Οφείλει να συνέλθει και να βελτιωθεί

Βασίλης Βλαχόπουλος18 Ιανουαρίου 2022

Στη λίστα των δικαιολογιών για την ήττα στη Λάρισα, προφανώς, μπαίνουν τα σφυρίγματα έδρας που πήραν οι Θεσσαλοί, αλλά αυτή η ήττα δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί εκεί, καθώς η αγωνιστική εικόνα του Αρη δεν ήταν η επιτρεπτή για μια ομάδα που είχε τόσο καιρό στη διάθεσή της για να κερδίσει το παιχνίδι.

Η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού ήταν αναμενόμενη γιατί μεσολάβησε διάστημα 35 ημερών από τον προηγούμενο επίσημο αγώνα εντός του οποίου υπήρξε αντίστοιχο (σχεδόν) δύο εβδομάδων όπου η ομάδα δεν προπονήθηκε στον ρυθμό που ήθελε.

 Από την άλλη πλευρά όμως αντιμετώπισε τη Λάρισα των πολλών προβλημάτων και των μόλις δύο ψηλών, πράγμα το οποίο δεν εκμεταλλεύτηκε και παράλληλα απέτυχε να διαχειριστεί σωστά τις λεγόμενες special moments του παιχνιδιού με αποκορύφωμα την επιλογή του Αντονι Κάουαν στην κρισιμότερη επίθεση της ομάδας αλλά και τις δύο άμυνες που προηγήθηκαν. 

Γενικώς οι «κίτρινοι» δεν είχαν εξυπνάδα στο παιχνίδι τους με συνέπεια να μην εκμεταλλευτούν τις απουσίες της Λάρισας φθάνοντας στο σημείο να την πατήσουν από εκεί που πλεονεκτούσαν.

Και το πρόβλημα άρχιζε και τελείωνε από την άμυνα καθώς εκεί ήταν ευάλωτοι με τους 45 πόντους που δέχθηκαν στο πρώτο ημίχρονο και τους 39 στο δεύτερο. Επί τούτου, ο Γιάννης Καστρίτης έχει πει κατ’ επανάληψη ότι βάσει των χαρακτηριστικών αυτής της ομάδας, είναι υποχρεωμένη να αρχίζει η τελευταία από την άμυνα.

 Αυτό δεν έγινε και φυσικά δεν μπορεί να επαναληφθεί, ειδικά από τη στιγμή που ακολουθεί ένας ακόμη do or die αγώνας όπως είναι αυτός με τον Απόλλωνα Πατρών στο Nick Galis Hall. Αν οι «κίτρινοι» κέρδιζαν τη Λάρισα στο κλειστό της Νεάπολης θα είχαν τη δυνατότητα διαχείρισης του αγώνα με τους Πατρινούς με λιγότερη πίεση. Πλέον ισχύει το αντίθετο γιατί ένα αρνητικό αποτέλεσμα θα τους βάλει στους συσχετισμούς περί υποβιβασμού και μάλιστα σε μειονεκτική θέση.

Οργή για την ΕΕΑ

Στο μεταξύ, με διαρροή της η ΚΑΕ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την απόφαση απόρριψης του αιτήματος αναβολής που κατέθεσε ο Δημήτρης Βεργίνης στην ΕΕΑ. Ο έμπειρος παίκτης εισέπραξε χρήματα πριν από περίπου δέκα ημέρες και η καταγγελία του παραμένει στην ΕΕΑ έως ότου εξοφληθεί. Χθες, ζήτησε αναβολή εκδίκασης της καταγγελίας από τη στιγμή που είχε εισπράξει χρήματα και θεωρούταν δεδομένη η χορήγησή της. 

Ωστόσο, η ΕΕΑ απέρριψε το αίτημα προσφεύγοντας σε μια πρωτοφανή ενέργεια στα χρονικά (σχετικών) εκδικάσεων και παράλληλα προχώρησε στην κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της ΚΑΕ. Οι «κίτρινοι» έλεγαν με σιγουριά χθες ότι θα καλυφθεί το υπόλοιπο των 15.000 ευρώ, ούτε ο Βεργίνης έχει την πρόθεση να τραβήξει την υπόθεση στα άκρα, απλά έγινε κατανοητή η εχθρική στάση της ΕΕΑ προς την ΚΑΕ Αρης.

Αντιθέτως, η ΕΕΑ δεν είχε τρόπο αντίδρασης στις υποθέσεις των Γιώργου Αγγέλου, Βασίλη Χρηστίδη οι οποίοι απέσυραν τις καταγγελίες τους καθώς εξοφλήθηκε το χρέος απέναντί του, συμπεριλαμβανομένων και των τόκων, όπως ρωτήθηκε από την έδρα ο νομικός εκπρόσωπος των παικτών, Νίκος Πετράτος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.