Ο ΠΑΟΚ οφείλει να νικήσει. Ενθουσιασμό να σκορπίσει…

Metrosport Team12 Μαρτίου 2023

Ο Ιπποκράτης, πατέρας της ιατρικής, άφησε – εκτός των άλλων θαυμαστών του – κληρονομιά και τη ρήση του: «Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν». Σοφές κουβέντες. Κι εάν ο εφετινός ΠΑΟΚ ήταν σοφή ομάδα, θα προλάμβανε πολλές απώλειες βαθμών. Δεν το έκανε. Και τώρα τρέχει να τις… θεραπεύσει. Να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Δεν ήταν σοφή ομάδα; Όχι , βέβαια. Γιατί; Επειδή κατά πως έλεγε ο Μέναδρος: «Το πολλάκις (ΣΣ: Απλή συνωνυμία με τον …αψύ Πολλάκη του ΣΥΡΙΖΑ) εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού». Ε, βάλτε αντί «ανδρός», «ομάδας». Και… φωτογραφήστε τον ΠΑΟΚ!

Στο άτυπο Πρωτάθλημα των ντέρμπι, ο ΠΑΟΚ είναι Πρωταθλητής! Για τους άλλους αγώνες; Με τις φερόμενες ως μεσαίες ομάδες; Αφήστε τα, να πάνε. Σε αυτούς χάθηκε για τον «δικέφαλο» ακόμη κι αυτή, η κορυφή της βαθμολογίας. Ως εκ τούτου δεν μπορεί ο εφετινός ΠΑΟΚ, παρά το μικρό… θαύμα το οποίο πιστώνεται – να θεωρηθεί (από εμάς τουλάχιστον) σοφή ομάδα. Όλα τα άλλα θετικά κι υπερθετικά τα πιστώνεται με το σπαθί του αλλά… Η σοφία εφέτος (σε συγκεκριμένους αγώνες) έλειψε από προπονητές και παίκτες. Πως αλλιώς να εξηγήσουμε τη απώλεια βαθμών με ομάδες μάλλον, αδιάφορες βαθμολογικά; Αναγνωρίζοντας πάντως, και τα ελεεινά διαιτητικά κακουργήματα. Για να τα λέμε τα πάντα, όλα.

Απόψε λοιπόν, στο Πανθεσσαλικό, ο κόσμος του ΠΑΟΚ προσδοκά να έγιναν τα παθήματα, μαθήματα της ομάδας του. Κόντρα σε μία ομάδα …Ή του ύψους ή του βάθους και σχετικά αδιάφορη. Με άλλα λόγια; Εάν κι εφ’ όσον ο ΠΑΟΚ επιχειρήσει (και) στον Βόλο, βαθμούς να χαρίσει… Η γηπεδούχος ομάδα απλά, θα τον ευχαριστήσει. Κι η φιλοξενούμενη τον κόσμο της θα δυσαρεστήσει.

Να, που μας βγήκε ομοιοκαταληξία. Rima, που λένε οι Ιταλοί…

Στα πολύ σοβαρά, τώρα. Η τελευταία αγωνιστική είναι… γρίφος για τον «δικέφαλο». Με νίκη δεν παραμένει απλά, σε στενή επαφή με την κορυφή. Την καθιστά στενότερη. Οποιοδήποτε αποτέλεσμα στο ντέρμπι ΑΕΚ- Ολυμπιακός βλέπετε, όφελος θα έχει για τον ΠΑΟΚ. Υπό την προϋπόθεση νίκης του στον Βόλο βεβαίως, βεβαίως. Με μη νίκη (ήτοι ακόμη και με ισοπαλία…) ο ΠΑΟΚ δε θα έχει πλέον, στενή επαφή με την κορυφή. Θα δικαιώσει κι όσους… λέμε, πως δεν είναι σοφή ομάδα!

Τι θα πράξει απόψε ο ΠΑΟΚ; Θα νικήσει όπως οφείλει; Κι ενθουσιασμό στον κόσμο του θα σκορπίσει; Ή, δε θα νικήσει; Κι απογοήτευση θα τον πλημυρίσει; Τούτο, όχι για οτιδήποτε άλλο… Αλλά για μία ακόμη (αγωνιστική του) αυτοκτονία. Την πολλοστή εφέτος.

Για να δούμε, τι θα δούμε…

ΥΓ 1 : Οι Ακαδημίες του ΠΑΟΚ κοσμούνται από τη παρουσία μιας ξεχωριστής κορυφαίας προσωπικότητας (κι ως παίκτη κι ως ανθρώπου) τού ελληνικού ποδοσφαίρου. Τον αξεπέραστο Κώστα Ιωσηφίδη. Ναι, να συναντηθούν οι ανατέλλοντες αστέρες με τον Γιώργο Κούδα. Ναι, να ακούσουν συμβουλές του «μεγαλέξανδρου» αλλά… Μεγαλώνοντας με τον μοναδικό Κώστα Ιωσηφίδη πρέπει, να έμαθαν – και μπορούν ακόμη, να μάθουν - πως η μεγαλοσύνη του ταλέντου δίχως ταπεινότητα, θα είναι.. Βαρίδι ασήκωτο στην πορεία τους.

ΥΓ 2: Ας ξεφυλλίσουν αυτοί οι ανατέλλοντες αστέρες, στη ποδιά των οποίων σφάζονται μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, το παρελθόν των Ακαδημιών. Για να αντιληφθούν πόσων, πριν απ’ αυτούς, το… ασήκωτο βαρίδι στέρησε πορεία ανάλογη του ταλέντου τους!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.