ομάδα. Δεν αρκεί να λέει “πρέπει να έχουμε ένταση”, αλλά πρέπει να κάνει κάτι ο ίδιος για να συμβεί αυτό. Το “πρέπει” το λέει και ο φίλαθλος. Αν το ίδιο λέει και ο προπονητής, χωρίς να μπορεί να δουλέψει γι' αυτό, τότε δεν είναι προπονητής και δεν διαφέρει σε τίποτε από τον φίλαθλο. Είναι περίεργο, είναι παράξενο, αλλά είναι αληθινό: Ο ΠΑΟΚ στα περισσότερα φετινά ματς ήταν από νωχελικός έως πλαδαρός. Χωρίς ένταση, χωρίς ενέργεια, χωρίς πάθος, χωρίς τσαγανό. Το είδαμε και πρόσφατα στο ματς με τον Ολυμπιακό, ήρθε η παρένθεση του αγώνα με τον Παναθηναϊκό και το ξαναείδαμε έκπληκτοι στον αγώνα με τον ΟΦΗ. Στο μισό ματς ο ΠΑΟΚ δεν υπήρχε παρά μόνο στη φάση με το δοκάρι. Οταν έληξε το πρώτο ημίχρονο, η κατοχή ήταν 64-36 υπέρ του ΟΦΗ! Είναι δυνατόν;

Κοντολογίς, παίκτες και Φερέϊρα οφείλουν να νιώσουν τα κίνητρα που υπάρχουν. Το Κύπελλο προσφέρει ένα ακόμη τρόπαιο και η δεύτερη θέση την ευκαιρία πρόκρισης σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν είναι λίγα. Κι ύστερα, όλοι κρίνονται. Αν θέλουν να παραμείνουν σε μια ομάδα με δυναμική και προοπτικές κι αν θέλουν να εξακολουθήσουν να απολαμβάνουν τα προνόμια και τις συνθήκες εργασίας που έχουν χάρη στην οικονομική άνεση του Ιβάν Σαββίδη, δεν έχουν παρά να αποδείξουν ότι αξίζουν να παίζουν στον ΠΑΟΚ. Τόσο απλά.

ΥΓ. Βιεϊρίνια και Πέλκας θα παίξουν αύριο. Σημαντικό. Αλλά ακόμη πιο σημαντικό ο ΠΑΟΚ σ' αυτό το παιχνίδι να είναι ΠΑΟΚ...

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.