Οφείλει να αναθεωρήσει πολλά ο ΠΑΟΚ, αν θέλει να βάλει τέλος στον κατήφορο της τελευταίας διετίας

Δημήτρης Κανελλάκης26 Μαΐου 2023

Η σεζόν που τελείωσε το βράδυ της Τετάρτης στο Πανθεσσαλικό για τον ΠΑΟΚ, ήταν πολύ διδακτική. Μέσα από την αποτυχία του σε όλα τα επίπεδα (πρωτάθλημα, κύπελλο, Ευρώπη), ο ΠΑΟΚ οφείλει να κάνει την αυτοκριτική του, να δει τα λάθη του, να αναλύσει και να καταλήξει σε συμπεράσματα σχετικά με το τι έφταιξε και οπισθοχώρησε τόσο πολύ αυτή την σεζόν. 

Διότι, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, από το 2019 -όταν κατέκτησε το νταμπλ- και μετά κάνει συνεχώς βήματα προς τα πίσω, εμφανίζει μια αποδυνάμωση πολύ ανησυχητική, δείχνει να μην πατάει όσο γερά πατούσε, ομάδες που δεν μπορούσαν να τον ανταγωνιστούν (ΑΕΚ, ΠΑΟ) περνάνε μπροστά του, υποστηρίζουν πολύ καλύτερα τον πρωταγωνιστικό ρόλο, κατακτούν τίτλους.

Για τον ΠΑΟΚ είναι σαφές τα τέσσερα τελευταία χρόνια ότι δεν διαθέτει τις σταθερές οι οποίες τον είχαν κάνει πάρα πολύ ισχυρό μέχρι και το 2019. Οι σχεδιασμοί του αυτή την τελευταία τετραετία σηκώνουν πολλή συζήτηση. Οι επιλογές δίνουν το δικαίωμα για αρνητικά σχόλια έως και αμφισβήτηση. Η οποία, μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, δεν είναι και υπερβολική.

Για τον απλούστατο λόγο ότι επιλέγονται ποδοσφαιριστές που δεν έχουν την στόφα, δεν διαθέτουν τα χαρακτηριστικά για να υποστηρίξουν πορείες απαιτητικές, τον στόχο του πρωταθλητισμού. Πόσες φορές αυτή την τελευταία τετραετία δεν άνοιξαν, επίσης, συζητήσεις και δεν υπήρξαν -αναπάντητα- ερωτηματικά για μια άλλη κατηγορία παικτών: αυτών που είναι πολλά χρόνια, πλέον, στον ΠΑΟΚ, έχουν μεγαλώσει αρκετά, δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και, παρόλα αυτά υπάρχει μια ανεξήγητη επιμονή στην στήριξή τους, στην διατήρησή τους στο ρόστερ του ΠΑΟΚ;

 Ακόμη κι αυτό το «πάντρεμα» που επιχειρήθηκε, χωρίς κανείς να μπορεί με σιγουριά να πει αν ήταν βάσει σχεδιασμού ή απλά προέκυψε, με τους έμπειρους, τους εξελίξιμους που θα μπορούσαν γρήγορα να αποκτήσουν μεταπωλητική αξία και τα παιδιά από τις ακαδημίες, μάλλον, άτσαλα έγινε, ίσως και από ανάγκη. Υπ' αυτές τις συνθήκες ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να πάει πουθενά. Είναι ξεκάθαρο αυτό. 

Οι στρατηγικές της τελευταίας τετραετίας δεν απέδωσαν. Ειδικά την τελευταία διετία, τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά. Αν δεν αναθεωρήσει, αν δεν βρει άλλες ισορροπίες, στο πλαίσιο των οποίων να είναι προαπαιτούμενο η ισχυρή παρουσία στο ρόστερ του ποδοσφαιριστών που γνωρίζουν τι εστί πρωταθλητισμός, η πιθανότητα να ξαναμπει στο γκρουπ των ομάδων που θα διεκδικούν την κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι πάρα πολύ μικρή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.